Hidratantni serum i ulje – najmoćnija kombinacija za lice ove zime

Hidratantni serum i ulje – najmoćnija
kombinacija za lice ove zime

Zima je do sada već ostavila traga na mnogim licima, čija se koža trenutno susreće s dehidriranošću, pa čak i pucanjem, perutanjem, crvenilom i stalnim osjećajem napetosti. Čini se kao da se svake hladnije sezone iznova ponavlja isti scenarij, a glavne krivce prvenstveno treba tražiti u hladnom i oštrom zraku na otvorenom i onom umjetnom, vrlo suhom u grijanim prostorijama u kojima svakodnevno boravimo. Zatim je tu i mogućnost da njega koju posvećujemo svojoj koži možda nije dostatna, odnosno dorasla zahtjevnom zadatku zaštite kože u svim zimskim vremenskim uvjetima. Dugo je bilo uvriježeno mišljenje kako je zimi nužno koristiti jače i teže kozmetičke proizvode s hidratantnim učinkom, pa čak i debele, guste i masne kreme, no njih ne voli svaka koža. Puno jednostavnije rješenje za različite tipove kože nalazi se u moćnoj kombinaciji hidratantnog seruma i ulja za lice.

Hidratantni serumi u ovom će slučaju preuzeti ulogu hidratacije i jačanja prirodne zaštitne barijere kože sa sastojcima kao što je hijaluronska kiselina koja privlači i veže vlagu ili ceramida koji zamjenjuju prirodne lipide u koži. I dok oni ‘sjede’ na površini kože, ulja prodiru dublje i dostavljaju vlagu iznutra prema van. Korisna su jer sadrže aktivne sastojke i efektivno prodiru u dermis kako bi ‘zarobila’ hidrataciju. Iako će nekima zvučati nevjerojatno, pogotovo onima koji zbog mješovite/masne kože zaziru od ulja, ona mogu donijeti ravnotežu pretjerano aktivnim uljnim žlijezdama. Nanoseći ulje na lice, prevarit ćete kožu koja će misliti da je hidratizirana i smanjit će proizvodnju sebuma.

Iako je svaki od ovih proizvoda moćan na svoj način, njihovom kombinacijom dobivate sjajan duo proizvoda za zimsku njegu kože, što će se jasno vidjeti na vašem tenu. Koža će ne samo biti hidratizirana i u ravnoteži, već će dobiti i visoke koncentracije aktivnih sastojaka, antioksidansa i onih s anti-age svojstvima. To znači da vaš ten više neće biti dehidriran, siv i beživotan, s finim linijama i borama koje još više dolaze do izražaja.

Ova kombinacija bit će, naravno, odlična za dehidrirane, suhe i zrele tipove kože, ali i za sve tipove koji koriste anti-age proizvode ili isušujuće proizvode za akne. Vrijedi napomenuti kako neka ulja doista mogu izazvati začepljenja pora i na koži sklonoj aknama izazvati ratno stanje. Za te reaktivne tipove zlatno je pravilo da izbjegavaju teža ulja koja začepljuju pore, kao što su kokosovo ili maslinovo.

Rutina je jednostavna; prvo temeljito očistite lice od make upa, nečistoća i bakterija, a zatim ju krenite njegovati. Najbolje je početi od lakših prema konkretnijim proizvodima, pa prvo počnite s tonikom, zatim nastavite s hidratantnim serumom i njega naposljetku ‘zaključajte’ u kožu s uljem.

 

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori