Proizvodi kojima smo uspjele ublažiti menstrualne bolove i gdje ih možete nabaviti
Proizvodi kojima smo uspjele ublažiti menstrualne bolove i gdje ih možete nabaviti

Proizvodi kojima smo uspjele ublažiti menstrualne bolove i gdje ih možete nabaviti

Ako ste žena i nikada niste iskusili menstrualne bolove – blago vama. Ako ste pak u onoj većini koja se s njima, u većoj ili manjoj mjeri, nosi svakog mjeseca – razumijemo vas. Intenzitet tih bolova može biti bilo gdje na ljestvici od blage neugode do zaista nepodnošljivih bolova zbog kojih neke žene ne mogu ni ustati iz kreveta. Ako takvi intenzivni bolovi traju i ponavljaju se toliko snažno svaki mjesec, možda je vrijeme za posjet ginekologu i detaljnije pretrage. Naime, određena količina neugode može biti normalna, ali tako intenzivni bolovi nisu i treba provjeriti što ih uzrokuje.

Neke žene svaki mjesec trpe toliko jake bolove da ih uspoređuju s ranim stadijem poroda. Dio takvih bolova može biti zbog nekih stanja poput endometrioze, bolesti za koju još ni liječnici ne znaju što ju uzrokuje, a može se pojaviti na gotovo bilo kojem organu u tijelu. Menstrualni bolovi koji su posljedica nekih drugih bolesti zovu se sekundarna dismenoreja. Oni ‘uobičajeni’ su primarna dismenoreja.

menstrualni bolovi

Zašto se pojavljuje menstrualna bol?

Ako se radi o primarnoj dismenoreji, onoj koja nije posljedica bolesti, menstrualni bolovi rezultat su fizioloških procesa koji se u tijelu događaju u posljednjem dijelu ciklusa, odnosno kada imate menstruaciju. Tada se, prilikom propadanja stanica endometrija, oslobađa velika količina prostaglandina – tvari koja uzrokuje grčenje maternice.

Postoji i još jedna teorija nastanka menstrualnih bolova. Ta je da tvari koje se oslobađaju iz propalog endometrija izravno podražuju živčane završetke i izazivaju bol. Koji god razlog bio, činjenica je da menstrualnu bol svaki mjesec osjeća četiri od pet žena.

menstrualni bolovi
menstrualni bolovi

Gdje nabaviti proizvode koji ublažavaju bol?

Mnoge žene o tome ne govore, neki tvrde i da pretjeruju kada govore o intenzitetu, ali nitko ne može osporiti da se radi o pravom problemu s kojima se nose mnoge žene. Upravo zato pronašle smo proizvode koji tu bol ublažavaju.

S obzirom na to da nam se za vrijeme menstruacije, pogotovo one bolne, ne ide nikamo, našli smo način da vam proizvodi dođu kući. Preko digitalne platforme Pharmeria možete pronaći apsolutno sve. Ona okuplja razne ljekarne, a posebnu pažnju posvetili su upravo proizvodima koji se tiču ženskog zdravlja. U nastavku donosimo one koji su nama pomogli.

menstrualni bolovi

Body warmer zagrijavajući flaster

Ako smo nešto, tijekom godina i godina nošenja s bolnim menstruacijama, naučile to je da nam toplina ublažava bol. Ipak, nije uvijek zgodno nositi termofor sa sobom. Srećom, Pharmeria u ponudi ima flastere koji se zagrijavaju i ne vide se ispod odjeće. Njih prije korištenja treba protresti kako biste aktivirali tvari u njemu koje se zagrijavaju. Nakon toga treba maknuti zaštitnu foliju i prilijepiti flaster na odjeću (potkošulju), na bolno područje, odnosno donji dio trbuha ili leđa.

Body warmer zagrijavajući flaster

Femidoc MyDays kapsule

Ove kapsule koriste se za ublažavanje simptoma PMS-a i menstruacije. Ovo mogu koristiti i djevojčice starije od 14 godina, a uzima se 1 do 2 kapsule dnevno, po potrebi, nakon obroka. Glavna aktivna tvar u njima je ekstrakt zelene livadne vrkute. Biljka je to koja se nalazi u mnogim pripravcima za ublažavanje menstrualnih tegoba.

Femidoc MyDays kapsule

Kapi Valerin Suban

Suban Valerin kapi preporučuju se za smirenje kod nervoze, uznemirenosti i nesanice, kod bolnih menstruacija i grčeva u probavnom sustavu. One sadrže korijen odoljena, list paprene metvice i cvijet kamilice. Ti sastojci djeluju umirujuće i spazmolitički, odnosno ublažavaju grčeve. Ne savjetuje se da ih koriste djeca mlađa od 12 godina.

Kapi Valerin Suban

Lily Cup Compact A menstrualna čašica

Radi se o višekratnoj zaštiti za vrijeme menstruacije. Ova čašica zamjena je za uloške i tampone, a mnoge žene koju su je počele koristiti tvrde kako su im menstrualni bolovi puno blaži te da menstruacije nisu toliko obilne.

Ovisno o jačini krvarenja, Intimina menstrualna čašica omogućuje do 8 sati neprekidnog nošenja, čak i dok spavate. Ipak, preporuka je prazniti ju 3-4 puta unutar 24 sata. Model Lily Cup Compact dolazi u A i B veličini, od kojih je model Lily Cup Compact A prvenstveno namijenjen ženama koje nisu rodile.

Lily Cup Compact A

Sensapharm Kurkuma Max 1300 mg

Ovo je još jedan suplement koji redovitim uzimanjem može ublažiti menstrualne bolove. Kurkuma MAX namijenjene su smanjenju menstrualnih grčeva, a osim toga mogu pomoći i kod gastrointestinalnih tegoba, kod ekcema, kod upale očne ovojnice, za jačanje zglobova i za prevenciju gastritisa. Njega također možete naručiti putem digitalne platforme Pharmeria.

Sensapharm Kurkuma Max

Solgar ulje noćurka

Žuti noćurak je bogat izvor gama linolenske kiseline (GLA) koja spada u kategoriju omega-6 masnih kiselina. Ima pozitivno djelovanje na simptome bolnih menstruacija i različitih menopauzalnih tegoba kod žena. Uz to blagotvorno djeluje kod različitih kožnih problema primjerice psorijaze i seboreje jer pomaže boljoj elastičnosti kože.

Solgar ulje noćurka

Inovativna digitalna platforma Pharmeria.hr jedinstveno je mjesto po ponudi najvećeg ljekarničkog i drogerijskog asortimana na jednom mjestu. Odlikuje je široka paleta proizvoda za zdravlje i ljepotu: od kozmetike, dodataka prehrani, vitamina i proizvoda na biljnoj bazi pa sve do medicinskih pomagala i uređaja. Kvaliteta usluge Pharmeria ogleda se i u dodatnoj funkcionalnosti platforme koja po prvi put omogućava provjeru dostupnosti te rezervaciju bezreceptnih lijekova, koje nakon savjetovanja s ljekarnikom o primjeni lijeka, korisnik može besplatno preuzeti u ljekarni prema vlastitom izboru.

FOTO: Pharmeria, Pexels

Učitati još
Zatvori