Poznata hrvatska frizerka otkriva sve što trebate znati o bridal frizurama

Poznata hrvatska frizerka otkriva sve što
trebate znati o bridal frizurama

Sezona vjenčanja je ovdje, a osim vjenčanice i make upa, bitnu stavku ima i frizura. Svaka mladenka ima neku svoju viziju kako bi voljela izgledati na taj veliki dan, no uvijek je dobro posavjetovati se s frizerskim stručnjacima koji trebaju reći je li takav look uopće moguć. Upravo iz tog razloga, porazgovarali smo s Evelin Benković, vlasnicom frizerskog salona “Evelin”. Prokomentirala je ovogodišnje hit bridal frizure, ali i dala odlične savjete budućim mladenkama.

Kratki bob i dalje je apsolutni hit

Kao najveći ovogodišnji trend navodi kratki bob, te osobito ravnu, staklenu, uglađenu kosu, tzv. sleek hair. Što se tiče trendova kod vjenčanih frizura, tu sve diktiraju haljine. Prokomentirala je i stil Hrvatica te rekla kako oduvijek prate trendove i kad je riječ o frizurama. Dodaje da klijentice u frizerskom salonu vrlo rado pristaju na promjenu, bilo da je riječ o skraćivanju kose ili mijenjanju boje. Kao jedinu konstantu navodi plavuše jer su one vjerne blond nijansi.

Što se tiče konkretno bridal frizura, one zahtijevaju poseban pristup već pri samom dogovaranju. Potrebno je posložiti sve elemente stylinga – nakit, postojanost frizure, ekstenzije. Općenito, frizure za vjenčanje po formi su jako slične svakodnevnim frizurama, a razlikuju se po tome što je u njih uloženo jako puno truda i dogovora. Govoreći o nadolazećim ljetnim vjenčanjima, hair stilistica kaže:

Uvijek savjetujemo da se pripazi na to da kosa bude podignuta zbog vrućina i praktičnosti, osobito ako je vjenčanje na obali. Vlaga može uništiti sve pa treba biti oprezan.

Vjenčanica diktira apsolutno sve!

Vjenčanica diktira sve elemente, pa tako i kosu. Vjenčanicama se dodaju ukrasi u različitim varijanama, poput rajfova i ukosnica. Ako se koriste i češljići, sve mora biti posloženo u jednu cjelinu. Tu su, naravno, i klasici poput banana hair upa, niske zaglađene punđe ili konjskog repa, objašnjava vlasnica frizerskog salona.

Za svako vjenčanje, bez obzira na godišnju dob, vrijedi jedna stvar: dogovor je ključan! Naime, potrebno je znati koje su želje klijentice, isprobati što više opcija, a kad dođe dan vjenčanja, i frizer i klijentica trebaju znati što se radi.

Prije svega, bitno je da se mladenka osjeća ugodno, ali i frizer. Treba obratiti pozornost na postojanost frizure, kao i na izbor proizvoda za pripremu kose te, konačno, na samu izvedbu frizure. Bitno je da buduću mladenku ništa ne žulja, ništa joj ne smeta i ne čupa je. Jer, duga je noć! Mi imamo praksu da mladenkama damo pokoji savjet i ukosnicu ako žele nakon ponoći promijeniti styling. Ništa zahtijevno, samo tips&tricks za mladenku i kumu, objašnjava Evelin.

S jednostavnošću nikad nema greške

Zamolili smo Evelin da izdvoji i svoje favorite među brojnim predivnim bridal frizurama. Kaže kako je uvijek za jednostavnost i minimalizam:

Minimalizam je moja ljubav. Primjcerice, obožavam Lugija Murena kao hair stilista. Osim tog, simple hair izgleda kao da ste je sami odradili, ali niste. Iziskuje puno umijeća i truda da bi istovremeno izgledala postojani i prirodno. Što se tiče dugačke kose, volim hair tape ekstenzije – praktične su jer se lako i stavljaju i skidaju. 

Evelin je dala i savjet svim budućim mladenkama. Kaže da trebaju biti svoje i poslušati savjet profesionalca. Govoreći konkretno o frizurama, bolje je ne mijenjati stranu češljanja, odnosno razdjeljka. Posljednje, no ipak najvažnije – svaka se mladenka treba osjećati dobro i prirodno, a kosa treba biti upravo onakva kakvu je mladenka poželjela!

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori