Četiri zgodna make up trika za koja dosad možda još niste znali

Četiri zgodna make up trika za koja
dosad možda još niste znali


Svaki dan nanosimo make up na lice i trudimo se da izgleda što ljepše, ali uvijek postoji korak za koji nam je potreban trik da izgleda bolje. Korektor se uvijek skuplja ispod očiju, maskara se preslikava na kapak, puder ne “leži” lijepo na licu i tako u nedogled. No, važno je napomenuti da je priprema kože prije nanošenja dekorativne kozmetike bitna, jer o pripremi ovisi kako će make up na kraju izgledati. Donosimo vam nekoliko jednostavnih trikova i savjeta kako bi vas make up izgledao što ljepše.

Krema za lice na make up kist

Puderi koji imaju jaku pokrivenost puno puta mogu izgledati loše i teško na licu. Također, izbor četkice može biti krivi pa finish neće izgledati kao da je dio kože. Kako bi postigli da puder izgleda što prirodnije i bolje, na dlan stavite malo kreme koju svakodnevno koristite i stavite na kist. Tako ćete puder bolje stopiti s kožom, a koža vam nakon nekog vremena neće postati suha. I kako je četkica malo vlažnija neće ostavljati tragove dlačica nego će dati ujednačeni izgled.

Zoeva 102
Kiehl’s Ultra Facial Cream

Krema za oči protiv skupljanja korektora

Rijetko koji korektor nema tendenciju da se počne skupljati ispod očiju pogotovo kod žena sa suhim područjem oko očiju. Korektor stavite prstima jer će toplina tijela pomoći pri stapanju korektora s kožom. Pričekajte da se korektor slegne na koži te ako osjetite da imate težak osjećaj ispod očiju ili se utisnuo u sitne linije, laganim pokretima utapkajte malo kreme za okoloočno područje. Nemojte povlačiti po koži jer ćete tako “obrisati” korektor. Pazite da krema ne bude premasna jer bi tako mogli uništiti vašu bazu.

Clinique All About Eyes

Puder za setiranje kao pomoć u precrtavanju usana

Svi ponekad volimo precrtati usne kako bi dobili puniji efekt. Kako bi to izgledalo što prirodnije i kako se ne bi vidjela linija između prirodne usne i olovke, na malom kistu treba staviti malo setting pudera. Treba napomenuti da puder mora biti prozirni kako se ne bi vidio na ružu. Prije nanošenja ruža i olovke morate maknuti puder s usana i staviti malo balzama na usne kako bi hidratizirali i pripremili za sljedeći korak. Detaljni postupak možete vidjeti u video poznate make up artistice Lise Eldridge.

Kad ste umorni koristite lila olovku za oči

Za efekt većih očiju koristi se bijela olovku na donjoj liniji oka. No kad lice izgleda umorno i iscrpljeno, stavite malo lila olovke za oči. Bijela bi mogla u tom trenutku izgledati dosta napadno i neprirodno, stoga pigment ljubičaste pomaže posvijetliti cijelo lice. Koristite matte verziju jer će tako izgledati najprirodnije. Uokvirite oči s maskarom s tim da prije uvijete trepavice.

NYX Professional Makeup Faux Whites Eye Brightener

Tekst: Lea Jajaš

Photo: Zoeva, Feel Unique, Dolls Kill, Jetspree

Učitati još
Zatvori