Ako još niste isprobali Konjac spužvicu, sad je idealno vrijeme za to

Ako još niste isprobali Konjac spužvicu,
sad je idealno vrijeme za to

https://www.instagram.com/p/B-xGXEUHzBZ/?utm_source=ig_web_copy_link

Spužvica za čišćenje kože na tržištu je zbilja mnogo, a većina njih obećat će vam čuda. No, hoće li ih i ispuniti? Tom misijom već se godinama bave brojni azijski brendovi, koji su svojevremeno, kao hit proizvod, na zapadno tržište lansirali popularne Konjac spužvice.

Što je uopće Konjac spužvica?

Radi se o 100 posto prirodnoj spužvici za čišćenje lica i tijela. Ona je napravljena od biljnih vlakana azijske biljke Konjac (Konnyaku), kod nas poznate kao vražji jezik. U Japanu, Koreji i Kini ovu biljku više od 1500 godina koriste kao hranu, lijek, proizvod za mršavljenje i beauty proizvod. Zbog njezinih svojstava koja potiču zdravlje kože, Konjac spužvica prvotno je kreirana za osjetljivu dječju kožu.

Originalne Konjac spužvice izrađene su od najčišćih vlakana i ekstrakata koji su bogati mineralima. Poznate su po tome što dubinski čiste kožu, skidaju s nje mrtve stanice i provode detoksikaciju. Čisti Konjac ne sadrži kemikalije, boje, aditive i iritanse. Uz to je 100 postotno biorazgradiv. To biljno vlakno bogato vodom miješa se s prirodnom vulkanskom vodom kako bi nastale ove moćne spužvice.

Konjac spužvice prikladne su za sve vrste kože

Budući da su nježnije od ostalih spužvica, mogu se koristiti na dnevnoj bazi. Također, pogodne su čak i za najosjetljivije tipove kože, kao i kožu s rozaceom koja je sklona iritacijama. S Konjac spužvicama možete skidati i make up, ako ih koristite s omiljenim čistačem za lice i vodom. One učinkovito skidaju i onu tvrdokorniju šminku s očiju. Nakon njih, rezultat je meka i glatka koža koja ima zdrav sjaj. Što češće ju koristite, vaša koža će izgledati sve bolje.

https://www.instagram.com/p/B-v-M5dK_56/?utm_source=ig_web_copy_link

Postoje različite vrste Konjac spužvica, a jedan od najpoznatijih brendova koji ih proizvodi, Konjac Sponge Company. Oni u svojoj ponudi imaju i specijalizirane modele. Tako, primjerice, možete odabrati model za tretman pora, koji usmjerava pažnju na tvrdoglave pore oko nosa.

Konjac spužvice dubinski čiste kožu

One dubinski čiste kožu u samo nekoliko koraka. Prije upotrebe jednostavno namočite spužvicu na 10 do 20 minuta, pogotovo ako ju koristite prvi put, kako bi joj omogućili da proširi i omekša. Potom ju dobro ocijedite kako bi se riješili viška vode, a zatim dodajte sredstvo za čišćenje. Spužvicom laganim i kružnim pokretima prođite po cijelom licu. Kad ste gotovi obavezno ju operite i objesite negdje gdje će se tijkom noći moći osušiti na zraku. Bez obzira na to što ju redovito perete i ova spužvica ima rok trajanja pa bi bilo poželjno da ih mijenjate svakih mjesec dana.

https://www.instagram.com/p/BsXYcwwnl06/?utm_source=ig_web_copy_link

Originalnu Konjac spužvicu možete naručiti putem web shopa Konjac Sponge Companyja.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori