Do novog, ravnijeg i pravilnijeg nosa u samo nekoliko minuta

Do novog, ravnijeg i pravilnijeg nosa
u samo nekoliko minuta

Korekcija nosa2

Operacija nosa najdelikatniji je postupak od svih estetskih zahvata. Nos se nalazi u središtu lica, a čak i sitnom korekcijom nosa značajno se može utjecati na izgled. Zbog njegovog centralnog položaja na licu, kompleksnog trodimenzionalnog oblika i često nepredvidivog zarastanja, kod operacije nosa nema prostora za pogreške.

Sve o rinoplastici, već nam je u nekoliko navrata više otkrio prof. dr. sc. Mislav Gjurić iz Poliklinike Sinteza, jedan od najvećih svjetskih stručnjaka za bolesti nosa, sinusa i uha te plastično-rekonstruktivnu kirurgiju glave i vrata. Tako ste mogli pročitati sve što bi vas moglo zanimati o operaciji nosa, o svim transformacijama nosa koje je moguće napraviti, kao i o iskustvu operacije nosa koja je rezultirala savršenim izgledom tek nakon dva neuspješna postupka.

prof. dr. sc. Mislav Gjurić s pacijenticom

prof. dr. sc. Mislav Gjurić s pacijenticom

No, koliko god da je uvriježeno mišljenje kako je do savršenog nosa moguće doći jedino kirurškim zahvatom i invanzivnom tehnikom, činjenica je da postoje i neke druge, nekirurške metode koje također mogu dati sjajne rezultate. Ovog puta otkrivamo vam kako doći do novog nosa u samo nekoliko minuta, i to upravo u Poliklinici Sinteza.

Korekcija nosa filerom

Iako poznat već 10-ak godina, svjetski trend korekcije nosa filerom u posljednje je vrijeme sve popularniji i u Hrvatskoj. U Poliklinici Sinteza za neinvazivnu korekciju nosa znaju odavno, a vrhunski tim svakodnevno izvedi niz tretmana filerima. Riječ je o neinvazivnim postupcima, no za dobar rezultat ipak je od neizmjerne važnosti iskustvo, znanje i precizna ruka liječnika.

Korekcija nosa4

5 Minute Nose Job korekcija, bez operacije i anestezije, u svijetu je postala trend među poznatim i slavnim osobama koje žele privremenu promjenu izgleda. U Poliklinici Sinteza ovaj je tretman vrlo tražen – izvodi se u relativno kratkom vremenu, a nakon toga nije potreban oporavak. Kada postupak izvodi iskusan liječnik, rezultati su izvrsni“, objasnio je iskusni dr. Gjurić.

Cilj: izravnati nos i popraviti vršak

Neinvazivna korekcija nosa izvodi se hijaluronskim filerom kojim je moguće popuniti udubine na nosu, izravnati nos i popraviti njegov vršak: „Fileri se nanose direktno u dublje slojeve na nosu kako bi se izbjegle rijetke komplikacije i zaobišle krvne žile na nosu. Može se koristiti lokalna anestezija u vidu blokova, s tim da danas većina filera sadrži i lokalni anestetik“.

Korekcija nosa3

Radi se o „instant“ rješenju za korekciju manjih nepravilnosti koje, izvedene kako treba, daju  neposredan, izvrstan, ali privremen rezultat, zbog čega je korekcija nosa filerom najbolji odabir kada klijenti žele kratkotrajne rezultate ili imaju dvojbi oko kirurškog zahvata, odnosno kada su potrebne manje korekcije. Metoda je vrlo popularna jer ne zahtijeva vrijeme oporavka i izvodi se u svega 15-ak minuta, a dr. Gjurić otkriva kako se pacijenti odlučuju za 5 Minute Nose Job kada se žele uljepšati za neku posebnu prigodu ili vidjeti kako bi izgledali s drukčijim nosom. Trajnost rezultata korekcije nosa filerom ovisi o mnogim faktorima, kao što su vrsta filera, kvaliteta tkiva i način primjene, te varira od 1 do 3 godine. 

Korekcija nosa5

Ključno je odabrati iskusnog liječnika

Iako se radi o neinvazivnom postupku postizanja ravnijeg i pravilnijeg nosa, zahvat nije uvijek bezopasan i treba mu pristupiti ozbiljno i promišljeno.

„Nuspojave koje se mogu javiti i koje najčešće nije moguće izbjeći su oteklina, bol, crvenilo, modrica. Problem nastaje kada filere u područje nosa primjenjuju osobe koje za to nisu educirane i kada se koriste preparati sumnjivog porijekla. U nekim zemljama to čak radi nemedicinsko osoblje pa su dokumentirani slučajevi odumiranja dijela nosa ili sljepoća nakon primjene filera u području nosa“, istaknuo je dr. Gjurić.

Korekcija nosa

Korekciju nosa, zaključuje dr. Gjurić, zato je uvijek najbolje povjeriti iskusnom kirurgu koji najbolje poznaje strukture nosa. Tada je gotovo zajamčeno da će rezultat biti fantastičan, a klijent zadovoljan. Više o korekciji nosa filerom, saznajte na web stranici Poliklinika Sinteza.

 

Foto: Poliklinika Sinteza, Unsplash

Učitati još
Zatvori