Top 5: Najbolji proizvodi koji će vam pomoći u borbi protiv maskni

Top 5: Najbolji proizvodi koji će vam
pomoći u borbi protiv maskni

Čini se da je koronavirus promijenio apsolutno sve. To se, naravno, odnosi i na način na koji pristupamo našim rutinama za njege kože lica. Najnovija nuspojava zaštitnih maski su maskne, akne uzrokovane nošenjem zaštitne maske. Maskne su uzrokovane trenjem tkanine o kožu, što može izazvati upalu i iritaciju, a to dovodi do izbijanja akni. Srećom, postoji nekoliko proizvoda kojima možete zaliječiti sve te neugodne nuspojave.

Što sve može uzrokovati maskne?

Kad se vlaga i znoj zarobe unutar vaše maske, to dodatno pogoršava situaciju. Maskne mogu biti uzrokovane brojnim vrstama reakcija. Na primjer, vrsta tkanine od koje je izrađena vaša zaštitna maska ​​mogla bi izazvati reakciju zato se držite prozračnih tkanina poput pamuka za koje je manja šansa da će pogoršati problem. Isto tako, budući da maske izravno dodiruju našu kožu, druga mogućnost je osjetljivost na deterdžent za pranje rublja ili omekšivače. Oni mogu izazvati iritaciju ili dermatitis pa je za one s osjetljivom kožom, najbolje je da svoju zaštitnu masku peru deterdžentom bez mirisa.

Još jedan razlog zbog kojeg se mogu javljati maskne mogao bi biti to da ju nedovoljno često perete. Ako istu masku nosite iznova i iznova, bez da ju operete, to je slično kao da isponova nosite odjeću iz teretane. Isto tako, nije samo vašim maskama potrebno redovito pranje, ono je potrebno i koži lica. Uvijek detaljno operite ruke i lice prije nego što stavite zaštitnu masku. Zatim ih opet operite čim se vratite kući i skinete masku. Oni koji su već skloni aknama, trebali bi potražiti sredstvo za čišćenje lica koje sadrži salicilnu kiselinu za čišćenje pora i sprječavanje izbijanja akni. Preskakanje šminke također je dobra ideja. U suprotnom je to samo još jedna stvar koja će se pomiješati sa znojem i uljima zarobljenim ispod maske, povećavajući vjerojatnost od nastanka maskni.

Top 5 proizvoda protiv maskni

Međutim, ako vam se usprkos svim ovim koracima za prevenciju, maskne ipak pojave, dobro je imati nekoliko go-to proizvoda koji će vam pomoći čim prije riješiti taj problem. U nastavku možete naći top 5 najboljih proizvoda koji ciljano djeluju protiv maskni.

Foto: Instagram, Pexels, Beauty Bay, Strawberrynet, Notino, iHerb

Učitati još
Zatvori