Ljepota dolazi iznutra: Antonija Stupar Jurkin

Ljepota dolazi iznutra:
Antonija Stupar Jurkin

Antonija Stupar Jurkin2

Kada bismo morali izdvojiti jedno od dražih nam televizijskih lica koje smo godinama rado pratili na malim ekranima, izbor bi odmah pao na Antoniju Stupar Jurkin. Antonija je prošle godine zamijenila voditeljsku ulogu za poziciju event menadžerice na svojoj matičnoj televiziji RTL-u, a s time se promijenila i njena svakodnevna beauty rutina, koja je dotad uključivala mnogo teškog scenskog make upa i neke uhodane televizijske rutine. S njome smo sjeli popričati o svemu vezanom uz ljepotu, a Antonija Stupar Jurkin otkrila nam je i što za nju znači ljepota iznutra.

1. Vjeruješ li u izreku da ljepota dolazi iznutra?

Vjerujem da ljepota stvarno dolazi iznutra. Kada si zadovoljan sobom kao osobom, vjerujem da se to reflektira i na van. Na licu se uvijek sve vidi, kada si tužan, sretan, zabrinut… Mimiku lica teško možemo sakriti. Naravno da smo najljepši kada smo najsretniji, nasmiješeni. I kada odišemo pozitivnom energijom.

Antonija-Stupar-Jurkin4

2. Izgledati dobro, sretno i zadovoljno, već je neko vrijeme povezano i s onime kako se osjećamo iznutra. Kada se ti osjećaš samopouzdano i najbolje u svojoj koži?

Samopouzdano se osjećam kada znam da sve držim pod kontrolom. Kada točno znam koje su mi obveze i planovi, kada se dobro organiziram i kada znam u kojem smjeru ide dan. Uvijek govorim da je sve u dobroj organizaciji. Kada sam organizirana osjećam se dobro, kada uspijem sve obveze obaviti osjećam se zadovoljno i na kraju dana sretno.

Antonija Stupar Jurkin6

3. Kod kojih žena, koje su ti možda uzori, primjećuješ da su postigle taj savršeni balans između vanjske i unutarnje ljepote i za koje znamo reći da jednostavno zrače iznutra?

Žena koja mi je uzor i koja je po mom mišljenju postigla savršeni balans između vanjske i unutarnje ljepote i koja definitivno zrači iznutra je definitivno moja mama Milica. Savršena je žena, majka, kuharica i najveća podrška. Uvijek je tu za sve nas, ništa joj nije teško i sve stiže. Jednostavno je predivna.

Antonija Stupar Jurkin

4. Najbolji savjet koji si do danas dobila, a tiče se nekih uobičajenih rutina ljepote?

Najbolji savjet koji sam dobila je vezan za njegu lica. Imala sam dosta problematično lice i mogu reći da sam do sada “doktorirala” njegu kože. Važna je čistoća, dobra hidratacija i njega.

5. Koliko su se tvoje beauty navike promijenile s godinama i na što danas stavljaš mnogo veći naglasak no što si to činila u 20-ima?

Kada sam ušla u tridesete počela sam više voditi računa o prvim borama i dobroj hidrataciji kože, dok sam se u dvadesetima borila s posljedicama tinejdžerskih akni. Svako desetljeće donosi drugačiji fokus na njegu kože.

Antonija-Stupar-Jurkin8

6. Otkako si u PR i marketinškim vodama, više ne moraš nositi tešku televizijsku šminku kao nekoć. Je li osjećaj oslobađajuć? S kakvim make upom se zapravo najbolje osjećaš?

Osjećaj je definitivno oslobađajući. Najbolje se osjećam s dnevnim make up-om: lagani korektor, rumenilo i sjajilo za usne.

7. Današnji tempo života mogao bi se usporediti s petom brzinom. Koliko često uspiješ pronaći vremena za sebe i kako ga voliš provesti? 

Moram pronaći vremena za sebe, smatram da svatko mora naći barem pet minuta u danu za očistiti lice, otići na vježbanje barem jednom tjedno, prošetati se, otići na kavu s prijateljicama, u kino, na masažu ili beauty tretman, kod frizera… Osmisliti neki opuštajući ritual na svakodnevnoj bazi ili barem jednom tjedno, svejedno kakav, ali da je to vrijeme samo za sebe i da daje osjećaj ugode, ispunjenosti i mira.

Antonija-Stupar-Jurkin7

8. U svijetu ljepote stalno dolazi do novih trendova. Trudiš li se pratiti ih i posvećuješ li pozornost hit beauty temama kao što su kolagen, razni suplementi i dodaci prehrani te namirnice poznate kao superhrana? 

Danas je to postalo normalno, na tjednoj bazi čuješ za neki novi tretman kože ili kose. Ne uspijevam biti točno u korak sa svima njima, ali o beauty trendovima saznajem najviše od svoje kozmetičarke kojoj vjerujem. Kolagen koristim, a u dodatke prehrani odnosno superhranu se još nisam upustila. Trudim se jesti redovito i zdravo, njegujem kožu, hidratiziram je i to je to. Za sada sam s time zadovoljna.

Antonija-Stupar-Jurkin3

9. Nije tajna da si velika obožavateljica vježbanja. Uz koji tip tjelovježbe najviše voliš ‘resetirati’ organizam i izbaciti svu negativnu energiju?

Treniram dva puta tjedno s trenerom Bojanom Medakovićem koji osmišljava vježbe i odlično funkcioniramo. Nisam za grupna vježbanja. Nekako mi ne leži vježbanje u grupama, više volim mir, kada točno znam što radim i gdje griješim. Teško izdvojim tih sat vremena i želim ih iskoristiti maksimalno jer znam da ću, kada idem doma, imati osjećaj sreće.

Antonija-Stupar-Jurkin5

10. Dugo si nam bila poznata i prepoznatljiva kao brineta, a onda se preko noći dogodila promjena. Plava kosa je, čini se, tvoj novi zaštitni znak – kako si se odlučila na makeover?

Promjena boje kose dogodila se vrlo jednostavno. Nikada nisam bila platinasta plavuša, a bila sam željna promjene. Moj frizer Zvonimir Franić bio je oduševljen kada sam mu predložila ideju da od brinete postanem plavuša, i to doslovno preko noći, što je i njemu samom bio izazov. Na kraju je sve ispalo savršeno! Definitivno ostajem plavuša još neko vrijeme.

 

Foto: Sanja Jagatić

Make up: Dermacare,  Teslina 12

Jana2

Učitati još
Zatvori