Savjeti uz koje ćete i na kraju ljeta imati zdravu i sjajnu kosu

Savjeti uz koje ćete i na kraju ljeta
imati zdravu i sjajnu kosu

Iako svi znamo da je neophodno hidrirati i zaštititi kožu prije i nakon izlaganja suncu, na kosu se ljeti ponekad zaboravlja. Taj previd može uzrokovati isušivanje kose. Stoga je nužno usvojiti nekoliko savjeta o ljepoti kako biste na kraju ljeta imali prekrasnu kosu! Ljetna njega kose sastoji se od 4 jednostavna koraka koje vam donosimo u nastavku.

Korak br. 1: Nikada bez ulja 

Za kosu
Summer Huile LG ljetna njega kose
L’Huile De Leonor Greyl

Za zaštitu vlakna od vanjskih štetnih utjecaja (sunca, morske vode ili klora), prije šampona upotrijebite ulje. Nanesite 2 ili 3 čepa L’Huile de Leonor Greyl,koje se sastoji od 97% prirodnihi veganskih sastojaka, po suhim pramenovima i vrhovima kose. To je sve štovam je potrebno za zaštitu kose cijelo ljeto. Kosu uvijek raščešljajte nakon svakog nanošenja zbog bolje disperzije i upijanja ulja. Jednom dnevno ponovite nanošenje ako ste smočili kosu.

Savjeti stručnjaka Instituta Lenor Greyl: Tijekom ovog razdoblja se preporučuje rjeđe koristiti šampone, a što više hidratantne maske. Nakon kupanja kosu isperite čistom vodom da uklonite sol ili klor i nanesite hidratantnu masku.

Za tijelo
Summer Huile Magnolia ljetna njega kose
Huile De Magnolia

Odaberite višenamjensko ulje koje ujedno hidrira, omekšava ištiti, ali također omogućuje da vaša preplanulost traje dulje.Istinska njega za ljepotu tijela koja je stvorena prije više od 40 godina, Huile de Magnolia sastoji se od 97% prirodnih i veganskih sastojaka. Hidrira i omekšava kožu, i pritom je smiruje nakon izlaganja suncu, sa svojim divnim mirisom bijelog cvijeća i bogatim uljima koji intenzivno hidriraju kožu te neutraliziraju isušivanje koje uzrokuje sunce,čime produljuje preplanulost. Koristite neumjereno!

Korak br. 2: Dubinski hidrirajte svoju obojenu kosu

S obojenom kosom hidracija je obavezna. Zdrava i jaka kosa ključ je za lijepuboju. Nanesite masku iostavite da djeluje 20 minuta, kad se vratite splaže i prije nego što ju operete šamponom: Masque Fleurs de Jasmin za tanku kosu ili Masque à l’Orchidée za gustu kosu, obje napravljene od 98%prirodnih i veganskih sastojaka.

Masque Fleurs de Jasmin ljetna njega kose
Masque Fleurs De Jasmin
Masque à l'Orchidée ljetna njega kose
Masque a l’Orchidée

Savjeti stručnjaka Instituta Lenor Greyl: Ljeti što je više moguće izbjegavajte feniranje i korištenje uređaja za oblikovanje. I vašoj je kosi potreban odmor!

Korak br. 3: Njegujte vlasište

Kako biste zaštitili ovo posebno osjetljivo područje, nosite šal ili slamnati šešir koji će kosi omogućiti da diše, a istovremeno je idealan modni dodatak za ljeto. Ako unatoč tom oprezu na tjemenu dobijete opekline, šampon zamijenite s Crème aux Fleurs, izrađenom od 95% prirodnih i veganskih sastojaka. Ova nježna krema za čišćenje smirit će vaše vlasište i dubinski ga hidrirati.

Crème aux Fleurs ljetna njega kose
Crème aux Fleurs

Savjeti stručnjaka Instituta Lenor Greyl: Bez oklijevanja nanesite smirujuće ulje Huile Apaisante koje djeluje čak i na ugrize insekata ili sunčane opekline.

Huile Apaisante ljetna njega kose
Huile Apaisante

Korak br. 4: Nježno operite

Za ljubitelje šampona za svaki dan
Douceur Végétale

Koristite nježni šampon koji omogućuje često korištenje, kao što je Douceur Végétale, izrađen od 91%prirodnih i veganskih sastojaka. Za nautičare, pjeni se čak i u morskoj vodi, a može se koristiti i za tijelo! Ako je vaša kosa suha, upotrijebite Shampooing Crème Moelle de Bambou, izrađen od 98% prirodnih i veganskih sastojaka, koji će imati regeneracijsko djelovanje. Ljetna njega kose nikada nije bila jednostavnija, zar ne?

Shampooing Crème Moelle de Bambou

Foto: Leonor Greyl, Pexels

Učitati još
Zatvori