Zašto je hidracija toliko bitna i koliko čaša vode dnevno nam doista treba?

Zašto je hidracija toliko bitna i koliko
čaša vode dnevno nam doista treba?

Bez vode nema života, to nam je svima dobro poznato, a osim što ima vitalnu ulogu za naš organizam, neosporno je i to koliko benefita ona donosi našoj koži.

S vodom je najbolje započeti i završiti svaki dan, redovito ju unoseći u organizam, te se osim toga ‘opremiti’ svim onim proizvodima koji će nam pomoći zaključati vlagu u kožu. Hidracija (vodom) i hidratacija (kozmetikom), dva su bitna faktora kojima na dnevnoj bazi kombinirano djelujemo na zdrav i lijep izgled svoje kože, pa oko njih baš nikada ne bismo trebale raditi kompromise.

Zašto je hidra(ta)cija toliko bitna za našu kožu?

Zato što je voda sastavni dio našeg organizma, pa tako i kože, na koju ima posebno blagotvoran učinak. Redovitim unosom vode čuvamo zdravlje cijelog organizma, održavamo njegovu normalnu funkciju, potičemo koncentraciju, izbjegavamo umor i glavobolju, ali i održavamo kožu čvrstom i gipkom te potpomažemo bržu obnovu njenih stanica… Kozmetika je naposljetku točka na i cijelom procesu, koja nam pomaže zaključati vlagu u kožu i zaštititi vanjski sloj kože od štetnih elemenata iz okoliša.

Koliko čaša vode nam dnevno doista treba?

Često imamo priliku pročitati u medijima kako se dnevno preporučena količina vode za konzumaciju mjeri sa 8 čaša, što je otprilike 2 litre.

No, je li tome doista tako? Stvar je definitivno vrlo individualna i ovisi od osobe do osobe. Netko će bez problema u organizam unijeti ‘zadane’ 2 litre vode dnevno, a nekome će za hidraciju i normalnu funkciju organizma i kože biti dovoljna tek jedna litra vode dnevno.

Ne treba zaboraviti ni činjenicu da tekućinu u organizam unosimo i kroz hranu (voće, povrće, juhe), čime zadovoljavamo dio dnevnih potreba… Ono što je sigurno – konzumirajte vodu u redovitim intervalima kroz dan, uz obroke, u tijeku i nakon tjelovježbe i obavezno kada osjetite žeđ posegnite za bočicom vode!

Voda, ali ne bilo kakva

Razmišljate li o tome kakva je voda koju na dnevnoj bazi unosite u organizam i donosi li vam sve benefite koje bi mogla?

Prirodna mineralna voda, kao što je Jana, po svojim karakteristikama različita je od većine ostalih voda za piće. Ona je prirodno čista na svom izvoru, ne prolazi dezinfekcijske tretmane poput kloriranja, te ima stabilan mineralni sastav. Može se pohvaliti idealnim omjerom kalcija i magnezija te sadrži silicij – mineral koji sudjeluje izgradnji strukture vezivnog tkiva i poznati je sastojak preparata za njegu kože.

Jana voda kao idealan svakodnevni saveznik

Izvorno čistu Janu koja ima jedinstven i prepoznatljiv svilenkast okus možete iskoristiti kao idealnog saveznika za prirodnu hidraciju u svakoj situaciji: uz kavu na kojoj sjedite s prijateljicama, u restoranu uz ručak, za vrijeme i nakon treninga, ali i općenito, dok žurite kroz dan i uz sebe obavezno imate bočicu omiljene Jane! Uz ukusnu Janu, razvit ćete kvalitetniji odnos prema vodi i više nećete preskakati ovu zdravu naviku!

Foto: Pexels, Jana

Učitati još
Zatvori