Ovom metodom možete se riješiti mitesera u samo tri koraka

Ovom metodom možete se riješiti
mitesera u samo tri koraka

https://www.instagram.com/p/BojfVxQDJk8/?utm_source=ig_web_copy_link

Mnoge metode za njegu kože lica proslavile su se na društvenim mrežama. Uistinu im je teško odoljeti, pogotovo kad možemo vidjeti kako izgledaju rezultati kod ‘stvarnih’ ljudi. Odmah kalkuliramo koje proizvode imamo u svom kozmetičkom ormariću i je li izvedivo već danas isprobati novootkrivenu metodu. Kao i puno drugih beauty tajni i ova se razotkrila na Redditu, u communityju zvanom Skincare Addiction, a radi se o potencijalno vrlo učinkovitoj metodi uklanjanja mitesera zvanoj “gritting“.

Što je zapravo skin gritting?

Radi se o bezbolnoj metodi uklanjanja mitesera. Postoji nekoliko različitih načina na koje se može izvesti, a svi uključuju iste osnovne korake – omekšavanje pora uljem, a potom čišćenje mitesera uz drugi sloj ulja i masažu lica.

Tri su načina za provođenje ove metode čišćenja

Bez obzira na to za koju se metodu odlučili, gritting uključuje više koraka. Različiti korisnici Reddita imali su uspjeha s različitim metodama. Tehnike uključuju:

1. Metoda ulje-glina-ulje

Najpopularniji način za izvođenje ove metode uključuje dva proizvoda – uljni čistač lica ili čisto ulje za lice i masku ​​za lice od gline. Sastoji se od tri koraka. Prvo očistite lice uljem, zatim nanesete masku od gline po svom izboru, ostavite ju da odstoji, a potom ju isperete i obrišete s lica. Na kraju, uljem masirajte lice dvije do tri minute. U tom bi trenutku trebali početi osjećati zrnaste ostatke prljavštine ispod prstiju.

2. Metoda ulje-kiselina-glina-ulje

Kako biste dodatno pospješili proces grittinga, korisnici Reddita predlažu da prije glinene maske ubacite serum za piling lica, po mogućnosti onaj koji sadrži beta-hidroksi kiseline, budući da su one topive u ulju. Ovaj korak služi za otpuštanje mrtvih stanica kože te bolji rezultat u konačnici. Prvo za čišćenje lica upotrijebite uljni čistač. Nakon toga, nanesete svoj BHA proizvod i ostavite ga da stoji 20 do 25 minuta. Bez ispiranja BHA otopine, na lice nanesite masku po vašoj želji. Pustite ju da djeluje, a potom isperite i osušite lice. Na kraju, koristite ulje za masiranje lica dvije do tri minute, i to je to.

https://www.instagram.com/p/BMAJPmzjaL3/?utm_source=ig_web_copy_link

3. Metoda ulje-spavanje-ulje

Ova metoda je idealna za one koji imaju osjetljivu kožu i tvrdoglave mitesere. Sve što vam treba je ulje za kožu lica i dobro prospavana noć. Za uspješno provođenje ove metode, potrebno je to da prije spavanja obavite svoju uobičajenu rutinu njege kože, ali ju završite slojem ulja za lice. Ostavite ga da djeluje tijekom noći dok spavate. Ujutro izmasirajte lice uljem u trajanju od dvije do tri minute. Tada biste trebali početi osjećati sitna zrnca prljavštine ispod prstiju. To znači da ste uspješno izvršili čišćenje.

Je li ova metoda sigurna za kožu?

Na internetu se vodi rasprava o tome odstranjuje li se ovom metodom samo prljavština s površine kože ili se njome zaista mogu ukloniti miteseri. Međutim, svi se slažu oko toga da im ova metoda pruža izgled ljepše i čišće kože te umanjuje vidljivost pora. To je dovoljno da nas uvjeri da je to nešto što moramo isprobati, zar ne? Sve dok se ne pretjeruje u trljanju kože, ova metoda nije štetna. Ipak, stručnjaci kažu da morate biti vrlo oprezni. Ključ je u vrlo nježnoj masaži lica, u suprotnom bi moglo doći do pucanja kapilara, mikro posjekotina na koži ili čak upale koja kasnije može ostaviti posljedice poput mrlja na koži.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori