Ovo je prva četka za kosu od koje ona zapravo postaje zdravija
Ovo je prva četka za kosu od koje ona zapravo postaje zdravija

Ovo je prva četka za kosu od koje ona
zapravo postaje zdravija

Jeste li već primijetili četku za kosu o kojoj bruje društvene mreže? Naime, za ovu četku tvrde da potiče rast kose, smanjuje produkciju sebuma i pridonosi volumenu kose debljanjem tankih vlasi. Zvuči iznimno impresivno, no koliko je realno?

rast kose

Upoznajte novu IT četku za kosu

Solaris Laboratories NY stvorio je ono o čemu smo svi sanjali – četku za kosu koja svakim češljanjem pridonosi njenoj ljepoti i zdravlju. Riječ je o Intensive LED Hair Growth četki za kosu, koja je ujedno i jedna od prvih četki za kosu na svijetu koju krasi inovativna LED tehnologija.

rast kose
rast kose

Kako djeluje?

Četka djeluje na principu svjetlosne terapije i ima klinički dokazan učinak. Njene plave i crvene LED lampice emitiraju 6000 nježnih pulsacija (da, četka i vibrira!) kako bi potaknule cirkulaciju, ali i direktno stimulirale folikulu dlake. Tim djelovanjem ona navodno može utjecati na kvalitetu kose. Primjerice, na ubrzanje rasta kose, usporavanje opadanja kose, rast “deblje”, kao i čvršće vlasi, ali i na produkciju sebuma.

Preporučuje se koristiti je svakodnevno na 5 do 10 minuta, prvo masirajući tjeme vibracijom jednu minute. Zatim masirajući crveno svjetlo na vlasište barem 5 minuta te češljajući vlasište i dužine plavim svjetlom barem 5 minuta. Kako četka ima 28 silikonskih vlakana, masaža bi trebala biti itekako ugodna i opuštajuća.

Kako funkcionira LED tehnologija na zdravlje i izgled kose?

LED tehnologija se sve više koristi u kozmetičkim i dermatološkim tretmanima kako bi se poboljšalo zdravlje i izgled kose. LED svjetla emitiraju određene valne duljine svjetlosti koja mogu imati različite učinke na kožu vlasišta i folikule dlake. Ona tako mogu stimulirati cirkulaciju u vlasištu i potaknuti rast zdrave i otpornije kose, kao i generalno ubrzati rast.

Mogu stimulirati folikul dlake tako da se poveća ne samo broj folikula već i debljina same vlasi. Istovremeno smanjuju upale, poput problema s peruti ili dermatitisa i ubrzavaju zacjeljivanje rana na vlasištu. Također, usporavaju gubitak kose, što je posebno bitno kod androgene alopecije.

LED četka za kosu_iStock

Isplati li se uložiti u LED četku za kosu?

Spomenuta LED četka može se naručiti u Hrvatsku sa stranice Cult Beauty na kojoj je redovito i rasprodana, bez obzira na poprilično visoku cijenu od 97.18 eura. Ipak, bacite li oko na mnogobrojne recenzije korisnika na drugim webshopovima gdje je četka dostupna u prodaji, jasno je da ovaj proizvod itekako nešto radi.

LED tehnologija nije novitet, ali je nešto na čemu se i dalje intenzivno radi i svakako se predviđa da će biti rastući hit u njezi kože i kose, kako kod kuće, tako i u kozmetičkim salonima. Stoga, želite li isprobati LED čari na vašoj kosi, ova četka se čini isplativom investicijom koja će zasigurno pokazati neki rezultat. Gledamo li prema dosadašnjim iskustvima korisnika, očekujte gustoću, manje pucanje i opadanje kose, bolju teksturu, naglašeniji razdjeljak…

Foto: PR, Unsplash, Pexels

Učitati još
Zatvori