Kolagen je već neko vrijeme hit u svijetu – isplati li ga se piti?

Kolagen je već neko vrijeme hit u svijetu
– isplati li ga se piti?

S godinama, znakovi starenja postaju sve očitiji. Tako nastaju i mnogi beauty proizvodi, dodaci prehrani te se otkrivaju čarobni anti-age sastojci koji nam obećavaju pomoći zadržati mladolik izgled. Kolagen je jedan od sastojaka o kojem ponovno sve češće slušamo u posljednje vrijeme. Stoga smo se pitali je li uopće potrebno redovito uzimati kolagen kao dodatak prehrani? Kako on točno djeluje? Pruža li zaista blistaviju i mladolikiju kožu?

Kolagen je protein koji je glavni strukturni sastojak donjeg sloja kože i zaslužan je za njenu elastičnost i čvrstoću. Uz to, on je zaslužan i za snagu i sjaj naše kose te noktiju. Naš organizam prirodno proizvodi kolagen, ali kako starimo, ta proizvodnja se usporava, što se negativno odražava na našu kožu. Zato, sada više nego ikada, postoji velika potražnja za kolagenom u obliku dodataka prehrani. Stručnjaci ga više smatraju svestranim pomagačem, za razliku od dodatka koji specifično cilja na kožu ili kosu. No, iznimno je važno pripaziti i na to odakle ga nabavljate i na to da je stvarno kvalitetan.

Dodatak prehrani koji obožava i Jennifer Aniston

Jedna od najpoznatijih hollywoodskih dama koja vjeruje u blagodati kolagena, toliko da ga svakodnevno konzumira, je Jennifer Aniston. S obzirom na to da ona ima pristup nekim od najboljih stručnjaka za njegu kože, nutricionistima pa tako i dodacima prehrani, a k tome ima zavidno lijepu kožu i kosu, to nam uvelike olakšava stjecanje povjerenja u dodatke prehrani koji sadrže kolagen. Favorit od Jennifer Aniston je Vital Proteins Collagen Peptides kolagen u prahu koji možete nabaviti i vi na linku. Ona ga već godinama pije u kavi i smoothiejima te svijetu želi poručiti da wellness počinje iznutra.

Što kažu stručnjaci?

Stručnjaci tvrde da bi naglasak, kad je u pitanju kolagen, trebao biti na kvaliteti dodatka prehrani koji odaberete jer ona čini veliku razliku. Postoje dokazi da uzimanje dodatka kolagena pomaže u tome da vam tijelo proizvodi više vlastitog kolagena, no njegova kvaliteta je veoma važna. Kolagen u obliku dodatka prehrani se isprva koristio za pomoć u oporavku mišića i kostiju nakon ozljeda ili operacije. No, neki su ljudi primijetili druge pozitivne rezultate dok su uzimali kolagen kao što su gipkiji zglobovi i ljepša koža. Prema tome, kolagen u obliku dodatka prehrani je s razlogom postao hit. U nastavku doznajte koji su neki od najboljih dodataka prehrani s kolagenom.

Vital Proteins Collagen Peptides
Kolagen Shot Gaia Naturelle
The Beauty Chef Collagen Inner Beauty Boost
One Ocean Beauty Marine Collagen
kolagen California Gold Nutrition
California Gold Nutrition CollagenUP Marine Hydrolyzed Collagen + Hyaluronic Acid + Vitamin C
kolagen Sports Research Collagen Peptides
Sports Research Collagen Peptides

Foto: Instagram, Bio Terra, Cult Beauty, iHerb

Učitati još
Zatvori