Pet najboljih hidratantnih krema za sve one koji su zakoračili u 40-e

Pet najboljih hidratantnih krema za sve
one koji su zakoračili u 40-e

Postoji jedan proizvod za njegu kože kojim su ljudi opsjednuti više od svih ostalih – hidratantna krema. Nema sumnje da su pitanja o tome koje su hidratantne kreme uistinu vrijedne novca jedna od najčešćih, i zapravo ne čudi što ih ima toliko na tržištu. Međutim, njega kože je osobna i zato većina nas sve češće razmišlja o svom tipu kože. No, postoji još jedan važan čimbenik kada je u pitanju odabir hidratantne kreme koja će vam odgovarati – vaše godine.

Hidratantne kreme koje i stručnjaci preporučuju svojim klijenticama

Ništa neće vratiti sat unatrag niti u potpunosti ukloniti bore i fine linije koje su već prisutne na vašoj koži. Međutim, njega koja je potrebna zreloj koži u usporedbi s onim što joj je bilo potrebno u vašim 20-ima ili 30-ima, nesumnjivo je drugačija. Ponajviše zato što, kako starimo, prirodni kolagen, razina hidratacije i elastičnost naše kože počinje se smanjivati. Dakle, kada ste u potrazi za hidratantnom kremom u 40-ima, 50-ima i 60-ima, potrebno je koncentrirati se na formulacije koje povećavaju razinu hidratacije, zatežu kožu i poboljšavaju njezinu teksturu i tonus.

Kako starimo, razina esencijalnih lipida, poput kolesterola, masnih kiselina i ceramida, u našoj koži su sve niže. Ovi lipidi su neophodni za našu kožu kako bi se održalo zdravlje njezine zaštitne barijere. Kako se njihova razina smanjuje, koža brže gubi vlagu i može postati suha i nadražena. Narušena zaštitne barijera kože također može dovesti do nastavka vidljivih znakova starenja. Za borbu protiv toga ključan je odabir hidratantne kreme koja je bogata regenerativnim sastojcima poput ceramida, peptida i lipida. U nastavku možete naći 5 najboljih hidratantnih krema za zreliju kožu koje stručnjaci i beauty entuzijastice ne mogu dovoljno nahvaliti. Uz to, one su prikupile veliki broj pozitivnih recenzija u kojima izražavaju oduševljenje svi oni koji su ih probali.

Elemis Pro-Collagen Marine Cream
Augustinus Bader The Rich Cream
Dr. Jart+ Ceramidin Cream
Kate Somerville Peptide K8 Power Cream

Foto: Instagram, Douglas, Top.hr, Cult Beauty, Space nk

Učitati još
Zatvori