Mini hladnjak za skincare proizvode sve je popularniji, ali je li nam uistinu potreban?

Mini hladnjak za skincare proizvode sve je popularniji, ali je li nam uistinu potreban?

Upišete li hashtag #skincarefridge u traku za pretraživanje na Instagramu moći ćete se diviti bezbroj fotografija s ovim preslatkim mini hladnjacima koji su prepuni najvrjednijih proizvoda. Čini se da je mini hladnjak evoluirao od nužnog dodatka studentskih soba do ultimativnog beauty proizvoda. No, dok beauty hladnjak postaje sve popularniji na društvenim mrežama, pitali smo se, je li nam on uistinu potreban za čuvanje beauty proizvoda?

Trebate li mini hladnjak za pohranjivanje skincare proizvoda?

Stručnjaci kažu da držanje proizvoda za njegu kože u hladnjaku nije ni najmanje korisno. Naprotiv, tvrde da to uopće nije dobro za proizvode. Naime, mogli bi imati obrnuti učinak te kompromitirati i na kraju uništiti učinkovitost njihovih formula. Isto tako, ako neke proizvode držite na prehladnom mjestu, formula može privremeno postati viskoznija ili gusta. To će vam otežati nanošenje, ali i upijanje proizvoda u kožu.

Prednosti hlađenja vaših skincare proizvoda

Zašto na nekim kultnim proizvodima na ambalaži piše da je preporučljivo to da se drže na hladnom mjestu? Stručnjaci kažu da je glavna funkcija hlađenja proizvoda za njegu kože uklanjanje otečenosti. Naime, hladnoća proizvoda ili alata za njegu kože potiče sužavanje sitnih krvnih žila na koži i smanjenje oteklina. Slavna vizažistica, Katie Jane Hughes, na policama vlastitog hladnjaka ima rezerviran prostor za beauty alate za njegu lica i svoju omiljenu hidratantnu kremu. Naime, rashlađeni roleri imaju bolji učinak. Uz to, tijekom ljeta je dobro držati maglice u hladnjaku kako biste u svakom trenutku koži mogli pružiti dozu osvježenja i hidratacije. Guru za njegu kože, dr. Murad, slaže se da, iako nije strogo potrebno, držanje seruma ili hidratantne kreme u hladnjaku ljeti osvježava podbuhlu i pregrijanu kožu.

Koje proizvode za njegu kože bismo trebali čuvati u hladnjaku?

Dakle, ako na stranu stavimo to da će rashlađeni beauty proizvodi pridonijeti tome da smanjimo otečenost kože, je li potrebno ostatak svojih proizvoda za njegu kože strpati u mini hladnjak? Pa, ne postoje istraživanja koja bi podržala bilo kakvu korist od hlađenja skincare proizvoda. Najbolje je da svoje proizvode za njegu kože držite na suhom mjestu i dalje od izravne sunčeve svjetlosti – na kozmetičkom stoliću ili u kupaonskom ormariću je sasvim u redu. No, ako vam se sviđa mini beauty hladnjak, uvijek ga možete koristiti za nešto drugo, štogod vam srce poželi.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori