Patite od alergija na hranu ili želite promijeniti prehranu? Na ovom mjestu to i možete

Patite od alergija na hranu ili želite promijeniti prehranu? Na ovom mjestu to i možete

Prije par dana upoznali smo vas s novim konceptom teretane koji je nedavno otvoren u Zagrebu. Biotrening centar zdravlja i tjelesne forme na Kvatriću na tržište je donio sveobuhvatni koncept koji uključuje preoblikovanje cijelog načina života. Osim teretane koja je samo jedan djelić ove priče, u Biotrening centru pronaći ćete apsolutno sve za zdravlje svog tijela, a posljedično i uma.

Nutrilife Centar

Jedan od integralnih dijelova Biotreninga je i Nutrilife Centar, nutricionističko-dijagnostički centar koji na jednom mjestu pruža kompletnu uslugu svojim klijentima. Možete mu pristupiti u sklopu paketa vlastite preobrazbe unutar teretane, ali i neovisno o njoj ako želite kompletno pristupiti detaljnom nutricionističkom planu. Personalizirani plan prehrane prema testovima, medicinska analiza sastava tijela, nutrigenetski testovi na bazi DNA iz sline, test intolerancije na hranu određivanjem IgG antitijela iz krvi, vađenje krvi i analize krvnih pretraga u suradnji sa Poliklinikom Analiza, individualni program suplementacije, samo su neke od usluga koje nude.

Njihova snaga leži u multidisciplinarnosti i individualnom pristupu s ciljanim smjernicama i preporukama ovisno o tome što klijent traži i što mu treba. Vrhunska dijagnostička oprema i dugogodišnja praksa nutricionističkog iskustva na jednom mjestu omogućuju povezivanje prehrambenih rješenja u cilju cjelovitog pristupa zdravlju.

Plan prehrane, intolerancija i nutrigenetika

Bilo da želite poboljšati svoje prehrambene navike, ispraviti loše ili usvojiti bolje, bilo da sportski način života više ne podržava uobičajenu rutinu hranjenja, bilo da želite smanjiti ili povećati tjelesnu masu, ili vaše zdravstveno stanje iskazuje posebne prehrambene potrebe, u Nutrilife Centru mogu kreirati individualni plan prehrane temeljen na osobnim mjerama, sklonostima i životnom stilu.

U današnjem društvu mnogo ljudi ima dijagnosticirane zdravstvene probleme i stanja koja mogu biti kontrolirana ili potpuno izliječena promjenom prehrane. Svaka osoba na određenu hranu reagira različito te je važno prepoznati kako hrana koju jedemo može utjecati na zdravlje. Ako sumnjate da bi ovo mogao biti slučaj i kod vas, mogli bi isprobati test intolerancije na hranu, koji je jednostavan i gotovo bezbolan, a dat će vam odgovore na sva pitanja.

Nutrigenetika proučava kako varijacije u genetskom kodu neke osobe mijenjaju odgovor njihovog tijela na određenu hranjivu tvar, primjerice gluten. Način prehrane tako se čita i prema genima, jer određene varijacije gena imaju utjecaja na metabolizam, zdravstveno stanje ili rizik od bolesti kod te osobe. Odrađivanje ovih pretraga može donijeti rješenje koje ste dugo tražili i koje vam je bilo pred nosom, ali ga niste sami znali detektirati.

Brojne su korisne primjene jednom napravljenog genetskog testa, moguće je iscrpiti praktične smjernice o prehrani, vrsti hrane koja osobi odgovara, čak i sklonost debljini, te saznati čak i da li je razina aktivnosti i tjelovježbe optimalna. Na hranu ne odgovaramo svi jednako, sada je moguće detaljno saznati što, zašto i kako potražiti učinkovita rješenja.

Prilikom dolaska u Nutrilife Centar potrebno je telefonski se naručiti kako bi se dogovorio željeni termin ovisno o pretrazi ili usluzi koju želite napraviti, a uzimanje krvnih uzoraka moguće je dogovoriti i dolaskom na vašu kućnu adresu. Sve potrebne informacije doznajte na službenoj stranici.

 

Učitati još
Zatvori