Top parfemi koji će se na vašoj koži zadržati cijeli dan

Top parfemi koji će se na vašoj
koži zadržati cijeli dan

Nanošenje omiljenog parfema prije nego što izađete iz kuće je poput stavljanja glazure na tortu. Miris koji odaberete može vam pomoći upotpuniti vaš look, odraziti vašu osobnost, poboljšati raspoloženje i pružiti vam osjećaj svježine. Međutim, ponekad miris vašeg parfema izblijedi odmah nakon izlaska iz kuće, kao da ga nikad niste ni nanijeli. Ako želite tome stati na kraj i želite da se vaš parfem osjeti tijekom cijelog dana kao da ste ga upravo nanijeli, onda odaberite jedan od mirisa u nastavku.

Zašto neki parfemi traju duže od drugih?

Stručnjaci objašnjavaju da konstrukcija mirisa i korištenih sastojaka igraju veliku ulogu u trajanju mirisa. Parfemi su konstruirani kao spoj prirodnih sastojaka i drugih sirovina, a molekule tih sastojaka stvaraju piramidalnu strukturu koja se sastoji od gornjih, srednjih i baznih nota. Pri kupovini svog sljedećeg mirisa, stručnjaci sugeriraju da potražite onih nekoliko sastojaka koji često tvore dugotrajniji miris – to su drvo, mošus i smola. Ovi sastojci uspostave bazu na koži koja produži trajanje parfema za šest sati i više. Drugi ključni faktor je koncentracija ulja u mirisu. Što je veća koncentracija mirisnog ulja, znači da se radi o dugotrajnijem parfemu.

Kad želite isprobati parfem, trebali biste ga poprskati po vlastitoj koži i pričekati da ispare gornje i srednje note sve dok ne dođu na red one bazne. Za to ćete morati pričekati otprilike 20 minuta ili više, ali tek tada ćete vidjeti kakav je parfem zapravo. Klima, vrijeme, mjesto i kemija u vašem tijelu utječu na to kako će se određeni miris ponašati na vašoj koži. U nastavku možete pronaći neke od naših najdražih i najdugotrajnijih parfema.

Giorgio Armani Si Passione
Hermes L’Ombre Des Merveilles
Jimmy Choo Eau de Parfum
Lancome La Vie Est Belle Intensément
Yves Saint Laurent Mon Paris Intensement

Foto: Instagram, Notino, Douglas, Strawberrynet

Učitati još
Zatvori