Istražili smo gdje kupiti najbolje pamučne zaštitne maske

Istražili smo gdje kupiti najbolje
pamučne zaštitne maske

Prakticiranje društvene distance je najbolja stvar koju možemo učiniti kako bi usporili širenje COVID-19, a Nacionalni stožer civilne zaštite savjetuje nam da na javnim mjestima, onima na kojima je teško održati mjere društvenog distanciranja, nosimo zaštitnu masku za lice te često peremo i/ili dezinficiramo ruke. To je vrlo važno, posebno s porastom broja zaraženih, kako bi očuvali svoje zdravlje i zdravlje svojih bližnjih. S ponovnim postrožavanjem preporuka vezano uz nošenje maski svi žele znati gdje ih mogu kupiti, kako ih treba održavati, postoje li maske uz koje vam se naočale neće magliti i kako ih pravilno pohranjivati.

Sve što biste trebali znati o zaštitnim maskama

Sigurno već znate da bi trebali pokušati izbjeći dodirivanje zaštitne maske tijekom nošenja. U idealnom slučaju, trebali biste oprati ruke prije stavljanja maske na lice i koristiti sredstvo za dezinfekciju ruku prije nego što dodirnete masku kako biste ju, ako ima potrebe za tim, prilagodili tijekom nošenja. Je li potrebno prati zaštitnu masku nakon svakog nošenja, čak i ako je to trajalo samo par minuta i kako ju pravilno održavati, doznajte na linku. Isto tako, kad se radi o pohrani vaše zaštitne maske, nije ju pametno samo ubaciti u džep ili u torbu. Klikom na link doznajte kako ju pravilno pohraniti između nošenja. Uz to, nastali su i mnogi praktični, ali i stylish dodaci za zaštitnu masku, za one trenutke kad ne znate kuda bi s njom, a imate ju priliku malo maknuti s lica kako bi prehahnuli.

Tijekom posljednjih nekoliko mjeseci kreirana je i njegujuća zaštitna maska koja sadrži bakar i shea maslac za dodatnu zaštitu vaše kože. Isto tako, nastala je i zaštitna maska koja olakšava disanje. Riječ je o tkanini utemeljenoj na tehnologiji koja je razvijena i za ekstremne temperature. Svatko tko nosi naočale je definitivno svjestan toga da promjene u temperaturi u kombinaciji sa zaštitnom maskom imaju određene posljedice. Ne, ne mislimo na maskne, nego na konstantno zamagljena stakla! Srećom, postoje zaštitne maske koje su posebno kreirane za one koji nose naočale, a koje vam mogu pomoći riješiti taj problem. 

Već smo pisali i o brojnim skincare i make up savjetima koji su vezani uz zaštitne maske. Tako smo se dotaknuli teme kako postići savršen i dugotrajan make up koji će trajati usprkos nošenju zaštitne maske, te ruževa koji vam se definitivno neće razmazati i izgledat će besprijekorno čak i kad skinete masku. Postoje i razni trikovi kojima možete pokušati spriječiti nastanak maskni, a možete naći i top 5 proizvoda koji ciljano djeluju protiv maskni. Sada kada ste opremljeni svim ovim informacijama, preostaje vam samo odabrati željenu pamučnu zaštitnu masku.

Gdje kupiti višekratne, pamučne zaštitne maske?

Zaštitne maske vam i dalje 100-postotno ne jamče to da se nećete zaraziti ili prenijeti virus, pogotovo ako ih ne koristite točno onako kako je propisano, no one su javnozdravstvena mjera koju bi svi trebali shvatiti ozbiljno, bez obzira na trenutni broj zaraženih. Naime, pamučne maske trebale bi se prati nakon svakog nošenja, dok bi se one medicinske trebale mijenjati minimalno svaka tri sata novom maskom. Nije dovoljno samo imati masku, važno ih je pravilno održavati i mijenjati. Osim funkcionalnosti, brojni brendovi veliku pozornost posvećuju i izgledu maski koje su ukrašene različitim printevima. U međuvremenu su brendovi ažurirali svoje maske pa one često sadrže i njegujuća svojstva. Ako niste sigurni gdje kupiti maske za lice za sebe i svoju obitelj, u nastavku vam donosimo web shopove i trgovine u kojima ih možete nabaviti.

Phyne zaštitne maske
Evolvetogether zaštitne maske
Uniqlo AIRism zaštitna maska
Medikor zaštitna maska
Mango zaštitna maska
Nufabrx zaštitna maska
Grafko-Caspar d.o.o. – personalizirani dizajn na maski
Vince svilena zaštitna maska
Everlane The 100% Human Woven Face Mask
Sheriff & Cherry zaštitna maska
About you zaštitne maske
GUESS zaštitna maska
Diadema pamučna periva maska
Yamamay zaštitna maska – dostupna na Yamamay prodajnim mjestima
Ontario višekratne pamučne maske za lice
Asos DesignB London Exclusive 2-pack face covering
Biofarm dvoslojna pamučna maska za lice
Toile zaštitne maske
Anthropologie Printed Cotton Reusable Face Mask
MTČ pamučna periva maska
Galeb pamučna maska za lice
Slip Reusable Face Covering
Etsy Reusable Face Covering
Varteks dezenirana dvoslojna maska za lice

Foto: Instagram, Uniqlo, Evolvetogether, Phyne, Nufabrx, Guess, Everlane, Mango, Yamamay, Asos, Anthropologie, Look Fantastic, Medikor, Etsy, Delmerion, MTČ, Diadema, Ontario, Biofarm, Varteks, Vince

Učitati još
Zatvori