Veliki intervju s omiljenom dermatologinjom holivudskih zvijezda – dr. Macrene Alexiades
Veliki intervju s omiljenom dermatologinjom holivudskih zvijezda – dr. Macrene Alexiades

Veliki intervju s omiljenom dermatologinjom holivudskih zvijezda – dr. Macrene Alexiades

U vrijeme kada sve više pozornosti obraćamo na sastojke u našoj kozmetici, kao i na održivost pakiranja, jedan brend ističe se kao predvodnik clean pokreta – Macrene Actives.

Iza njega stoji Dr. Macrene Alexiades poznato ime na celebrity sceni. Obožavaju je Brooke Shields i Sienna Miller, kao i njezinu kliniku koja se nalazi na Manhattanu. Diplomirala je na Harvardu, gdje je završila i medicinsku školu te smjer genetike. Posljednjih dvadeset i pet godina sudjeluje u kliničkim testiranjima i istraživanjima na temu anti-aginga, lasera, pomlađivanja te terapijama protiv raka. Osim toga, članica je Američke Akademije dermatologije i Američkog društva za lasersku medicinu i kirurgiju te licencirana za rad u SAD-u i Europi. U nastavku donosimo razgovor s njom.

Macrene

Kako je sve počelo za dr. Macrene Alexiades

 • Jedan od vaših citata je kako vjerujete da dobra njega kože počinje u određenoj dobi i ako se kontinuirano ponavlja može uistinu smanjiti posjete dermatologu. 

Počela sam prakticirati čiste i održive sastojke u znanosti i medicini prije više od četrdeset godina. Nakon što sam u dobi od dvanaest godina pročitala ‘Tiho proljeće’ Rachel Carlson. Za vrijeme studiranja radila sam u laboratoriju, a nakon toga stekla tri diplome na Sveučilištu Harvard (dodiplomski studij, doktorat i doktorat iz molekularne genetike) te Fulbrightovu diplomu na temu otkrivanja netoksičnih biljnih tvari u načinima kontrole štetočina i ne-GMO alternativa u poljoprivredi i tako sve do primjene biljnih pristupa u clean beautyju tijekom svoje karijere dermatologinje i znanstvenice za njegu kože.

Bogata karijera

 • Iza sebe imate uistinu fascinantnu karijeru, kada ste se po prvi put počeli zanimati za njegu kože i zašto?

Kad sam započela svoju karijeru dermatologinje prije dvadeset godina, sastojci za njegu kože tek su počeli izlaziti u javnost. Prije toga njega kože sastojala se od omekšivača i hidratantnih sastojaka, a ne od aktivnih sastojaka. Počelo se pojavljivati nekoliko linija proizvoda koje su nudile ključne sastojke poput antioksidansa, sredstava za smanjenje crvenila ili popravka DNK. Za dobrobit pacijenata u svojoj ordinaciji nabavila sam niz različitih proizvoda za koje sam smatrala da imaju učinak, a bili su sigurni, učinkoviti i davali su rezultate. No, svi su bili sačuvani u parabenima i zahtijevali su nanošenje više slojeva proizvoda.

macrene

Koja je misija Macrene Actives brenda?

 • Koja su tri osnovna razloga za pokretanje vlastite linije?

Postojala su tri uvjerljiva razloga da stvorim vlastitu liniju aktivnih tvari. Prvi je bio staviti sve aktivne tvari u jednu staklenu posudu, tako da ne morate trošiti tisuće dolara i gubiti vrijeme na slojeve proizvoda. Drugi je bio eliminirati toksičnost, jer sam znala da sve te aktivne sastojke mogu spojiti i koristiti zdrave netoksične sastojke biljnog podrijetla. Treći je bio moj sveobuhvatni cilj zamijeniti kozmetičke tretmane aktivnim sastojcima.

Nakon desetljeća uspjeha s 37 aktivnih sastojaka, dovela sam ova tri cilja na najvišu razinu lansiranjem ovogodišnje Macrene Actives – patentirane, clean i na biljnoj bazi bazirane linije, koja koži daje sastojke za sprječavanje starenja, obnovljaju je te su zamjena za kozmetičke postupke bez toksina.

Misija Macrene Actives je iskoristiti prirodne sastojke i kombinaciju moćnih biljnih aktivnih sastojaka dobivenih s kopna i mora kako bi se stvorila rješenja za njegu kože u jednom koraku, koja će zamijeniti estetske tretmane. To je najčišća luksuzna, znanstveno dokazana i klinički učinkovita njega kože. Osmišljena je za postizanje potpunog zdravlja kože i mladenačke vitalnosti. Produljuje dugovječnost kože, popravlja oštećenja kože nastala utjecajima iz okoline, pruža snažnu antioksidativnu potporu i jača barijeru vlage s više od 50 organskih aktivnih tvari u svakom proizvodu.

macrene
macrene

Kada očekivati rezultate?

 • Što biste rekli novom klijentu ili klijentici koji tek počinje koristiti Macrene Actives, koliko brzo mogu očekivati prve rezultate i kakvi će oni biti?

Tajna je u patentiranim formulama i snazi intelekta, vještine te talenta. Ne samo kao znanstvenica, nego i kao dermatologinja i umjetnica, razumijem znanstvene temelje kože, kliničke aspekte intervencija protiv starenja i bit ljepote. Uskladila sam različite skupine aktivnih sastojaka s učincima koje želim postići na koži. Na primjer, stimulacija elemenata kože, zatezanje, učvršćivanje, pročišćavanje, posvjetljivanje i tako dalje. Kombinirajući ove znanstveno aktivne i klinički dokazane sastojke s patentiranom metodom isporuke, koja osigurava aktivnu i sigurnu prolaznost do ciljanih slojeva kože, uspjela sam replicirati rezultate injekcija, lasera i uređaja. Ovo je budućnost, a budućnost je ovdje. Progresivna poboljšanja klijenti vide već tijekom dana, a nastavljaju se tijekom tjedana, mjeseci i godina!

macrene

Omiljeni proizvodi dr. Macrene Alexiades

 • Koji su vama omiljeni sastojci i omiljeni Macrene Actives proizvodi koje biste preporučili ženama koje tek počinju koristiti vaš brend?

Nikada ne putujem bez Macrene Actives High Performance Cleansera, umirujućeg, kremastog cleansera za lice, koji će savršeno očistiti, hidratizirati i umiriti kožu. Zatim High Performance Face Cream, koja obnavlja teksturu kože te unutar nekoliko dana i tjedana smanjuje vidljivost sitnih linija i bora. Isto tako posvjetljuje kožu, obnavlja ten i pruža mu sjaj. Koristim ju dva puta dnevno, religiozno. High Performance Serum visoke učinkovitosti neophodan je za opuštenu kožu – za toniranje, učvršćivanje, zatezanje, kao i za sjaj. I svakako High Performance Lip Filler, koji održava moje usne punima, glatkima i ružičastima, bez injekcija.

Macrene

Koji nas trendovi čekaju?

 • Što pokazuju najnovija istraživanja kada je riječ o budućnosti njege kože i što mislite koji će biti budući trendovi?

Kako moja karijera traje dva desetljeća, dobro sam upoznata s time i provela sam mnoga ispitivanja FDA-a na injekcijama, uključujući botulinum toksine i punila, čiji sam i vodeći autor, točnije na najnovijem Allerganovom punilu, koji se trenutno izdaje u Sjedinjenim Državama pod nazivom Volite. Isto tako programerka sam laserskih uređaja i svjetska stručnjakinja za radiofrekvencijske tehnologije. Zaslužna sam za dovođenje radiofrekventnog microneedlina na tržište, a sada postoji i mnoštvo drugih tehnologija koje ga slijede. Radiofrekvencijski microneedling gotovo je zamijenio frakcijske tehnologije i omogućio nam da pomladimo kožu bez zastoja ili štetnih učinaka na boju kože.

macrene

Najveći izazovi za dr. Macrene Alexiades

 • Možete li nam reći nešto više o tome kako pristupate održivosti i zašto je svim brendovima tako teško staviti brigu o planetu kao jedan od prioriteta?

Osnovala sam Clean Beauty Authority u kojem sam definirala nečiste sastojke, proizvodne prakse i smjernice za nabavu. Cilj je obuhvatiti sve druge certifikate uključujući: biljnu, organsku, vegansku, bez okrutnosti, bez parabena, bez ftalata, bez BPA itd. i održivu ambalažu. Macrene Actives prihvaća staklenu ambalažu kako bi se eliminirala plastika, nepremazani karton i biljne biorazgradive tinte.

 • Koji je jedan od najvećih izazova koje ste svladali u pokretanju vlastite linije za njegu kože?

Najveći izazov za pokretanje vlastitog brenda bila je činjenica da marketing igra mnogo veću ulogu u uspjehu brenda od kvalitete proizvoda i načela tvrtke. Manje naprednim proizvodima, koji su upakirani u plastiku i potpomognuti tonama marketinških dolara gotovo je nemoguće konkurirati.

macrene

Jutarnja skincare rutina

 • Kako implementirate vlastite proizvode u svoju jutarnju rutinu?

Svako jutro prilikom tuširanja pazim da mi vruća voda ne dođe na lice. Pazim da temperatura vode bude topla, a ne vruća prilikom kontakta licem. Nakon nježnog tapkanja lica ručnikom, dok je koža još vlažna, nanosim manje količine Macrene Actives High Performance kreme za lice u četiri kvadranta (čelo, obrazi, brada), a zatim na cijelu površinu lica. Nakon što se upije, brzo nanesem dva potiska seruma na lice, tri potiska na vrat, dekolte te čeljust, prsa i vrhove ruku (u posljednje vrijeme ga nanosim i na bedra i trbuh za dodatno zatezanje kože i ujednačavanje tonusa). Na kraju, ali ne i najmanje važno, utapkam Macrene Actives Lip Filler na gornju i donju usnu. Imajte na umu da u toplijim mjesecima svoje proizvode držim u hladnjaku kako bih osigurala 100% učinkovitosti tijekom vremena. Ako idem u ured ili van, tada nanosim i High Performance Tinted Moisturizer u nijansi Light. Donosi još 45 aktivnih tvari i stapa se poput prirodne kože.

Noćna skincare rutina

 • A u večernju?

Navečer umijem lice mlakom vodom, nanesem nekoliko potisaka High Performance Cleansera na dlanove i zapjenim koliko želim. Nanesem pjenu na vlažnu kožu lica i vrata pa nakon 20-30 sekundi isperem mlakom vodom, osušim tapkanjem i odmah nanesem Macrene Actives kremu za lice. Nanosim otprilike količinu veličine lješnjaka pomoću sedefaste špatulice, napravljene od recikliranih školjki, na četiri kvadranta kako je gore navedeno. Zatim nanosim serum oko očiju, na čelo i posebno liniju čeljusti. Serum za vrat i dekolte nanosim od linije čeljusti pa sve do bočne i prednje strane vrata, prsa i vrhova ruku. Ponovno nanesem i Lip Filler na usne.

macrene
 • Imate kuću u Grčkoj, posjećujete li ju često? Jeste li posjetili Hrvatsku i planirate li?

Grčka je moja domovina i od rođenja tamo provodim vrijeme svake godine. Radujem se i posjetu svojim susjedima u Hrvatskoj, koje doživljavam kao rođake! I jako sam uzbuđena i sretna što je Macrene Actives postao partner s Labom.

JOURNAL x LAB GIVEAWAY⁠

Dr. Macrene Alexiades diplomirala je na Harvardu, gdje je završila medicinsku školu smjer genetike, a gotovo cijeli svoj život posvetila je kreiranju skincare proizvoda koji su clean, ekološki osviješteni i učinkoviti. Upravo to je i postigla sa svojim brendom Macrene Actives, koji sada već ima pozamašan broj skincare proizvoda i koje možete pronaći u omiljenom Labu. A danas imate jedinstvenu priliku osvojiti ih! Predivni i izuzetni High Performance Face Cream, High Performance Eye Cream i High Performance Lip Filler čekaju da napravite sljedeće:⁠

1. Zapratite @journal.hr Instagram profil.⁠
2. Zapratite @thelabstore Instagram profil.⁠
3. Komentirate koja bi vama bliska osoba voljela također sudjelovati u darivanju⁠.⁠

Giveaway traje do 10.3. u 12:00 nakon čega ćemo proglasiti dobitnika/cu.⁠

Pravila nagradnog natječaja pronađite ovdje.

FOTO: PR

Učitati još
Zatvori