Ljepota dolazi iznutra: Isabella Rakonić

Ljepota dolazi iznutra: Isabella Rakonić

Isabella-Rakonic,-Ljepota-dolazi-iznutra

Otkako je blogosfere u Hrvatskoj, jedno žensko ime posebno se ističe iz mase. Ona je Isabella Rakonić, modna i beauty blogerica koja je svoju web adresu The Pile of Style, ali i vrlo posjećen Instagram profil kroz godine pretvorila u uspješan biznis. Sve je, kao i kod mnogih blogerica, isprva počelo kao hobi, koji je Isabelli omogućio da se mnogo bolje upozna sa svijetom mode i ljepote te dobije pravi insajderski uvid. S njome smo sjeli i popričali o svim temama vezanim uz ljepotu – kako onu koja je vidljiva izvana, tako i onu koja dolazi iznutra.

Isabella-Rakonic,-Ljepota-dolazi-iznutra8

1. Često se zna reći da vanjska ljepota prolazi, a ona unutarnja ostaje. Što za tebe znači ljepota koja dolazi iznutra?

Ljepota koja dolazi iznutra je odraz karaktera i energije koju isijavamo. Ako smo pozitivne osobe, uvijek nasmijane i spremne pomoći, mislim da je nemoguće da takva ljepota ostane nezamijećena.

2. Kada se ti osjećaš lijepom iznutra i najbolje u svojoj koži?

Kada sam zadovoljna svojim potezima i odlukama u životu, kada vidim da se moj trud isplati i, naravno, tijekom bilo kojeg dana! Mislim da je to više stvar autosugestije. Kao na primjer, kada ste loše volje i nasmijete se te držite taj osmijeh neko vrijeme. To će prevariti vaš mozak da misli da ste sretni i odmah ćete postati sretni!

Isabella-Rakonic,-Ljepota-dolazi-iznutra2

3. Zbog svog posla puno putuješ i nedavno si ponovno bila u Francuskoj, točnije Parizu. Kakav je tvoj dojam Parižanki? Za njih se često govori da su nonšalantne po pitanju svojih beauty rutina, a opet isijavaju sampouzdanjem i pozitivnom energijom i sve žene žele izgledati baš poput njih?

Mislim da je jednom netko rekao da su Parižanke nešto posebno i sada svi to ponavljaju kao papagaji. A zapravo imaju nedostatke u osnovnoj higijeni, što je gotovo nemoguće za ne primijetiti. Druga neka posebna zapažanja doista nisam imala. One su nonšalantne jer ne počešljaju kosu, odjenu predimenzionirani kaput svog muža i to isfuraju tako da izgleda genijalno. Ali to su doista rijetke osobe u Parizu…

Isabella-Rakonic,-Ljepota-dolazi-iznutra6

4. Unutarnju ljepotu svakako prati i ona vanjska. Danas smo sve osvješteniji glede njegovanja vanjskog izgleda, a u tome nam uvelike pomaže kozmetika. Kako je počela tvoja ljubav prema kozmetici?

Mislim da uvijek počinje s mamom u igri. Kupila mi je prvu kremicu i tekućinu za čišćenje lica što sam pobožno krenula stavljati već u 8. razredu osnovne škole. Trajalo je dva mjeseca, a u međuvremenu sam zaboravila na sve to.

Isabella-Rakonic,-Ljepota-dolazi-iznutra3

5. Mame su doista naše najveće učiteljice i sada već u malom prstu imaju sva znanja o ljepoti i trikove postizanja iste. Što je tvoja mama prenijela na tebe, da smatraš to nekim njenim najdragocjenijim savjetima?

Naučila me kako točno nanositi kremu na određeni dio lica, rekla je da nakon 25. godine moram uvesti stalne rutine bez preskakanja dana, kao i to da zapravo i nema prevelike razlike između kreme za 100 kuna i 2500 kuna.

Isabella-Rakonic,-Ljepota-dolazi-iznutra10

6. Kao što smo rekli mnogo putuješ, ponekad mijenjaš čak i vremenske zone, a svakako i vremenske uvjete, što zna biti iscrpljujuće za kožu. Kada se vratiš doma, koji rituali ljepote te najviše opuštaju i vraćaju u početno stanje?

Volim korejske beauty rutine i proizvode. Koristim, primjerice, korejske maske za lice za hidrataciju i njihove razne vrste, od algi do puževa. Prije toga koristim jednu odličnu zemljanu masku za čišćenje pora. Na kraju nanesem hidratantnu kremu.

Isabella-Rakonic,-Ljepota-dolazi-iznutra9

7. Snimaš i vlogove, a bez sumnje najviše pažnje publike privukle su tvoje objave koje se tiču ljepote: njege kože, make upa i frizura. Kakav izgled, make up ili frizuru, najviše preferiraš u svoje slobodno vrijeme, kada si daleko od fotoaparata ili kamere?

Snimam, kada imam vremena, što nažalost nije više toliko često kao prije. Ne stavljam make up uopće ako ne idem na snimanja ili evente. Želim da mi koža diše. Nikada nisam zapravo razvila naviku šminkanja ujutro na svakodnevnoj bazi. Kosu zato volim imati ili ravnu ili u blagim valovima, što sve postižem bez upotrebe figara i fena. Za te trikove pogledajte još malo moje videe na kanalu.

Isabella Rakonic, Ljepota dolazi iznutra4

8. Tvoja koža još uvijek je vrlo mlada, no već si sigurno svjesna koliko je bitno pravilno brinuti o njoj, kako bi dobro izgledala i u budućnosti. Koji su tvoji imperativi njege? 

Nikada u životu nisam otišla spavati bez da sam skinula šminku. To mi je recimo jako bitna stavka. Jednom tjedno radim piling, masku od zemlje i korejske maske za hidrataciju. Uz to volim staviti esenciju irisa na kožu prije nanošenja kreme. To je također još jedna korejska beauty forica.

9. Stigneš li u svoju studentsku, ali i radnu blogersku satnicu uvrstiti vježbanje? I ako da, koji sportovi ili načini rekreacije ti najviše leže?

Doista mi je neugodno, ali stvarno nikako ne mogu naći vrijeme u danu koje bih posvetila vježbanju. Ipak, planiram početi čim završim faks! Volim trčanje/jogging, ali se planiram okušati u boksu.

Isabella-Rakonic,-Ljepota-dolazi-iznutra11

10. Piti dovoljno vode svakodnevno, konzumirati superhranu i unositi kolagen kroz raznolike proizvode, neke su od navike kojih se žene drže, a u skladu su s trenutnim preporukama za očuvanje zdravlja i ljepote kože. Jesi li i ti već nešto od toga uvrstila u svoju rutinu?

Pijem dovoljno vode bez obzira na beauty rutine. Što se tiče prehrane, ništa ne forsiram, nego jedem ono što mi se taj dan jede. Ne volim jesti voće i povrće od malih nogu, tako da se ne mogu pohvaliti zdravom prehranom. Mislim da je trik u tome da slušate svoje tijelo što želi i na taj način unosite prave namirnice, kako za zdravlje, tako i za ljepotu.

Jana2

Foto: Sanja Jagatić

Zahvaljujemo caffe baru Botaničar na ustupljenom prostoru za snimanje.

Učitati još
Zatvori