Pripravci koji će riješiti problem suhih i ispucalih usana, a možete ih napraviti kod kuće

Pripravci koji će riješiti problem suhih i ispucalih usana, a možete ih napraviti kod kuće

@jestem_kesia

Koliko god voljeli ovo predblagdansko vrijeme, niske temperature, hladan vjetar i suhi zrak u grijanim prostorijama ostavljaju loše posljedice na naše tijelo. To se prije svega vidi na našim suhim rukama i nogama, a problem s kojim se mnogi susreću je onaj suhih i ispucalih usana. Iako je balzam za usne ono za čim najčešće posežemo kad su u pitanju ispucale usne, u nastavku donosimo i nekoliko recepata koje možete isprobati u kućnoj radinosti jer svaki od njih uključuje namirnice koje zasigurno imate u hladnjaku ili u kuhinji.

Da usne ne bi bile suhe, treba obratiti pozornost i na dovoljan unos tekućine jer je hidratacija nužna za uravnoteženo funckioniranje organizma, a usne su jedno od prvih područja na koje manjak tekućine u organizmu utječe.

@jestemkasia

Med i smeđi šećer

Ako imate većih problema sa suhim i ispucalim usnama, bilo bi dobro napraviti piling prije hidratacije. Ne morate nužno kupovati posebne proizvode za eksfolijaciju usana, piling možete napraviti od sastojaka koje imate doma. Za to će vam biti potrebni med i smeđi šećer koje je potrebno jednostavno pomiješati, nanijeti na usne i nježno ostrugati. Možete dodati i koju kap maslinovog ulja kako mješavina ne bi bila ljepljiva. Tim postupkom uklonit će te mrtve stanice kože, a usne će ostati mekane i glatke.

Zeleni čaj

Iako na prvu zvuči pomalo neobično, odabir zelenog čaja kao proizvoda koji će pomoći u njezi usana ne mora iznenaditi, s obzirom na to da je upravo zeleni čaj taj za kojim posežemo kad trebamo pojačati djelovanje antioksidansa. Upotreba je vrlo jednostavna – hladnu, korištenu vrećicu zelenog čaja prislonite na usne i držite je na usnama od tri do pet minuta.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje pripada skupini najpopularnijih sastojaka u kozmetici jer ima brojne benefite na našu kožu, kosu i nokte. Mnogi ga ne žele stavljati izravno na lice, no bezbrižno ga možete koristiti na usnama kao balzam. Ono sadrži masne kiseline koje će nahraniti usne, a u obliku balzama savršen je za svakodnevnu upotrebu.

Aloe vera

Još jedan sastojak koji je prava zvijezda mnogih kozmetičkih polica je aloe vera, za kojom posežemo svaki put kad nam je koža iziritirana ili imamo posljedice pretjeranog izlaganja suncu. Aloe vera odlična je i za usne jer gel unutar njezina lista hidratizira usne te ih lagano hladi.

Krastavci

S obzirom na to da se krastavac gotovo pretežno sastoji od vode ne čudi što je ovo povrće visoko na popisu kad je riječ o hidrataciji. Sve što trebate napraviti je uzeti krišku krastavca i tekućinu utrljati preko usana, a zatim ostaviti da na usnama stoji desetak minuta te potom isprati.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori