Otkrijte pristaje li vam kratka kosa uz ovaj beauty trik

Otkrijte pristaje li vam kratka
kosa uz ovaj beauty trik

Idealno je vrijeme za promjene i voljele biste konačno isprobati slavni bob, lob ili bilo koju od brojnih trendy kratkih frizura, ali vam je nevjerojatno teško napraviti taj korak i odlučiti jeste li uistinu spremne na tu promjenu. Šišanje na kratko može biti oslobađajuće iskustvo, a da ne spominjemo da može pozitivno utjecati na jačanje samopouzdanja. Međutim, prije nego što se naručite kod svog frizera na šišanje i pokažete mu fotografiju željene frizure, trebale biste otkriti hoće li ta frizura, kao i općenito kratka kosa, izgledati dobro na vama.

Srećom postoji jedan genijalni trik koji će vam pomoći otkriti hoće li, primjerice, bob izgledati dobro na vama. Radi se o jednostavnoj matematičkoj računici i mjerama vašeg lica. Nemate razloga za brigu, nije komplicirano. Sve što morate učiniti je slijediti dolje navedene upute.

Kratka kosa i pravilo 5,5 centimetra

Postupak izgleda ovako. Uzmete olovku i vodoravno ju položite ispod brade. Zatim ravnalo okomito položite ispod uha. Na ravnalu pročitate na koliko centimetara se sastaju olovka i ravnalo. Ako je broj manji od 5,5 centimetra, bez problema se možete ošišati jer će vam kratka kosa sigurno pristajati. Ako ne, trebali biste razmotriti odustajanje od odlaska pod škare jer vam vjerojatno bolje stoji duža kosa. Jednostavno, zar ne?

Sad kada znate bi li vam pristajala kratka kosa ili ne, bilo bi dobro da razmotrite nekoliko drugih svojih karakteristika. To znači da trebate uzeti u obzir oblik lica, teksturu kose i način života. Nema smisla odlučiti se za pixie cut za koji se nadate da ćete ga nositi ravne kose, a imate prirodne kovrče i nemate vremena za njihovo svakodnevno oblikovanje. U nastavku možete pročitati savjete vezane uz karakteristike svoje kose.

Kratke frizure za tanku kosu

Zabrinuti ste zbog svoje tanke kose koja izgleda rijetko? Pixie cut bi bio savršen odabir za vašu vrstu kose. Što više se ošiša, gušće će izgledati. Tražite od svog frizera ravan i pravilan rez, bez dodavanja teksture ili stanjivanja kose. Iako pixie cut zahtijeva relativno malo održavanja kada je u pitanju svakodnevni styling, možda ćete trebati redovitije posjećivati ​​salon kako bi vaša frizura ostala na pravoj dužini. Za dodavanje malo teksture možete se poslužiti lakom za kosu, ali pazite da ne pretjerate.

Bonus savjet: Sjetite se da će vaše crte lica biti izloženije s ovom vrstom frizure. Ako imate snažne karakteristike lica, one će biti istaknutije što vam je kraća frizura.

Kratke frizure za valovitu kosu

Niste sigurni kako će se vaši valovi ponašati u kombinaciji s kratkom frizurom? Ciljajte na duže verzije kratkih frizura. Većina kratkih frizura će odgovarati valovitoj kosi, ali što je kraća, mogli biste djelovati starije nego što jeste. Zato je za one s valovitom kosom bolja nešto duža opcija pa bi bilo dobro da ju ne šišate na kraće od 10-12 centimetara dužine. Najbolja stvar kod kratke valovite kose je ta što joj je potrebno nevjerojatno malo održavanja. Rast kose neće predstavljati toliko velik problem, a ako se suši prirodno to će samo pridonijeti stvaranju fenomenalne teksture.

Bonus savjet: Obavezno pronađite prave proizvode za njegu svojih valova kako bi vaša frizura uvijek izgledala kao da ste izašle iz frizerskog salona.

Kratke frizure za kovrčavu kosu

Dok će većina dužina funkcionirati kod kovrčave kose, ključno za dobro obavljeni posao je frizer koji razumije kako kovrče funkcioniraju i utječu na dužinu vaše kose. Provjerite je li vaš frizer upoznat s prirodnim kovrčama jer krajnji rezultat, tj. dužina neće biti ista kao dužina tijekom šišanja. Bilo bi dobro da se tijekom šišanja odreže manje kose nego što je zapravo potrebno jer će zasigurno biti još nekoliko centimetara kraća kad se osuši.

Bonus savjet: Njegujte i hranite svoje kovrče. Bilo bi dobro koristiti proizvode za njegu kose bez sulfata za najbolji rezultat.

Kratke frizure za gustu kosu

Ako imate gustu kosu, onda ste prava sretnica. Gusta kosa je najbolji tip kose koji odgovara svim kratkim frizurama jer je stilistima puno lakše učiniti gustu kosu tanjom, nego obrnuto. No, prije nego što donesete odluku i ošišate se na kratko, imajte na umu da će vaša frizura možda zahtijevati puno brige. Pogotovo ako imate gustu, valovitu ili neposlušnu kosu. Za vas je preporučljivo korištenje ulja za ravnanje kose kako biste ju držali pod kontrolom.

Bonus savjet: Gustu kosu će trebati redovito stanjivati jer će ponovnim rastom postati osjetno gušća pa će frizura gubiti svoj oblik.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori