Globalni dan trčanja: Aktivnost koja jača um i tijelo te donosi brojne zdravstvene prednosti
Globalni dan trčanja: Aktivnost koja jača um i tijelo te donosi brojne zdravstvene prednosti

Globalni dan trčanja: Aktivnost koja jača um i tijelo te donosi brojne zdravstvene prednosti

Garmin obilježava Globalni dan trčanja s potkrijepljenim podacima u to kako trčanje jača um i tijelo, kao i metrikama poput prosječne udaljenosti po trčanju i tempu po kilometru. Od boljih rezultata spavanja i viših ocjena Body Battery do nižih otkucaja srca u mirovanju i stresa, podaci iz zajednice Garmin Connect pokazuju da oni koji pređu najviše kilometara svaki tjedan imaju najveće zdravstvene prednosti.

Global Running Day hero image

Nekoliko ključnih zaključaka

⦁ Korisnici Garmina koji trče do 16 kilometara tjedno bilježe prosječnu ocjenu sna od 72 (od 100), dok oni koji tjedno bilježe više od 80 kilometara imaju prosjek iznad 75.
⦁ Trkači koji trče do 16 kilometara tjedno imaju prosječnu ocjenu Body Battery od 73, dok oni koji trče više od 80 kilometara tjedno imaju prosjek od 83.
⦁ Korisnici koji trče do 16 kilometara tjedno bilježe prosječne rezultate stresa koji su 3 boda niži od svojih kolega koji ne trče, dok oni koji trče više od 80 kilometara tjedno imaju rezultate stresa koji su gotovo 30 posto niži od onih koji ne trče.
⦁ Tijekom prošle godine1 prosječna udaljenost trčanja bila je 7,4 kilometra, ali trkači u Francuskoj zabilježili su najveću prosječnu udaljenost po trčanju od 8,74 km
⦁ Prosječna brzina po kilometru tijekom prošle godine1 bila je 5 minuta i 57 sekundi, a trkači u Irskoj zabilježili su najbrži prosječni tempo po kilometru od 5 minuta i 39 sekundi.

Garmin sponzorira neke od najboljih svjetskih sportaša, uključujući profesionalne trkače i trkačke timove. Evo što neki od njih imaju za reći o tome kako im tehnologija trčanja koja se nalazi u najnovijim Garmin pametnim satovima pomaže da osnaže svoje strasti.

Odobrili profesionalni sportaši

Kao profesionalni trkač, Garmin je neosporno najpouzdaniji alat koji koristim u svom treningu. Uvijek se mogu pouzdati u svoje Garmin proizvode. Bilo da sam na stazi, na traci za trčanje ili stazi na daljinu. Dok trčim u prosjeku 70 milja tjedno, imati točne podatke o tempu i otkucajima srca neophodno je za usmjeravanje truda u treningu. Moj Garmin štiti me od pretjeranog rada i pomaže mi da bolje razumijem svoju potrebu za oporavkom. S praćenjem spavanja, praćenjem opterećenja tijekom treninga i preporukama za oporavak temeljenim na mom radnom opterećenju znam kada je najbolje da dan bude opušten ili kada mogu raditi malo više. Odabrao sam koristiti Garmin i zahvalan sam na alatima koji su mi pomogli u mojoj potrazi za timovima Svjetskog prvenstva tijekom godina. – Cory McGee, profesionalni trkač na 1500 metara i sportaš kojeg sponzorira Garmin.

Enduro 2 moj je najdraži sat ikad. Osobno volim jutarnje izvješće koje primam svaki dan. Objektivan uvid u kvalitetu sna, HRV i opću spremnost toliko je važan kako pristupam svakodnevnom treningu. Kao bonus, uključuje vremensku prognozu, tako da znam u što se upuštam. Ovaj sat je kompletan paket. – Dylan Bowman, profesionalni trail trkač i sportaš kojeg sponzorira Garmin.

Pronađite svog partnera za trčanje

Bilo da krećete na novo trkačko putovanje ili trenirate za sljedeću veliku utrku, Garmin ima sat za trčanje za svakoga.

Forerunner 165 je jednostavan za korištenje, pomaže trkačima da svoj trening podignu na višu razinu s bitnim funkcijama kao što su GPS, tempo, udaljenost, mjerenje otkucaja srca na zapešću2 i više—sve na živopisnom zaslonu.
⦁ Popularna serija Forerunner 265 vrvi naprednim mjernim podacima poput spremnosti za trening, dnevnih predloženih treninga i statusa treninga, plus uvida u oporavak i svakodnevne zdravstvene statistike kako bi se sportašima pomoglo da pomaknu svoje granice.
⦁ Napravljen za posvećene i odlučne, Forerunner 965 uključuje ugrađeno mapiranje, vrhunske metrike performansi kao što su izdržljivost i omjer opterećenja u stvarnom vremenu, profili za triatlon i više sportova s automatskim prijelazom i lagani okvir od titana.
⦁ Za ultra trkače, Enduro 2 dolazi opremljen s ugrađenim kartama plus alatima za vježbanje kao što su trail run VO2 max, PacePro i tempo prilagođen nagibu – sve bez ugrožavanja iznimno dugog trajanja baterije.
⦁ Uz profesionalne uvide u performanse, vrhunska Fenix 7 Pro serija može se pohvaliti naprednim metrikama treninga kao što su rezultat na uzbrdici, rezultat izdržljivosti, PacePro i spremnost na trening kako bi pomogli trkačima da se nose sa svim izazovima.
⦁ Za one koji su u potrazi za izvrsnošću, MARQ Athlete – Carbon Edition uključuje značajke kao što su Garmin Coach, dnevne predložene vježbe, izdržljivost u stvarnom vremenu i widget za utrku u kućištu sata.
⦁ Poput trenera na zapešću, Venu 3 serija ima Garmin Coach, snagu trčanja zasnovanu na zapešću i dinamiku trčanja, prednosti vježbanja i više za podršku svakom cilju.
⦁ Dizajniran da bude bitan dio svakodnevnog života po pristupačnoj cijeni, vívoactive 5 prati statistike poput VO2 max i uključuje prilagodljive planove treninga Garmin trener za pomoć trkačima u pripremi.

Ovdje saznajte više o Garmin paketu pametnih satova za trčanje.

Foto: PR, Pexels

1 Garmin Connect podaci korisnika zabilježeni od 1.4.2023. do 30.3.2024.
2 Točnost praćenja aktivnosti
Učitati još
Zatvori