Ako se make upa ne odričete ni na plaži, poslužite se trikovima poznatih vizažista

Ako se make upa ne odričete ni na plaži, poslužite se trikovima poznatih vizažista

@rocky_barnes

Ljeto je sinonim za minimalizam u kozmetičkoj torbici, barem kad je riječ o proizvodima dekorativne linije. Međutim, neki se ni na visokim temperaturama ne odriču šminke pa ni s odlaskom na plažu nije ništa drugačije. Ako pripadate toj skupini, vjerojatno znate kako održavanje šminke postojanom na visokim temperaturama i nije najjedostavniji zadatak. No, i za to postoji nekoliko trikova i savjeta poznatih vizažista kojima se možete poslužiti kako bi vaš make up uvijek bio on point.

Ne preskačite kremu sa SPF faktorom

Vizažisti kažu kako je ovo najvažnije pravilo. Nadalje, naglašavaju kako nije dovoljno koristiti samo proizvod koji u sebi ima SPF faktor, nego izričito naglašavaju da je nužna uporaba kreme sa zaštitnim faktorom jer smo na plaži direktno izloženi suncu. Kremu treba nanijeti prije apliciranja šminke, čak i ako sami make up proizvodi sadrže sastojke sa SPF faktorom. Poznati vizažisti tvrde da treba odabrati kremu s minimalnim zaštitnim faktorom 30 te je ponovno nanijeti savakih 90-120 minuta.

Ostavite puder po strani

@rocky_barnes

Kad odlučite koje ćete make up proizvode nositi na plažu, uvijek imajte na umu da ćete se vrlo vjerojatno znojiti, a samim time će se pore otvoriti te će šminka ući u njih te ih začepiti. To se prvenstveno odnosi na puder pa su, umjesto njega, svakako bolje opcije kreme u boji i proizvodi na bazi vode koji se mogu iznova nanositi, bez pojave neželjenog cakey efekta.

Koristite vodootporne proizvode

Ako ste na plaži, pretpostavljamo da je i kupanje u moru ili na bazenu, dio rasporeda. Tu u beauty rutinu uskaču vodootporni proizvodi, bez obzira na to radi li se o trepavicama ili obrvama. Vizažisti kažu kako nema ničeg goreg od tamnih krugova oko očiju koji su zapravo razmazana šminka. Iz tog razloga, postoje dvije opcije: ili idite bez šminke ili pronađite dobre i kvalitetne proizvode s vodootpornom formulom.

Balzam za usne je vaš najbolji prijatelj

@rocky_barnes

Obožavateljicama sjajila za usne ovo će možda teško pasti, no vrijeme je da sjajilo ostavite doma jer za njega nema mjesta u kozmetičkog torbici. Naime, plaža, pijesak i valovi od sjajila će samo napraviti mali “nered”, a željeni efekt sjajnih i njegovanih usana će izostati. Umjesto toga, bolja je opcija odlučiti se za balzam za usne, primjerice onaj koji ostavlja ružičasti ili crvenkasti trag na usnama. Naravno, ne zaboravite da balzam također treba sadržavati zaštitni faktor jer je riječ o izrazito osjetljivom području s tankom kožom.

Toner je odličan ljetni saveznik

Da bi šminka bila postojana tijekom cijelog dana, vizažisti celebrityja kažu kako koriste tonere koji se nanose prije šminke, a zatim se mogu koristiti još nekoliko puta tijekom dana kako bi se make up osvježio, a koža održala hidratiziranom, svježom i vlažnom. Oni koji neprestano imaju masnu kožu, mogu nositi papiriće za matiranje s kojima će uspješno kontrolirati neželjeni sjaj lica.

Foto: Instagram (@rocky_barnes)Učitati još
Zatvori