Jeste li spremni za detoksifikaciju lica? Ona je idealan uvod u ljeto!
Jeste li spremni za detoksifikaciju lica? Ona je idealan uvod u ljeto!

Jeste li spremni za detoksifikaciju lica?
Ona je idealan uvod u ljeto!

Većina nas je već odradila proljetno čišćenje, a sada je u fazi detoksifikacije tijela. Nerijetko se kaže kako je upravo Uskrs zadnji dan s kojim se stigne dovesti tijelo u zavidnu formu za ljeto i isprati tijelo od toksina. No kako se pripremamo kožom lica za ljeto?

Najatraktivnije godišnje doba svake godine postaje sve intenzivnije visokim temperaturama i vlagom što kožu dovodi u ekstrem. Naime, ionako smo ljeti skloniji dehidraciji kako zbog topline voda naprosto isparava iz kože i dovodi do poljuljane kvalitete mikrobioma – što za posljedicu ima disbalans lučenja sebuma, češće punjenje pora, sklonost iritaciji i cjelokupan siv i beživotan izgled. U slučaju da kožu niste na vrijeme pripremili na temperaturni skok, vrlo brzo biste mogli završiti s neželjenim prištićima upravo u ono vrijeme kada je dugotrajno pokrivanje nepravilnosti šminkom postalo praktički neizvedivo.

Što je detoksifikacija lica?

Detoksifikacijom kože lica prije ljeta možete zacijeliti neriješene kožne probleme i osnažiti kožnu barijeru koja bi pomogla izbjeći potencijalne iritacije i skoro neizbježnu dehidraciju s dolaskom ljeta. Ideja je, poput tijela, dubinski očistiti kožu – prije svega očistiti pore, umiriti kožu, riješiti je bakterija i staviti je pod zaštitni film u kojem bi se nadalje samoobnavljala. Idealan sastojak za to je upravo mineral zeolit.

Upoznajte Zeolit

Zeolit je prirodni mineral vulkanskog podrijetla sa snažnim detoksifikacijskim učinkom. Njegove sitne čestice negativnog ionskog naboja privlače na sebe poput magneta pozitivno nabijene čestice toksina te se donedavno koristio uglavnom za uklanjanje teških metala i pesticida iz namirnica. Međutim, brend Zeotex predstavio ga je i u obliku revolucionarnih proizvoda za njegu i revitalizaciju kože.

Zeotex je 100% prirodan proizvod koji se sastoji od premium detox minerala zeolita, najfinije strukture i znanstveno potvrđena djelovanja. Zeotex je višenamjenski proizvod koji štiti od toksina i ostalih štetnih tvari koje svakodnevno ostavljaju posljedice na organizam. Upravo zbog toga je pravi čuvar svakog kućanstva, a njegovi blagotvorni učinci sežu u svako područje primjene! Kombinacija Zeotex maske i kreme za lice, idealna su uvertira u vruće ljetne dane uz koje će vaša koža napokon moći izgledati senzacionalno i bez trunčice šminke – što potvrđuju i mnogobrojne prije/poslije fotografije sretnih korisnica.

Zeotex Mask

Zeotex Mask je prirodna maska za duboku revitalizaciju kože lica. Blagotvorna je za sve tipove koža i za svaku dob, a posebno je prikladna za problematičnu kožu jer djeluje snažno na uzrok problema – no dovoljno nježno da je dodatno ne iritira. Inovativan spoj prirodnih aktivnih sastojaka, među kojima su uz zeolit i hijaluron, aloe vera, crvene alge i centella asiatica, dubinski čiste kožu, regeneriraju i ciljano djeluju na akutne probleme, pritom je umiruju i hrane. Također, radi svoje moći hidratacije i revitalizacije, ova maska ima i anti-aging djelovanje. Preporučuje se koristiti je jednom do dvaput tjedno, prema potrebi.

Zeotex Derm

Sljedeći korak je Zeotex Derm, prirodna krema namijenjena za njegu problematične kože, ali i za kožu kojoj je potrebna regeneracija, reparacija i anti-age učinak. Njenu bazu čine dva prirodna sastojka, zeolit i elementarno srebro koji svojom sinergijom djelovanja dovode do sjajnih rezultata. Kremu mogu koristiti sve dobne skupine – može se primjenjivati za bebe kod raznih atopija, dermatitisa ili pelenskog osip, a koristiti je mogu i djeca, mladi i odrasli. Također, ova krema olakšava niz dermatoloških problema (svrbež, crvenilo, ekceme, akne, rozaceju, seboreju, psorijatične promjene, gljivične infekcije, ubode…), a kako djeluje protiv bakterija, virusa i gljivica, može se primjenjivati za kožu, vlasište i nokte. Uz to, ne sadrži štetne i iritirajuće sastojke, parabene i kortikosteroide, baš kao niti Zeotex Mask.

Zeotex proizvode voli, koristi i preporučuje i svojim pacijentima i dr. med. Nevia Delalle; “Godinama testiram brojne proizvode i s vremena na vrijeme me neki od njih osvoje bilo teksturom, sastavom i aktivnošću, a nekada me osvoje, jer su drugačiji. Posljednjih godina često nailazim i na pacijente koji žele koristiti preparate isključivo prirodnog sastava i bez dodanih kemikalija. Kada govorimo o takvim preparatima, a pri tome očekujemo rezultat, svakako svoje mjesto ima Zeotex krema i maska koje djeluju sinergistički i vrlo brzo umiruju kožu, smanjuju upalnu reakciju, pročišćavaju pore, a pri tome ne isušuju već upalom iscrpljenu kožu.“, navela je Delalle.

Brend Zeotex, kao i sami mineral zeolit, bolje proučite na njihovoj službenoj web stranici, gdje se ujedno mogu i kupiti navedeni proizvodi. Također, dostupni su na policama drogerije dm.

Photo: Zeotex, Profimedia.hr, Instagram, Pinterest

Preporuka

Zatvori