Niacinamid je sastojak koji definitivno nedostaje vašoj skincare rutini

Niacinamid je sastojak koji definitivno
nedostaje vašoj skincare rutini

https://www.instagram.com/p/B_qil9jFXow/?utm_source=ig_web_copy_link

Postoje određeni sastojci za njegu kože o kojima mnogi ne mogu prestati pričati, a da to zapravo i nisu zaslužili svojim djelovanjem. Onda postoje oni sastojci koji su skromniji, ali odrađuju odličan posao i za njega ne dobiju zasluge u onoj mjeri u kojoj bi trebali. Niacinamid, koji je dio vitamina B3, predstavlja ovu drugu skupinu sastojaka. Manje je poznat od retinola i vitamina C, a sjajan je za njegu kože. Sigurno ćete ga zavoljeti jer ga može koristiti svatko, bez obzira na tip kože.

Što je to niacinamid?

Kao jedan dio molekule vitamina B3 [drugi je niacin], niacinamid se prirodno pojavljuje u hrani poput žitarica, ribe, mesa i graha. Unos niacina donosi nevjerojatne koristi za zdravlje. Međutim, za kožu, lokalno korištenje niacinamida ima izvanredne prednosti za sve tipove kože i svaku starosnu dob.

Što niacinamid čini za vašu kožu?

Desetljeća istraživanja pokazala su da on štiti kožu od oštećenja uzrokovanih okolišem, posebno od oštećenja uzrokovanih suncem, a uz to poboljšava razinu vlage u koži, smanjuje znakove starenja, sužava i smanjuje vidljivost pora, eliminira pojavu mitesera i značajno poboljšava i uljepšava neujednačen ten. Nedavna studija iz 2019. također je otkrila da je niacinamid posebno dobar u borbi protiv onečišćenja s kojim se svakodnevno susrećemo, zahvaljujući svojim snažnim antioksidacijskim svojstvima i sposobnosti da popravlja oštećeni DNK.

https://www.instagram.com/p/CA7zIpgJ8Pm/?utm_source=ig_web_copy_link

Kao sastojak koji komunicira sa stanicama, niacinamid “razgovara” s različitim vrstama stanica kože i potiče ih da stvaraju nove, svježije i zdravije stanice koje u konačnici djeluju mlađe. To pomaže u stvaranju ceramida i keratina koji čine kožnu barijeru. Što je snažnija barijera, vaša koža će izgledati bolje. Ako je barijera oštećena, kolagen i elastin se razgrađuju, a koža ne može ostati hidrirana. Potom ona gubi vlagu i ne može se zaliječiti ili obnoviti, a tada se stanje kože pogoršava. Zaštita i obnova zaštitne barijere kože su važni. Stoga je traženje proizvoda s niacinamidom mudar potez.

Mogu li svi koristiti niacinamid?

Svaki tip kože može imati koristi od toga da ubaci niacinamid u svoju rutinu za njegu kože. On radi sve, od liječenja upale, obnove do kontrole lučenja sebuma. Trik je pronaći formulu koja je kreirana za vaš tip kože. Ako imate masnu kožu sklonu začepljenim ili proširenim porama i/ili mrlje na koži, potražite proizvod u obliku seruma, ako imate suhu kožu, dobro će vam doći umirujuće hidratantno sredstvo ili hidratantni tonik koji sadrži niacinamid. On je sjajan sastojak koji odlično surađuje s drugim proizvodima, štoviše, on pomaže u poboljšanju njihove učinkovitosti – timski je igrač.

Najbolja stvar kod dobro formuliranog proizvoda s niacinamidom je ta što ga je nevjerojatno lako dodati bilo kojoj rutini njege kože. Niacinamid zapravo nema loših strana, može vam samo pomoći postići još bolje rezultate.

Najbolji proizvodi s niacinamidom

Za razliku od mnoštvo drugih sastojaka pod različitim nazivima i u različitim oblicima, niacinamid će uvijek biti jasno naveden na etiketi proizvoda, samo ga trebate potražiti. U nastavku možete vidjeti neke od najčešće korištenih proizvoda s niacinamidom. Nažalost, često se dogodi da su rasprodani u web shopovima i drogerijama, ali uz malo strpljenja, brzo će se obnoviti njihove zalihe i vama će ponovno biti dostupni.

Summer Fridays Jet Lag Mask
Omorovicza Silver Skin Lotion
The Inkey List Niacinamide
Paula’s Choice 10% Niacinamide Booster
Verso Hydration Serum With Niacinamide

Foto: Instagram, Cult Beauty, Space nk

Učitati još
Zatvori