Je li vam ovih dana već palo na pamet meditirati? Imamo 11 odličnih aplikacija za riješiti se stresa

Je li vam ovih dana već palo na pamet meditirati? Imamo 11 odličnih aplikacija za riješiti se stresa

Osjećate li se više tjeskobno nego inače u posljednje vrijeme? Iako bi nam svima sada vjerojatno dobro došao jedan odlazak u kakav wellness, to nije jedini način za opuštanje. Prednosti meditacije uključuju povećani fokus, smanjeni stres i bolji san. Da bismo vam olakšali opuštanje i vratili fokus, našli smo najbolje aplikacije uz koje meditacija postaje mačji kašalj. Neke od njih nude i besplatno, trial razdoblje ako ste početnik koji tek testira meditativne vode. Dakle, udahnite, zadržite, izdahnite i u nastavku pročitajte koje su neke od top aplikacija za meditaciju.

Calm

Kao što govori sam naziv ove aplikacije za meditaciju, Calm je portal duševnog mira. Nakon što otvorite aplikaciju koja je preuzeta više od 50 milijuna puta, bit ćete pozvani da ispunite Daily Calm ili pronađete meditaciju koja je specifična za smirivanje onoga što vam se događa – tjeskoba, stres, želja za prekidom loših navika, itd. Nadalje, postoje meditacije uz hodanje, skeniranje tijela, master satovi i priče za spavanje. Zamislite da vas uspavljuje Matthew McConaughey? Calm vam omogućava i tu opciju.

Ovu aplikaciju možete isprobati besplatno u trajanju od tjedan dana, a nakon toga će vas koštati 5.83 dolara mjesečno.

https://www.instagram.com/p/B8t63oRn_Lr/?utm_source=ig_web_copy_link

Headspace

Kao da lijepe ilustracije u aplikaciji Headspace nisu dovoljne da vas privuku, vođeni tečajevi i brze meditacije trebale bi učiniti trik. Headspace je brendiran kao “vaše članstvo u teretani za um“. Vjeruju da je vaš um mišić koji zaslužuje jednako toliko pozornosti kao i vaši trbušnjaci i bicepsi. Osim što možete vježbati prigušivanje svojih misli dok sjedite prekriženih nogu, aplikacija nudi glazbu za spavanje i zvučne zapise koji će vam pomoći da zaspite.

Ovu aplikaciju možete koristiti besplatno u trajanju od tjedan dana, a nakon toga će vas koštati 12.99 dolara mjesečno. Osim ako se ne želite odmah predbilježiti za pretplatu od godinu dana, onda ju možete koristiti besplatno čak dva tjedna, a godišnja pretplata će vas koštati 69.99 dolara godišnje, što je 5.83 dolara mjesečno.

Simple Habit

S poštovanjem prema svim onim ljudima koji mogu meditirati satima i bez problema utišati svoj um, Simple Habit tvrdi da je za postizanje tišine potrebno samo pet minuta. I premda nekoliko aplikacija za meditaciju na našem popisu uključuju seanse za brzu meditaciju, ova aplikacija većinu svoje biblioteke posvećuje upravo kratkim seansama koje su možda najprikladnije za one koji se guše u poslovnim obavezama.

Cijena ove aplikacije je 12 dolara mjesečno ili 90 dolara godišnje.

Aura

Ako je aplikacija Simple Habit namijenjena zaposlenim pčelicama, Aura je namijenjena onima koji imaju jedva dovoljno slobodnog vremena za čitanje ovog članka. Preuzmite ovu aplikaciju i nećete se razočarati. Za sve one kojima je možda potreban način da brzo smire živce prije kakvog Skype sastanka ili da ublaže brige dok traje ovo socijalno distanciranje, Aura je idealno rješenje. Uz pomoć ove aplikacije možete dokrajčiti osjećaj tjeskobe u roku od 30 sekundi ili odabrati jednu od trominutnih seansi koje su osmišljene za izvlačenje iz intenzivnih emotivnih stanja tijekom situacija poput ove u kojoj se nalazimo.

Aplikaciju možete isprobati na tjedan dana, a nakon toga će vas koštati 59.99 dolara godišnje ili 12 dolara mjesečno.

https://www.instagram.com/p/B91FHuXp80L/?utm_source=ig_web_copy_link

Smiling mind

Mindfulness je cilj aplikacije Smiling Mind. Ovo je besplatna aplikacija za meditaciju koju su razvili psiholozi i nastavnici i koja nudi širok izbor programa za sve uzraste. Osobito ako osjećate zabrinutost zbog koronavirusa ili su vaša djeca pod stresom zbog poremećaja u svakodnevnoj životnoj rutini, ovo je aplikacija koja ima rješenja za cijelu obitelj.

Ova aplikacija je u potpunosti besplatna.

10% Happier

10% Happier razumije vašu skeptičnost i nevoljkost u isprobavanju meditacije. Ova aplikacija je kao stvorena za nervozne skeptike koji misle da jednostavno nisu stvoreni za meditiranje. Ona je svojevrsni nastavak na istoimenu knjigu Dana Harrisa, koja je među najprodavanijima prema New York Timesu. Izvrsna je za početnike jer vas izravno povezuje sa stručnjacima koji vas mogu upoznati s osnovama meditacije. Oni čak i osobno odgovaraju na vaša pitanja tijekom dana. Smisao aplikacije je sljedeći – kaos će zavladati, ali uz malo pomoć meditacija zahvalnosti, radosti i ljubavnih meditacija, doista možete postati malo sretniji.

Možete ju isprobati besplatno na tjedan dana, a nakon toga košta 99 dolara godišnje.

Inscape

Inscape je studio za meditaciju u New Yorku sa zvukovima i mirisima, dizajniranima tako da odmah transportira svoje članove u mir. Međutim, aplikacija ima isti učinak i ne morate se maknuti iz udobnosti svog doma. Nudi uobičajene vođene meditacije, prilagođene seanse spavanja, seanse za ublažavanje stresa i slično. Inscape se u potpunosti izdvaja i ističe svojim playlistama. One su kategorizirane prema životnim trenucima (Tinder Troubles, Overcoming Your Fears, Study Chill). Svaka od ovih malih melodičnih meditacija vam čuva leđa.

I ova aplikacija ima trial period od sedam dana, a nakon toga košta 10 dolara mjesečno ili 59 dolara godišnje.

Insight Timer

Lako je pronaći aplikaciju za meditaciju koja nudi besplatnu probu, ali mnogo je teže pronaći kvalitetnu aplikaciju za meditaciju koja je u cijelosti besplatna. Insight Timer je definitivno jednorog besplatnih aplikacija za meditaciju. Daje vam pristup više od 30 tisuća vođenih meditacija koje utječu na svaku emociju koja vam kuca na živce. Također, nudi vam opuštajuće glazbene zapise, a ima i odjeljak za djecu te terapeutske govore ohrabrenja, ljudi poput indijskog jogija Sadhgurua i psihoterapeuta Anthonyja DeMella.

Insight Timer možete koristiti u potpunosti besplatno.

https://www.instagram.com/p/B96TmlUJC0U/?utm_source=ig_web_copy_link

Stop, Think & Breathe

Iako mnoge aplikacije za meditaciju zahtijevaju broj vaše kreditne kartice prije nego što vam ponude bilo što uistinu korisno, aplikacija Stop, Breathe & Think ima prilično veliku kolekciju meditacija koje su u potpunosti besplatne. Svaki put kad se aplikacija otvori, ona vas poziva da zabilježite svoje osjećaje, a potom ispunite brzu anketu koja vas vodi do izbora meditacija prilagođenih vašim potrebama tog dana.

Možete pristupiti više od 20 aktivnosti potpuno besplatno, a ako počelite članstvo ono će vas koštati 10 dolara mjesečno ili 59 dolara godišnje.

Buddhify

Buddhify je aplikacija koju vodi jedna obitelj. Iako vam ne savjetuje da trebate napustiti svoj posao i preseliti se u Tibet, ona vam savjetuje da malo budifikacije u vašoj svakodnevici može učiniti veliku razliku. To ne znači da morate sjediti mirno pola sata dnevno, osim ako to ne poželite, jer aplikacija ima izbor formalnih meditacija ako ste im naklonjeni. Buddhify aplikaciju razlikuje usredotočenost na mobilne seanse i meditacije u pokretu. To je odličan način za uvođenje meditacije u svakodnevicu. Primjerice, tijekom pauze od posla, kada ne možete spavati, čak i dok se tuširate.

Cijena aplikacije je 30 dolara godišnje.

Sattva

S meditacijama i mantrama sanskritskih učenjaka, ova je aplikacija namijenjena samo ozbiljnim tražiteljima zena. Sattva (što u prijevodu znači “postojanje”) jedna je od najopsežnijih aplikacija za meditaciju. Uz vođene meditacije vrhunskih stručnjaka u industriji i trofeje te mogućnost praćenja napretka mentalnog wellnessa, Sattva prati i vaše fizičko zdravlje. Prati broj otkucaja srca i vaše raspoloženje, što znači da možete vidjeti utjecaj vaših navika na vaše zdravlje.

Možete kupiti doživotno pravo na korištenje ove aplikacije za 108 dolara.

Foto: Pexels, Instagram

Učitati još
Zatvori