Top 5 pogrešaka koje biste trebali izbjegavati ako želite snažnije i zdravije nokte

Top 5 pogrešaka koje biste trebali izbjegavati ako želite snažnije i zdravije nokte

Za mnoge od nas manikura je jedno od onih malih životnih zadovoljstava. No, nemamo uvijek vremena za odlazak u salon pa smo prepušteni sami sebi kad je u pitanju održavanje i njega noktiju. Postoji toliko mnogo sjajnih kolekcija dugotrajnih lakova za nokte i bezbroj sjajnih alata za postizanje stručnog finiša kod kuće. No, neke tehnike kojih se držite, možda nisu najbolje za poticanje rasta jakih i zdravih noktiju. Još ako tome dodate nervozno prčkanje i grickanje noktiju zahvaljujući stresu i tjeskobi, onda im je definitivno potrebna pomoć. Postoji pet najčešćih pogrešaka koje mnogi rade, a ako ih se riješite mogli biste postići puno snažnije i zdravije nokte nego što ste ih dosad imali.

Uložite u kvalitetnu rašpicu

One rašpice za nokte koje dolaze u povoljnim pakiranjima od više komada možda jesu pristupačnije, no neke od njih mogu biti veoma loše za nokte. One često uzrokuju njihovo listanje i pucanje, stoga bi definitivno bilo pametno uložiti u staklenu ili kristalnu rašpicu za nokte. Tada vaši nokti više neće zapinjati i pucati, a brzina kojom ćete moći izrašpati nokte bit će impresivna. Vrhunski savjet koji će vam udijeliti svaki profesionalni nail artist je to da zdravi nokti ne podnose rašpanje u smjeru naprijed-natrag. Umjesto toga polako rašpajte nokte samo u jednom smjeru kako bi ostali neoštećeni.

Leighton Denny Small Crystal Nail File

Kvalitetna njega noktiju zahtijeva korištenje baznog laka

Ako redovito preskačete bazni sloj prije lakiranja noktiju u željenu boju, možda biste to ipak trebali promijeniti. Dobar bazni lak ne samo da djeluje poput čička za lak koji nanesete na njega i potiče njegovo duže trajanje, već štiti nokte od nastanka flekica. Do njih može doći ako često koristite tamnije nijanse lakova, tada nokti mogu poprimiti boju vaše odabrane nijanse, a s vremenom mogu početi izgledati i žuto. To nije poželjno, pogotovo ako poželite isprobati trend ‘golih’ ili prozirnih noktiju.

Nails Inc. Nailkale Superfood Base Coat

Nemojte guliti lak sa svojih noktiju

Kad počnete guliti lak sa svojih noktiju, riskirate to da ćete s njim oguliti i sloj nokta. Ako se to dogodi ostaju vam slabi nokti koji su skloni pucanju. S vremenom biste mogli i trajno oslabiti nokte, što bi moglo objasniti zašto su često mekani ili savitljivi. Kad primijetite da se lak odvojio od nokta, postoje dvije mogućnosti – ispunite rupicu istom nijansom kako biste produljili manikuru ili ga skinite nježnim sredstvom za uklanjanje laka. Ako nemate vremena za skidanje laka, taj zadatak bi vam mogao olakšati Nails Inc. Nail Polish Remover Pot koji rekordnom brzinom rastvara lak, a k tome je i dugotrajan.

Nails.Inc Nail Polish Remover Pot Powered By Collagen

Nemojte prčkati po zanokticama

Uvriježeno je mišljenje da prčkanje i trganje kožice oko noktiju utječe na ploču nokta i na način na koji nokti rastu, posebno ako se koža oko nokta upali. Ako se i vi nalazite među onima koji svakodnevno, samouvjereno prčkaju po kožici, često do bolnih ranica, vrlo vjerojatno kao posljedicu toga imate neravne i izbrazdane nokte. No, ako se riješite ove loše navike, nokti će vam rasti ravni, glatki i zdraviji. Jedna stvar koja pomaže u održavanju razine hidratacije ruku i noktiju je bočica s uljem za kutikule na noćnom ormariću. Tako vam može biti pri ruci svaku večer da ga utrljate u kožicu i nokte prije spavanja. Pomaže i nanošenje kreme za ruke nakon svakog pranja ruku.

Barry M Nail Shot Nail & Cuticle Oil Argan

Koristite odstranjivač laka za nokte koji ne sadrži aceton

Sredstva za uklanjanje laka za nokte koja sadrže aceton, odstranjuju lak rekordnom brzinom. Stoga su ona odlična za to kad nemate baš puno vremena. Ipak, ako često mijenjate boju laka, probajte barem izmjenjivati odstranjivač s i bez acetona. Tako ćete spriječiti ili umanjiti dodatno isušivanje i pucanje noktiju. Formulama bez acetona može trebati malo više vremena da u potpunosti odstrane lak, ali dugoročno će vam vaši nokti biti zahvalni.

OPI Acetone-Free Nail Polish Remover

Foto: Instagram, Nailpolishdirect, Look Fantastic, Cult Beauty, Feel Unique

Učitati još
Zatvori