Hlađenje lica je skincare trend za trenutno podizanje opuštene kože

Hlađenje lica je skincare trend za
trenutno podizanje opuštene kože

Hlađenje ili krioterapija lica je jedan od najnovijih trendova za njegu kože. On s dobrim razlogom preplavljuje društevene mreže poput Instagrama i TikToka. Čak je i samo promatranje toga kako slavne osobe i kozmetičari u brojnim videima masiraju lice ledenim kuglama, očaravajuće na svoj način. No, uz umirujući učinak, ova vrsta tretmana zateže i skuplja kožu, što rezultira tenom koji prirodno sjaji i mladolikijom kožom lica. Dobar primjer je i Irina Shayk, čija se jutarnja rutina za njegu kože sastoji od ledenog alata za buđenje lica. Na IGTV-u za britanski Vogue je i istaknula da taj tretman uistinu djeluje.

Hlađenje lica za ultimativni sjaj kože

Ideja o primjeni leda ili korištenju alata za krioterapiju kako bismo tretirali lice nije nova. No, u posljednje vrijeme nastaje sve veći broj alata na bazi leda koji uvelike olakšavaju kućne tretmane hlađenja kože. Uz posebno kreirane alate za hlađenje lica ne morate pribjegavati korištenju kockica leda koje se tope i kapaju po vama tijekom tretmana. Bez obzira na to želite li očistiti kožu ili potaknuti cirkulaciju krvi za sjaj, hlađenje lica je odličan način za postići sjajne rezultate. Kad svemu tome dodamo trenutni efekt liftinga i limfne drenaže uistinu je teško odoljeti.

Ako pogledate bilo koji tutorial na društvenim mrežama, primijetit ćete razliku prije i poslije tretmana hlađenja. Koža je sjajnija, pore su stvar prošlosti i, što je najuočljivije, koža lica je podignuta. Stručnjaci godinama koriste krioterapiju u svojim tretmanima zbog trenutnog efekta podizanja opuštene kože lica i smanjenja natečenosti. Hlađenje lica pokazalo se toliko popularnim da skincare brendovi danas kreiraju krio-kugle kako biste i kod kuće mogli samostalno provoditi ovaj tretman. Isprva su se često koristile za spašavanje kože pod stresom ili liječenje problematične kože, ali toliko su učinkovite da ih mnogi ljudi koriste svako jutro za uklanjanje otečenosti i smanjenje osjećaja stresa. Sve su to dovoljno dobri razlozi za to da isprobamo ovaj tretman kod kuće. Međutim, ako ne želite koristiti kockice leda, u svom zamrzivaču napravite prostor za jedan od krio alata u nastavku.

Fraîcheur Ice Globes
hlađenje lica Ice Coolie Skin Gym
Ice Coolie Skin Gym
111SKIN Sub-Zero De-Puffing Energy Facial Mask
Dr. Jart+ Cryo Rubber So Cool Duo
001 Skincare London CRYOpress

Foto: Instagram, Cult Beauty, Revolve, Beauty Bay, Wolf and Badger

Učitati još
Zatvori