Retinal bi mogao biti vaše najveće beauty otkriće ove jeseni

Retinal bi mogao biti vaše najveće
beauty otkriće ove jeseni

retinal vitaminski serum RA

Gotovo svake sezone u središte pozornosti dođe novi trendi sastojak za postizanje ljepše kože lica. Tako se ove jeseni pod svjetlom reflektora našao retinal. Zasigurno ste već čuli za retinol, čudotvorni anti-age sastojak koji je prepun blagotvornih svojstava. Međutim, jeste li već imali priliku čuli za njegovog bliskog rođaka koji se naziva retinal? Retinol i retinal su dva srodna sastojka i oba spadaju u skupinu retinoida. Ipak, razlikuju se jedan od drugoga u brzini kojom djeluju.

Retinal djeluje brže od retinola i ima prilično impresivne rezultate kad se radi o njezi kože. Oba sastojka spadaju u retinoide, skupinu derivata vitamina A, koji se još od 60-ih godina koriste kako bi pomogli u kreiranju zaglađenijeg tena. Stoga nije ni čudno da ga i danas možemo naći u skincare proizvodima. Jedan takav proizvod činit će odličnog partnera u borbi protiv maskni, hiperpigmentacije i drugih svakodnevnih problema kože ove jeseni. Radi se o najnovijem članu Olival Professional linije proizvoda – Vitaminski serum RA. To je vrlo specifičan i jedinstven proizvod, jedan od najmoćnijih seruma s retinoidom koji se može naći u slobodnoj prodaji u drogerijama i ljekarnama. U nastavku otkrijte više detalja o retinalu i drugim sastojcima te preporučenom načinu korištenja Vitaminskog seruma RA.

Što je retinal?

Retinal je prirodni oblik vitamina A te najpotentniji oblik retinoida izuzev retinoične kiseline. Jedini je retinoid koji ima dokazano antibakterijsko djelovanje i zato iznimno učinkovito djeluje protiv preuranjenog starenja kože, ali i protiv nepravilnosti na koži poput akni i prištića te maskni. Retinal bi se uistinu mogao nazvati ‘all-rounderom‘ jer regulira lučenje sebuma, umanjuje vidljivost hiperpigmentacije, ujednačava teksturu kože i potiče sintezu kolagena. Time ujedno prevenira i ublažava bore i fine linije, a sve to uz smanjenu mogućnost za pojavu iritacija u odnosu na druge retinoide.

Koji su benefiti korištenja retinala?

Retinal ubrzava izmjenu stanica kože i omogućava efekt pomlađivanja uz znatno manje nuspojava. Retinol i retinal moraju se pretvoriti u aktivni oblik vitamina A (retinoičnu kiselinu) da bi bili aktivni u koži. Retinol djeluje sporije od retinala jer se prije konverzije u retinoičnu kiselinu prvo mora pretvoriti u retinal. Stoga, uz proizvod koji sadrži retinal ste već uštedjeli vrijeme na konverziji. Retinoidi, kao i kiseline, djeluju tako da ubrzavaju staničnu izmjenu i ubrzavaju proces odbacivanja odumrlih stanica i izlaska zatvorenih komedona na kožu. Zbog toga može doći i do faze čišćenja kože u kojoj će na površinu izaći zatvoreni komedoni koji su se do tada ‘skrivali’ ispod površine. Retinal djeluje tako da ih izvuče, a potom zacijeli te spriječi nove upale i postupalne mrlje.

Važno je napomenuti da retinoidi mogu izazvati privremenu iritaciju ovisno o tipu kože, pogotovo dok se koža ne privikne na ovu aktivnu tvar. Kako bi smanjili mogućnost od pojave iritacije, Olival je u formulu svog najnovijeg Vitaminskog seruma RA uključio i ceramide, bisabolol i alantoin koji obnavljaju te jačaju zaštitnu barijeru kože, doprinose elastičnosti i čvrstoći te smanjuju gubitak vlage. Istovremeno jačaju sposobnost kože da zadržava vlagu. Ovi sastojci uspješno umiruju kožu, sprječavaju ljuštenje i omogućavaju brže privikavanje na uvođenje retinoida u svoju beauty rutinu.

Olival Professional Vitaminski serum RA ima savršenu formulu za ljepši i zdraviji ten

Uz retinal, kompleks ceramida, bisabolol i alantoin, Olival Professional Vitaminski serum RA sadrži i astaksantin. To je jedan od najmoćnijih antioksidansa, a spada u karotenoide. Njegova jedinstvena molekularna struktura štiti kožu od fotooštećenja nastalih izlaganjem UV zrakama te učinkovito potiče njezino obnavljanje, otkrivajući zdravu i sjajnu kožu. Uz to, povećava sposobnost kože da zadržava vlagu, što jača njezinu elastičnost i punoću te doprinosi stvaranju svježijeg, ujednačenijeg i sjajnog tena. U paru s retinalom djeluje protiv slobodnih radikala i vidljive hiperpigmentacije. Astaksantin i retinal zaslužni su i za jedinstvenu narančastu boju Vitaminskog seruma RA. On ne sadrži dodane boje i mirise, stoga se ne morate bojati reakcije izazvane parfemima i umjetnim bojilima.

Kako se pravilno koristi Olival Professional Vitaminski serum RA?

Vitaminski serum RA koristi se isključivo navečer, a nanosi se na čisto i suho lice, izbjegavajući područje oko očiju. Na kožu lica preporučljivo je nanijeti količinu veličine dva zrnca nara, a nakon što se serum upije, možete nanijeti hidratantnu kremu i/ili ulje bez drugih aktivnih tvari poput vitamina C, drugih retinoida i kiselina. Možete ga koristiti dva do tri puta tjedno, no obavezno pratite svoju kožu kako se ponaša. Zatim, ako je sve u redu, možete postupno povećavati broj korištenja ovisno o svojim potrebama. Ako imate otpornu kožu koja je naviknuta na retinoide, ovaj serum možete koristiti svaku večer. Tijekom korištenja proizvoda koji sadrže retinoide obavezna je cjelovita UVA i UVB zaštita od sunca s visokim zaštitnim faktorom.

Professional Vitaminski serum RA možete naći u drogerijama i u njihovom web shopu. Preporučena maloprodajna cijena Vitaminskog seruma RA je 179,90 kn.

Napomena! Važno je istaknuti da trudnice i dojilje ne smiju koristiti ovu vrstu proizvoda. Isto tako, ako imate izrazito osjetljivu i oštećenu kožu ili kožu sklonu iritacijama izbjegavajte ovaj i slične proizvode.

Foto: Unsplash, Olival

Preporuka

Zatvori