Krije li se u ovom neobičnom beauty triku tajna savršene kože?

Krije li se u ovom neobičnom beauty
triku tajna savršene kože?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Allana Davison (@allanaramaa) on

Postoji li uopće tajna lijepe i zdrave kože? U moru različitih beauty savjeta i trikova teško je odlučiti koji je univerzalan i učinkovit. Cjelodnevni make up zahtjeva temeljito čišćenje kože i toliko potrebnu hidrataciju. No, vrlo često, misleći kako činimo dobro za svoju kožu padamo u zamke koje još više narušavaju zdravlje i blistavost kože lica. Jedna od najčešćih pogrešaka je i brisanje lica ručnikom.

Ručnike zamijenite lepezom

Za našu kožu je zapravo bolje da koža ostane vlažna kako bi se proizvodi za njegu kože bolje upili te imali efektniji učinak. Stoga beauty stručnjaci savjetuju da nanošenje preparata započnemo prije nego se voda s naše kože u potpunosti osuši.  Još jedna mana brisanja kože ručnikom je i sakupljanje bakterija koje pronalaze idealno mjesto za svoje razmnožavanje. Stoga ćete misleći da uklanjate nečistoće s lica zapravo rašiti i utrljati bakterije u kožu. Osim bakterija, na ručniku su i ostaci sebuma, šminke i nečistoća što nikako ne koristi ljepoti kože.

Lice je vrlo osjetljivo područje pa ne samo da na ovaj način možete naruštiti estetiku uzrokujući prištiće, možete izazvati i različite iritacije te infekcije. Pogotovo u području očiju. Stoga, ukoliko baš ne možete zamisliti svoju beauty rutinu bez ručnika, ne tretirajte ih omekšivačima, ne trljajte kožu i često, odnosno svaka dva dana mijenjate ručnike za lice i ne koristite ih za bilo koje druge dijelove tijela.

Također, od klasičnih ručnika, pametnije je korisiti papirnate kojima ćete samo pokupiti višak vode.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Allana Davison (@allanaramaa) on

Preporuka beauty stručnjaka je da nastojite što više pustiti da se koža lica prirodno suši na zraku. Pritom se sve češće koristi drevna metoda iz sve popularnije korejske kozmetike, odnosno vrlo jednostavan, a učinkovit beauty trik. Riječ je o lepezi koju ćete koristiti nakon svakog umivanja.

Iako djeluje vrlo neobično, brojni zaljubljenici u beauty tretmane naglašavaju kako su vrlo brzo u svojoj dnevnoj beauty rutini usvojili korištenje lepeze. Nakon samo nekoliko korištenja, lepeza postaje jedan od omiljenih beauty rekvizita bez kojega je nemoguće zamisliti jutra i večeri. Uz mali trik s lepezom ten postaje sve blistaviji i zdraviji, a vi sve zadovoljniji svojim izgledom i učinkovitošću beauty preparata.

Foto: Unsplash, Instagram

Učitati još
Zatvori