Organski skincare dvostruko certificiranog domaćeg brenda impresionirat će vas na prvu

Organski skincare dvostruko certificiranog domaćeg brenda impresionirat će vas na prvu

Matinata_1

Čišćenje, priprema, njega, ujutro i navečer, definicija je osnovne skincare rutine. Sve očekujemo učinkovitost bez nepotrebnih koraka. O sastojcima i znalački promišljenim formulacijama ovisi djelotvornost svakog skincare proizvoda. Iako tržište kozmetike nudi mnoštvo izbora, iznenađuje količina praznih formulacija te kontroverznih sastojaka koji više doprinose održivosti kozmetičkih kompanija, a nikako zdravlju i ljepoti nas samih. Čak štoviše, narušavaju prirodni zaštitni mehanizam kojeg svaka koža ima.

Matinata_2

Upravo iz istraživanja kontroverzi koje se vežu uz pojedine sastojke, uvida u endokrine disruptore te uvjerenja da je ljepota počiva u jednostavnosti i prirodnosti, nastala je Matinata. Riječ je o prvoj hrvatskoj, dvostruko certificiranoj, aktivnoj organskoj kozmetici. Matinata nudi proizvode elegantnih, modernih i profinjenih tekstura koje uobičajeno vidimo u premium kozmetici, no s pomakom – zadržana je finoća i elegancija tekstura, ali isključivo koristeći prirodne i organske sastojke. Certifikat CosmEthically Active prvi je i jedini certifikat koji preispituje kozmetički proizvod ne samo prema prirodnom podrijetlu sastojaka, već i prema koncentraciji kozmetički aktivnih sastojaka, dok ECOGEA Organic kupcu garantira da su svi proizvodi izrađeni od visokog udjela organskih sastojaka.

Kombinacijom Matinata proizvoda prilagodite njegu kože

Svaki skincare ritual te zdravlje i ljepota kože uvelike ovisi o ispravnom čišćenju lica. Za Matinatu to znači čišćenje koje štiti prirodne mehanizme kože, koje neće narušiti barijeru kože, koje čuva njezin fiziološki kiseli omotač i mikrobiom.

Matinata_7

re.start ulje za čišćenje je odgovor na čišćenje kože koje snaži kožnu barijeru i čuva njezin mikrobiom. Formulirano je kao kombinacija čak 11 promišljeno odabranih botaničkih ulja, nježno i učinkovito uklanja šminke i nečistoće te ujedno snaži barijeru kože. Zahvaljujući potpuno prirodnom emulgatoru, ulje se lako ispire s kože ne ostavljajući masni trag.

re.breezy maglica savršen je eliksir za nastavak dubinske njege. pH izbalansiran, s dodanim prirodnim ovlaživačima, ima sposobnost privlačenja i vezivanja vlage pa je idealna uvertira za njegu serumima. Matinata u svojoj ponudi ima dva seruma, hidratacijski i revitalizirajući uljni serum.

Matinata_4

re.glow uljni serum inspiraciju je pronašao u znanstveno dokazanim učincima omega masnih kiselina na integritet i zdravlje kože. To je najpotentniji proizvod ove linije, kreiran za revitalizaciju i smanjenje znakova starenja, udišući novi život i snagu kože. Sadrži sve omega masne kiseline koje se nalaze u prirodi, vitamin E, antioksidanse dobivene iz sinergije 23 ulja iz sjemenki, plodova i cvjetova uz moćni antioksidans Q10. Posebno je kreiran za kožu kojoj je potreban balans, vitalnost, uklanjanje suhoće i zdravi sjaj. Ovo je serum koji štiti kožu tijekom temperaturnih promjena kojima je koža lica izložena tijekom zime.

Matinata_6

Uz uljni serum, Matinata nudi must have re.water serum. To je moćan i duboko hidratizirajući serum za jačanje vitalnosti kože, jačanje barijere i neutralizaciju oksidacijskog stresa na koži. U njegovoj formulaciji voda je potpunosti zamijenjena umirujućim organskim hidrolatom ruže pa je proizvod 100% aktivan. Zahvaljujući ektoinu koji ima dokazanu učinkovitost u staničnoj zaštiti, re.water serum je neizbježan dodatak rutini njege kože nakon izlaganja UV zrakama.

Matinata_9

Za dubinsku njegu kože, Matinata nudi svilenkastu, luksuzna, brzo upijajuću re.vamp krema. Sadrži uravnoteženi lipidni kompleks za poboljšano zadržavanje vlage i očuvanje zaštitne kožne barijere bez začepljenja pora i osjećaja težine na koži. Obogaćena je sinergijom prirodnih ekstrakata – kakadu šljiva, preslica i tušt iznimnih nutritivnih vrijednosti.

Matinata_8

Za kraj, u liniji Matinata proizvoda nalazi se i re.fresh deodorant – unisex dezodorans u spreju formuliran s promišljeno odabranim kompleksom aktivnica koje sprečavaju neugodne mirise ne remeteći prirodni proces znojenja. Ne sadrži aluminijeve soli, natrijeve bikarbonat, alkohol i sintetske konzervanse.

Matinata_5

Drugačija od drugih

Ono što Matinata proizvode za njegu kože dodatno diferencira od konkurencije jest i činjenica da ih se može kombinirati na različite načine, čime je moguće prilagoditi skincare rutinu stanju kože, ovisno tome što koža poručuje. Na Matinata web stranici www.matinataskincare.com možete otkriti preporučene rituale po tipovima/stanjima kože.

Matinata je zaista brend koji ima holistički pristup njezi kože, crpeći potentnost iz prirode sa čvrstim temeljima u znanstvenim spoznajama. Organska i aktivna svojstva svakog sastojka u Matinata proizvodima nastale su u suradnji s Farmaceutskim fakultetom u Ljubljani koji je podigao ljestvicu učinka, a i ugode korištenja ativne organske kozmetike.

Matinata_3

Ovaj domaći brand u svemu pazi na detalje. Proizvodi su pakirani isključivo u ambalažu koja odiše luksuzom s neutralnim ekološkim otiskom brižno skrivajući očaravajuće teksture koje kožu miluju, a aktivni, prirodni sastojci pružaju njegu kakvu treba i zaslužuje. Organske sirovine od kojih su napravljeni prihvatljive su i za vegane, poštuju zahtjeve za 100% biorazgradivost, a dolaze isključivo iz održivog uzgoja i „fair trade“ trgovine. Sve to u potpunosti zaokružuje priču ovog novog, osvježavajućeg organskog skincare brenda na hrvatskom tržištu. Iza ove ideje i realizacije stoji Ivanka Ćosić-Prižmić, poduzetnica koja je ujedinila svoja znanja, ambiciju i hrabrost u tim predanih entuzijasta koji su Matinati udahnuli karakter i život.

Foto: Maja Danica Pečanić

Učitati još
Zatvori