Ispadanje kose možda je tabu tema, no sada za nju postoji i rješenje

Ispadanje kose možda je tabu tema, no
sada za nju postoji i rješenje

Slabljenje, pucanje i ispadanje kose, problematika je s kojom se većina nas žena susrela barem u jednoj fazi svog života, no u prošlosti često nije znala kako si pomoći. O lomljenju i ispadanju kose relativno se malo pisalo i pričalo, beauty i farmaceutska industrija nekoć još nisu bile toliko napredne da bi ponudile konkretna rješenja na koja se možemo osloniti, a komunikacije brendova često su bile vrlo uniformirane, u smislu da smo u reklamnim kampanjama isključivo viđali te prekrasne, savršene kose koje je – barem onako naoko i posve nerealno – bilo moguće postići uz pomoć jednog, jedinog šampona.

No, realnost nas je naučila drugačije i pokazala da je naša kosa ‘živi organizam’ koji nije uvijek savršen i kojem treba jako puno njege i pažnje, ali i prilagodbe raznim okolnostima poput promjena koje se događaju unutar našeg tijela, kao i utjecaja iz okoliša koji nas okružuje i svakodnevice u kojoj živimo. Prihvaćajući izazove modernog života, napokon smo počele shvaćati zašto se naša kosa ponaša na određen način, a u pomoć su u međuvremenu uskočili i beauty brendovi, čija su inovativna rješenja postala odgovor na mnoge naše probleme i zamjerke koje imamo vezano uz kosu.

Zašto kosa uopće slabi i ispada?

Da efektivno pristupimo problemu oslabljene kose koja ispada, potrebno se vratiti na sami početak, do temeljnog pitanja koji su razlozi slabljenja i ispadanja naših vlasi. Osim što za to možda imamo genetske predispozicije, mnogo je češće to slučaj nekog trenutnog stanja koje, danas srećom, može biti efektivno riješeno. Možda su to hormonalne promjene, neki disbalans u organizmu na kojeg ukazuje upravo naša kosa ili je to jednostavno odraz stila života o kojem razmišljamo tek na podsvjesnoj razini; loše prehrane, nezdravog načina života, stresa kojem smo svakodnevno izložene, pa čak i načina na koji tretiramo kosu, bojanjem i stylingom…

Kada bismo međusobno još više komunicirale, mi žene u velikoj bismo se mjeri identificirale ne samo sa stresnim načinom života, već i s problemom slabe i lako lomljive kose koja nas je barem u jednom trenu života izbacila iz takta i tako narušila naše samopouzdanje. Mnoge od nas s istim se problemom možda susrećemo upravo u ovom trenutku, no problem ispadanja kose još uvijek je na neki način tabu i o njemu još uvijek nedovoljno pričamo, od njegovog uzroka do posljedica.

Kako izgraditi zdraviji pristup kosi, ali i životu općenito?

Srećom, industrija ljepota danas je toliko uznapredovala, da ne samo da nam može ponuditi odgovarajući proizvod, već nas može i osvijestiti na koji način trenutno živimo, koje loše navike bi trebalo mijenjati i kako opet možemo postići zdravu i lijepu, sretnu i zadovoljnu kosu na koju ćemo biti ponosne. Odličan primjer brenda koji je ženama ovih dana odlučio predstaviti ne samo sjajnu njegu za oslabljenu kosu, već i priliku da njihovo samopouzdanje ponovno naraste u visine, jest svima nam dobro poznati Kérastase. Njegova nova linija Genesis, koja po prvi put na sveobuhvatan način pristupa problemu slabe i lako lomljive kose s tendencijom ispadanja, u razvoju je bila niz godina. Nije bilo žurbe jer cilj je bio jasan: dobiti liniju proizvoda s kojima će ne samo stručnjaci biti zadovoljni, već i ona najvažnija publika, krajnje korisnice.

Kérastase Genesis

Upoznajte Kérastase Genesis

Po čemu je Genesis toliko poseban? Prvenstveno po tome što je riječ o prvoj liniji za njegu kose koja problemu ispadanja kose pristupa sveobuhvatno, od korijena do vrhova, te ne radi razliku među ženama na temelju dobi, stila života ili razine ispadanja kose. Genesis u obzir uzima stresan način života, naše životne navike, način na koji inače opterećujemo kosu stylingom, ali i periode kada je naša kosa naročito ‘pod napadom’: nakon trudnoće ili za vrijeme menopauze.

Linija uključuje 7 proizoda kojima je cilj ne samo ojačati oslabljenu kosu, već i njegovati tjeme od kojeg sve kreće, a svi oni međusobno se taktički nadopunjuju, kako bi žene u jednoj liniji imale sve odgovore na problem ispadanja kose, od šampona do posebno prilagođenih proizvoda za styling. Genesis je zaokružena rutina, Genesis je linija krojena po mjeri modernih žena koje nemaju vremena za kompromise i Genesis je linija s čijom upotrebom kosa postaje sjajnija, snažnija i bitno otpornija na svakodnevni stres.

Moćne Genesis formule za moćne rezultate

Jedinstven, moćan i djelotvoran kompleks u Genesis proizvodima uključuje ekstrakt đumbira, inače poznat po svojoj sposobnosti zaštite od dnevnih vanjskih oštećenja, njegujuće stanice runolista, kao i Aminexil 1.5%, koji potpomaže vlaknima da se drže čvršće u vlasištu.

Mnogo više od proizvoda za njegu i styling

Kérastase promovira holistički pristup ljepoti i Genesis zamišlja kao mnogo veću priču od samog proizvoda i njegove lijepe ambalaže. Znajući koliko je problematika pucanja i ispadanja kose još uvijek intimna za mnoge žene, poznati brend s Genesisom najviše ulaže u njihovo osnaživanje, boostanje njihova samopouzdanja, poticanje na hrabrost i neustrašivost u svakom njihovom životnom podvigu… Strah od padanja uz Genesis se pretvara u novi osobni rast te osjećaj sreće i zadovoljstva.

Novu Kérastase Genesis liniju nabaviti možete u svim Kérastase salonima u Hrvatskoj, te ju isprobati u salonima Ruža (Kérastase institut Zagreb), Marina (Zagreb) i Gea (Rovinj). U nastavku donosimo proizvode iz linije:

Kérastase Genesis njegujuće ampule Anti-Chute Fortifiantes
Kérastase Genesis kupka Nutri-Fortifiant
Kérastase Genesis kupka Hydra-Fortifiant
Kérastase Genesis zaštita od toplote
Kérastase Genesis njega Renforçateur
Kérastase Genesis serum Anti-Chute Fortifiant
Kérastase Genesis maska Reconstituant

Foto: Kérastase

Učitati još
Zatvori