10 nekomedogenih pudera po mjeri problematične kože

10 nekomedogenih pudera po mjeri
problematične kože


Pronaći idealan tekući puder za sebe, ponekad je prava noćna mora, pogotovo za žene koje godinama muku muče s aknama, prištićima i općenito problematičnom kožom. Za rješenje problema s kojima se ovaj tip kože susreće, predlaže se sve i svašta, a uz pomnu beauty rutinu i pravilnu prehranu, nerijetko će se čuti i da je najbolje kloniti se make upa. No, ponekad ipak želimo prekriti nedostatke na lice i osjećati se dobro u vlastitoj koži te je upravo iz te želje razvijena cijela jedna grana beauty industrije, poznata pod pojmom nekomedogene kozmetike.

Najjednostavnije objašnjenje za nekomedogenu kozmetiku je ono da se radi o kozmetici koja ne začepljuje pore. Namijenjena je za osjetljivu kožu sklonu iritacijama i nastanku akni i prištića te je na glasu kao kozmetika koja dopušta porama da dišu mnogo više od tradicionalnih kozmetičkih preparata.

Nekomedogeni puderi

U slučaju make upa, nekomedogeni tekući puderi odgovor su na pudere na bazi ulja koji nemaju dobar odnos s problematičnom kožom i nerijetko začepljuju pore, rezultirajući ‘ratnim zonama’ na našim licima u obliku akni i prištića. Za ovaj vrlo svojeglav i često sasvim nepredidljiv tip kože, predlažu se nekomedogeni puderi, na koje problematična koža daleko najbolje reagira nego na razne druge hvaljene i široko korištene pudere, što drogerijske, a što luksuzne. Oni također sadrže neke kvalitetne sastojke koji mogu poboljšati izgled lica i vratiti kožu u ravnotežu. No znate li uopće koji su? U nastavku donosimo 10 rado korištenih nekomedogenih pudera, koji imaju sposobnost sužavanja pora, zaglađivanja kože, lagani su na licu, dok istovremeno također nude solidno prekrivanje.

Foto: Instagram, BECCA, Rimmel, Vichy, Clinique, Estee Lauder, NARS, Laura Mercier

Učitati još
Zatvori