Make up navika koja vam bespotrebno dodaje godine

Make up navika koja vam
bespotrebno dodaje godine

Učenje kako se našminkati, od tinejdžerskih godina do danas za mnoge od nas moglo bi se opisati kao metoda pokušaja i pogrešaka. Kada pogledamo u prošlost i prisjetimo se nekih svojih beauty izdanja, vrlo se brzo zacrvenimo ili pak dobro nasmijemo, no svaka make up greška zapravo nas je naučila nečem novom i pomogla da se usavršimo u baratanju make upom. Sada uglavnom već znamo što nam pristaje, a što ne, koju šminku naše lice voli, a koju je najbolje izbjegavati.

Ipak, i dalje možemo puno naučiti, unaprijediti svoje vještine i najbolje savjete pronaći u bogatom iskustvu slavnih make up artista. Postoji jedna mala make up navika koju prakticiramo, a koja bespotrebno dodaje godine licu, o čemu više otkriva make up artist Sir John, miljenik slavne pjevačice Beyonce.

Riječ je o popularnoj tehnici bakinga (inače omiljenoj među brojnim Insta zvijezdama), u kojoj nanosimo korektor, a zatim ga fiksiramo puderom. Ovaj trik doslovno djeluje poput kamuflaže za bilo kakve tragove umora oko očiju ili podočnjaka i po mnogima pomaže reducirati tragove sebuma, stvarajući glatko i besprijekorno platno za daljnje nanošenje make upa.

Ipak, uz baking također možemo izgledati 10 do 15 godina starije. Kako dolazi do tog efekta? Sir John otkriva kako je krucijalna greška nanositi puder u kamenu kako bi fiksirali korektor i umjesto toga sugerira da to uvijek bude lagani i prozračni puder u prahu. Puder u kamenu ipak je vrlo težak i ima isušujući učinak, pa osim efekta maske koji ostavlja, tu je i šansa da oksidira, promijeni boju i uvuče se u sve one fine linije, ostavljajući dojam bora oko očiju koje inače nemamo.

Zato je uvijek bolji izbor puder u prahu. Pobrinite se da je dovoljno lagan; napravite test tako da puhnete u kutijicu s puderom i ako se njegove čestice podignu u zrak, dovoljno su lagane i nježne za okoloočno područje. I umjesto spužvice, puder u prahu uvijek nanosite kistom, kako ne bi pretjerali s količinom.

 

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori