10 najboljih aplikacija za jogu zahvaljujući kojima ćete se osjećati bolje

10 najboljih aplikacija za jogu zahvaljujući
kojima ćete se osjećati bolje

Sigurno već znate da je joga odlična za održavanje zdravlja tijela i uma. Joga povećava fleksibilnost, čini vas snažnijima i pruža olakšanje od stresa. Srećom, i zahvaljujući prednostima tehnologije, možete vježbati jogu iz udobnosti svoje dnevne sobe. Jednostavno preuzmete aplikaciju, stavite prostirku na pod i možete početi.

Postoji velik broj aplikacija, a kako bismo vam olakšali potražnju, provjerili smo koje su joga aplikacije među najboljima. Na popisu ćete naći one aplikacije koje se najlakše koriste, nude najveću raznolikost te imaju sjajne učitelje i pružaju najbolje vježbe joge. U nastavku možete vidjeti koje su aplikacije najbolje ako poželite vježbati jogu kod kuće.

Glo

Glo nudi više od četiri tisuće satova vježbanja, uključujući jogu, pilates i meditaciju. Njih vodi gotovo 50 različitih učitelja. Jednom kad se prijavite, platforma vam predlaže različite treninge koje možete isprobavati ili jednostavno možete potražiti ono što želite pomoću korisnih filtera poput težine, trajanja, dijela tijela, potrebnih rekvizita i još mnogo toga. Izuzetno elegantan i jednostavan dizajn aplikacije vam maksimalno olakšava snalaženje.

Cijena aplikacije je 18 dolara mjesečno.

Daily Yoga

Daily Yoga nudi više od 500 asana, 200 vođenih joga satova, pilates, meditacije i više od 50 planova vježbanja koji su odlični za svakoga tko želi stvoriti zdraviju verziju sebe. Svaki trening dolazi s detaljnim uputama, tri različite opcije intenziteta i opcijom planiranja treninga unaprijed kako biste bili u toku i lakše postigli svoje ciljeve. Bonus: Aplikacija vam nudi mogućnost postavljanja pitanja stručnjacima i dobivanja povratnih informacija vezano uz različite rutine.

Cijena aplikacije je 13 dolara mjesečno.

Pocket Yoga

Pocket Yoga je savršena aplikacija za početnike. Nudi opsežni “rječnik poza” koji vam nudi detaljno objašnjenje svake poze, tako da možete biti sigurni da ih dobro radite. Možete odabrati između različitih satova joge, u rasponu od pet minuta do čitavog sata. Animirani instruktor će vam pokazivati vježbe, a vi ga možete slijediti. Također, imate mogućnost izbora težine treninga. Bonus: Budući da aplikacija ne zahtijeva internetsku vezu, možete vježbati bilo kada i bilo gdje.

Cijena preuzimanja aplikacije je 3 dolara, a tada ju možete koristiti zauvijek.

Asana Rebel

Ako volite malo intenzivniju jogu, Asana Rebel mogla bi biti pravi odabir za vas. Aplikacija se usredotočuje na sve, od sagorijevanja masnoće do treninga snage. Satovi su nabijeni s više energije od tradicionalnih satova joge, a takva im je i glazba, energična. Odaberete trening prema dijelu tijela koji želite raditi taj dan ili trajanju. Postoji čak i izbor petminutnih mini treninga. Oni su savršeni za boost energije na početku dana.

Cijena aplikacije je 38 dolara za tri mjeseca korištenja ili 59 dolara za godinu dana.

Treninzi joge u aplikaciji Daily Burn

Daily Burn je jednostavna aplikacija koja je namijenjena postizanju ciljeva. Čim ju otvorite, odaberete ono što želite postići, bilo da je riječ o snazi ili mršavljenju. Aplikacija tada razvrsta vaše satove u tjedne treninge. Na zahtjev možete pohađati i predavanja u posebnim kategorijama za postizanje, primjerice, ravnoteže, uz pomoć videozapisa pravih instruktora.

Cijena aplikacije je 10 dolara mjesečno.

5 Minute Yoga

Ako tražite aplikaciju koja bi bila prikladna za jogu u zadnji čas ili nekoliko poza za istezanje prije spavanja, ova je besplatna aplikacija savršena za vas. Niti jedan trening nije duži od pet minuta, što znači da ga možete uklopiti u svoju dnevnu rutinu kad god imate vremena. Svaka poza ima jasne fotografije i detaljne upute. Joga odmah zvuči puno jednostavnije, zar ne? Sve to aplikaciju 5 Minute Yoga čini idealnom za početnike kao i iskusnije jogije.

Grokker

Grokker je sjajna aplikacija ako volite jogu, ali ponekad želite odraditi i HIIT trening, pilates ili još mnogo toga. Aplikacija ima tisuće videozapisa i filtere koji su jednostavni za upotrebu, a omogućuju vam da odaberete željeni intenzitet, trajanje i opremu za trening. Također, nudi više od 80 ciljanih programa poput 21-day Happy Yoga Challenge i Weight Management Jumpstart. Isto tako, možete unaprijed složiti raspored videozapisa za buduće vježbe i pratiti ono što ste već odvježbali. Aplikacija vam nudi i videozapise o zdravoj prehrani i drugim temama samopomoći što vam daje uistinu cjelovito iskustvo.

Zbog pandemije koronavirusa, Grokker je korisnicima omogućio neograničeni i besplatni pristup aplikaciji do 30. travnja. U uobičajenim okolnostima je cijena korištenja aplikacije 15 dolara mjesečno.

Peloton

Želite li da vas treniraju vrhunski instruktori fitnessa iz New Yorka? Onda obavezno preuzmite aplikaciju Peloton. Možda ste upoznati s Pelotonom i njihovim vježbama na biciklima i trakama za trčanje, ali oni nude i vrhunske satove joge. Možete odabrati između live satova ili isprobati bilo koji od brojnih satova dostupnih na zahtjev.

Peloton je trenutno dostupan za besplatni trial u trajanju od čak 90 dana. Inače mu je cijena 19,49 dolara mjesečno.

Find What Feels Good: Yoga with Adriene

Ova slavna instruktorica joge, Adriene Mishler, je promišljena, profesionalna i ugodna. Preuzmete li njezinu Find What Feels Good aplikaciju moći ćete uživati u čak 25 sati njenih videozapisa. Imat ćete osjećaj kao da se Adriene nalazi u vašoj dnevnoj sobi. Aplikacija vam pruža i mogućnost spremanja omiljenih sekvenci.

Isprva možete početi s besplatnim probnim periodom od sedam dana prije nego što odlučite želite li plaćati 9,99 dolara mjesečno.

Down Dog

Down Dog nudi skoro 30 tisuća različitih varijacija treninga, tako da se nikada ne morate brinuti da ćete morati dva puta odraditi isti sat. Ova aplikacija ima ugrađenu glazbu i sedam različitih instruktorskih glasova, tako da možete odabrati onaj koji vas najviše umiruje.

U Down Dogu vjeruju da su stresna vremena poput ovog upravo ona kada je ljudima najviše potrebna wellness praksa. Stoga, kako bi svi koji žele vježbati kod kuće to mogli i napraviti, svi njihovi treninzi – Down Dog, Yoga za početnike, HIIT, Barre i 7 minute Workout – potpuno su besplatni do 1. svibnja 2020. godine. Inače je cijena korištenja aplikacije 7.99 dolara mjesečno ili 49.99 dolara godišnje.

Foto: Pexels

Učitati još
Zatvori