Odstranjivanje šminke može biti zdravije i eco-friendly uz ove proizvode

Odstranjivanje šminke može biti zdravije i
eco-friendly uz ove proizvode

https://www.instagram.com/p/B7UEPKGHnOv/

Nema sumnje da su maramice za odstranjivanje šminke vrlo zgodna i brza opcija kada se radi o skidanju make upa s lica. Bilo da se žurite na trening ili jedva čekate otići u carstvo snova, tako je lako uzeti vlažnu maramicu i s njom odstranili sve sa svog lica. Pa ipak, mnoge takve maramice su zapravo prepuni štetnih sastojaka poput emulgatora i otapala koji mogu isušiti i nadražiti kožu. Osim toga, one štete prirodi i oceanima. Primjerice, u Velikoj Britaniji se 11 milijardi vlažnih maramica koristi svake godine pa su, primjerice, trgovine Selfridges zabranile prodaju svih kozmetičkih maramica za jednokratnu upotrebu na bazi plastike. Također, zabranile su i njihovu upotrebu u svojim beauty odjelima. Umjesto toga, nude druge opcije za odstranjivanje šminke koje se mogu reciklirati i ponovo koristiti. Vjerojatno ne bi bilo loše ugledati se na njih.

Ekološki prihvatljive i zdravije opcije

Prirodi ne štete samo vlažne maramice. Blazinice koje su vam potrebne da bi micelarnom vodom odstranili make up također pridonose zagađenju. One ne samo da su mješavina sintetičkih materijala, poput umjetne svile i viskoze, nego su povoljne samo za jednokratnu upotrebu pa ih se potroši poprilično velika količina u jednom kućanstvu. Za dobrobit planete bilo dobro smanjiti, ako ne i u potpunosti se odreći, korištenja plastičnih slamki, boca i druge plastike za jednokratnu upotrebu. Baš zato bi bilo odlično kad bi primijenili to pravilo i na druga polja svog života, počevši s beauty proizvodima.

U posljednje vrijeme nastaje sve više alternativnih alata za uklanjanje šminke, biorazgradivih maramica i opcija za višekratnu upotrebu. Ekološki savjestan beauty je trend koji je već tu, a kako bismo vam olakšali prelazak na takve proizvode, u nastavku možete vidjeti koje ekološki prihvatljive opcije za odstranjivanje šminke trenutno imate na raspolaganju.

Učitati još
Zatvori