Neizostavne stvari u ljetnoj kozmetičkoj torbici koju nosimo na more

Neizostavne stvari u ljetnoj kozmetičkoj
torbici koju nosimo na more

Hidrasec® Effect 2

Početak nove sezone često zahtijeva ažuriranje naših beauty rutina, a samim time i kozmetičkih torbica. Od zamjene bogatih dnevnih krema za lagane hidratantne kreme do primjene većeg SPF-a, ima smisla napraviti nekoliko malih promjena kako temperature rastu. U nastavku možete naći sve one proizvode za kosu, njegu kože, make up i druge, koje nosimo sa sobom na more. Radi se proizvodima u koje se definitivno isplati uložiti kako bi bezbrižno uživali u lijenim danima provedenima na suncu i uz more.

Heroji za hidrataciju kože

Hidrasec® Effect 4

Bez obzira na vaš tip kože, može doći do dehidracije i važno je tu vlagu vratiti natrag koži. Zimi će grijanje i hladnoća najviše utjecati na eliminiranje vlagu iz vaše kože, što će uzrokovati suhoću, a ponekad i ljuštenje i dehidraciju. No, iako vam se možda tako ne čini, i tijekom ljeta, dok je vani vruće, vašoj koži može biti potrebna dodatna doza hidratacije. Sunce i more mogu uzrokovati još veću štetu od zimskih uvjeta. Nažalost, niti godine nisu na našoj strani. Kako starimo, naša koža gubi vodu i elastičnost stoga je važnost hidratacije uistinu neupitna. Stoga nikako na more nemojte zaboraviti ponijeti svoj omiljeni serum i/ili hidratantnu kremu. Hijaluronska kiselina je sastojak heroj koji bi se trebao nalaziti u barem jednom od tih proizvoda. Tako ćete koži omogućiti da bude najljepša što može biti.

Bogata zaštita od sunca koja je i više od toga

Hidrasec® Effect 9

Nisu svi obožavatelji proizvoda za zaštitu od sunca. Iako nas stručnjaci iznova i iznova podsjećaju na važnost SPF zaštite, mnogi se i dalje odlučuju preskočiti ju. Osim bijelog sloja koji ostavlja na licu, neki tipovi kože negativno reagiraju na formule ovih krema. Ipak, s godinama su kreirani brojni proizvodi za zaštitu od sunca koji više ne nude samo zaštitu širokog spektra nego i druge benefite za njegu kože. Takve proizvode puno je lakše integrirati u svoju beauty rutinu. Tako vaša krema za zaštitu od sunca može ujedno postati i vaša omiljena hidratantna krema koja eliminira i vidljive znakove starenja te hiperpigmentaciju. Sve što je potrebno je malo istraživanja kako biste pronašle svog favorita i udovoljile potrebama vlastite kože lica i tijela.

Glow boosteri

Hidrasec® Effect

Iako su tekući puderi idealni izbor za postizanje sjajnog tena, ljeti ne volimo nositi puno make upa. Tada nam u postizanju savršenog glowy looka pomažu bronzeri, highlighteri i drugi iluminatori. Oni nam prepolove trajanje make up rutine, a na preplanuloj koji izgledaju sjajno. Postoje različite formule, od tekućih, do highlightera u kamenu i prahu, bronzera koji se presijavaju na najljepši mogući način, pa čak i sjenila sa shimmerom koja nam također mogu poslužiti u postizanju idealnog ljetnog glowa. Na vama je samo da ga odaberete i ubacite u svoju kozmetičku torbicu za put.

Zaštita i njega za kosu

Hidrasec® Effect 6

Vaše vlasište, kao i vaša kosa, također su u opasnosti od štetnih UVA i UVB zraka. One kosu mogu učiniti lomljivom i suhom. Kako bi zaštitili svoje vlasište i kosu, stručnjaci preporučuju traženje sastojaka poput cinkovog oksida i titanovog dioksida u proizvodima. Oni su fizički blokatori štetnih sunčevih zraka koje je ključno utrljati u vlasište, a ne samo poprskati po korijenima vlasi. Antioksidansi i ulja biljnog podrijetla također se mogu pokazati korisnima u zaštiti i smirivanju vlasišta i kože od štetnih sunčevih zraka. Antioksidansi štite od slobodnih radikala i mogu pomoći u sprječavanju štete. Također, ulje sjemenki suncokreta može biti spas za kosu tijekom ljeta. Ono sadrži masne kiseline te može spriječiti isušivanje kose koja je izložena suncu i moru.

Pametni lijek kao stalni suputnik na putovanjima

Hidrasec® Effect 10

Gotovo svaka osoba se bar jednom godišnje susretne s blažim simptomima proljeva, a oni nas, nažalost, najčešće zadese upravo na putovanjima. Prva i najvažnija stvar na koju ne smijemo zaboraviti je nadoknada izgubljene tekućine. Čaj od šipka, slani štapići i juhe mogu biti prva linija obrane. U prvim danima bolesti ne preporučuje se uzimanje masne hrane ni mliječnih proizvoda, izuzev jogurta, većine voća, osim banane, kao ni teško probavljive hrane. No, ako ništa od toga ne pomaže, najučinkovitiji način za borbu protiv proljeva i za povratak uživanju u godišnjem odmoru mogao bi biti Hidrasec® Effect.

Hidrasec® Effect

Hidrasec® Effect je pametan lijek za liječenje simptoma akutnog proljeva koji ćemo sigurno ubaciti u svoju kozmetičku torbicu prije odlaska na put ove godine. Radi se o kapsulama koje se uzimaju kroz usta, a namijenjene su za kratkotrajno liječenje simptoma akutnog proljeva. Uz njih se preporučuje odgovarajuća nadoknada tekućine i soli (elektrolita). Ovaj pametni lijek možete nabaviti u ljekarnama bez recepta.

*Prije upotrebe lijeka Hidrasec® Effect 100 mg tvrde kapsule (racekadotril) pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika. Za više informacija posjetite njihovu službenu web stranicu.

Foto: Pexels, Unsplash

Učitati još
Zatvori