Vezati kosu prije spavanja ili ne? Evo kako se pravilno brinuti za nju

Vezati kosu prije spavanja ili ne? Evo
kako se pravilno brinuti za nju

Kvalitetan san je u posljednje vrijeme postao izazov, zar ne? Srećom, postoje brojna pomagala koja nam pomažu brže utonuti u san. Tu su razni sprejevi za jastuke, maskice za spavanje koje su postale hit pa čak i opuštajuće masaže lica. No, jeste li ikad razmišljali o tome da biste i svoju kosu trebali pripremiti za spavanje. Bismo li trebali ići u krevet sa suhom ili mokrom kosom i koji je zapravo najbolji način za skloniti kosu s lica da nam ne smeta dok spavamo? Kako zapravo izgleda pravilna njega kose prije spavanja?

Pravilna njega kose prije spavanja

Naravno, prvi korak je korištenje top proizvoda i rutine za njegu kose i vlasišta. Naime, kosu bismo redovito trebali prati te osigurati da to bude ugodno iskustvo. Ljudi imaju tendenciju to odraditi i gledati na taj ritual kao na gnjavažu. No, zapravo bismo trebali uživati u ovom vremenu posvećenom sebi. Upalite si glazbu i uživajte u pranju kose. Uzmite si vremena i detaljno izmasirajte vlasište. Istraživanja su pokazala da se, ako masirate vlasište ili lice na ovaj način, oslobađaju hormoni koji podižu naše raspoloženje. Zvuči nam kao savršeni ritual prije spavanja.

Trebate li ići u krevet s mokrom ili suhom kosom?

Najbolje bi bilo da ne idete u krevet s mokrom, nego u potpunosti suhom kosom. Ako zarobite vodu u kosu, a zatim legnete na nju, stvorit će se vrlo vlažno, sparno okruženje koje može uzrokovati burne reakcije na vašem vlasištu. Spavanje sa suhom kosom uvijek je najbolji izbor. Uz to, trebali biste obratiti pozornost na vrstu jastučnice na kojoj spavate. Možda zvuči pomalo pretjerano, ali vrijedno je toga. Svilena jastučnica smanjuje trenje i elektricitet, što znači da će vaša kosa biti puno sretnija. Svilena jastučnica je izvrstan izbor i za vašu kožu, stoga se isplati uložiti u nju.

Biste li trebali vezati kosu tijekom noći?

Mnogo je bolje zavezati kosu prije odlaska u krevet, pogotovo ako imate dugu kosu. Tako se ona tijekom noći neće zapetljati, a neće se ni lomiti u trenutku kad ju pokušate otpetljati. Idealan način za voditi brigu o svojoj kosi dok spavate je to da nosite svileni turban. On možda nije za svakoga, ali zaista je izvrstan za kosu jer ju štiti od isušivanja i oštećenja. Svila je vrlo lagana tkanina pa vaše vlasište i kosa i dalje mogu disati. Čak i ako nosite svileni turban samo dvije do tri noći tjedno, vidjet ćete razliku. S druge strane, trebali biste u potpunosti izbjegavati gumice za kosu jer su pregrube i uzrokuju pucanje vlasi. Umjesto toga upotrijebite scrunchie koji je puno zdraviji izbor za kosu, pogotovo ako je izrađen od svile.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori