Kako nositi crveni ruž za usne svaki (radni) dan?

Kako nositi crveni ruž za usne
svaki (radni) dan?

@prandoclara

Crveni ruž za usne istinski je make up klasik kojeg volimo nositi u svim posebnim prigodama. S njime se osjećamo moćnije i bez sumnje zračimo samopouzdanjem, a usne u znaku intenzivne crvene boje definitivno imaju onaj ‘statement’ dojam.

No, zašto bi crveni ruž ostao rezerviran isključivo za svečane prigode? Napustite vlastitu zonu komfora i nosite ga svaki dan, čak i tijekom radnog vremena. Kako ne bi djelovao too much, postoji nekoliko trikova od kojih se neki i inače primjenjuju u slučaju crvenog ruža za usne.

@prandoclara

Odredite svoj podton

Prilikom izbora savršenog crvenog ruža za usne, u obzir uzmite svoj podton kože. Ako je on hladan, odnosno imate roskaste, crvene i plave podtonove, savršena crvena za vas bit će ona koja naginje plavom spektru, a preporuka su ruževi u tamnijim bobičastim nijansama. Ako imate topli podton u znaku žutih ili zlatnih tonova, izaberite crvenu koja u sebi ima primjese narančaste boje.

Pripremite usne za crveni ruž

Crveni ruž doista otkriva sve nesavršenosti, više od bilo koje druge nijanse ruža. Zato pripremite usne za njega uz nježni piling koji će s površine ukloniti mrtve stanice kože, a zatim ih njegujte hidratantnim balzamima.

@songofstyle

Olovka za usne je ključna

Kako bi naneseni crveni ruž bio besprijekoran, preduvjet je olovka za usne u boji ruža s kojom ćete precizno iscrtati usne i definirati linije unutar kojih ćete usne popunjavati bojom. Koristite olovku u nježnim potezima.

‘Blotanje’ za dugotrajnost crvenog ruža

Nakon što ste nanijeli prvi sloj crvenog ruža, fiksirajte cijelu priču s puderom u prahu ili pak papirićima za blotanje. Zatim nanesite drugi sloj crvenog ruža. Ovaj međukorak osigurat će vam njegovu postojanost i dugotrajnost na usnama.

@carmengracehamilton

Ostatak make upa neka bude jednostavan

Ovo je ključna stavka kod nošenja crvenog ruža u dnevnim prigodama, najviše onim poslovnim. Ne želite da vaš make up izgleda prenapadno, pa  ga svedite na minimum. Neka upravo crveni ruž na usnama bude fokus vašeg make up looka, a ostatak neka bude decentan i nenaglašen. Jedan sloj maskare na trepavicama, lagano definirane obrve i prozračan ten, bit će odlični partneri crvenom ružu.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori