Do forme iz snova – uz par jednostavnih trikova

Do forme iz snova – uz par
jednostavnih trikova

Jeste li među onima koji su donijeli novogodišnje odluke? Ako jeste, među njima se vjerojatno nalazi zdraviji život, više kretanja i gubitak ponekog kilograma viška – i ako jeste, sva je prilika da ste do čitanja ovog teksta posrnuli. Možda ste prekinuli dijetu, možda ste počeli preskakati odlaske u teretanu… Znanstvenici kažu da je to normalno – većina odluka može se s jednakim entuzijazmom provoditi otprilike tri tjedna – a nakon toga potrebno je uložiti trud i volju da biste zadržali volju za promjenom.

Ako ste ove godine odlučili ostvariti formu iz snova, evo par jednostavnih trikova koji će vam u tome pomoći!

  1. Bilježite sve!

Istina je da je ljudsko tijelo kompleksniji sustav od jednostavne blagajne koja bilježi unos i potrošnju, ali istina je i da nema mršavljenja bez da jasno znate što jedete, kada i koliko točno. Znamo, to su dosadni brojevi, ali nema prave promjene ako niste svjesni što treba mijenjati: pokušajte za početak mjesec dana pratiti sve što jedete, ma kako maleno bilo, i realno sagledajte svoj kalorijski unos, ali i njegovu kvalitetu. Tek kada imate te podatke možete donijeti kvalitetne odluke o promjenama.

  • Male promjene čine čuda.

Mnogi su skloni s novom godinom krenuti mijenjati sve što im ne odgovara. Daleko od toga da vas želimo obeshrabriti, ali mnogi se u količini promjena koje se događaju istodobno znaju izgubiti. Imajte na umu da su navike – ma kako loše ili štetne bile za vas – ipak nastajale tijekom nekog vremena. Dajte sebi vremena da ih polako promijenite. A najbolje se promjene događaju korak po korak. Na primjer, Almagea® to dobro zna pa je od 1. siječnja pokrenula #30dayschallenge u kojem svoje korisnike i korisnice potiče da svaki dan uvedu jednu malu i izvedivu promjenu. Na primjer, da koriste stepenice umjesto dizala. Takve promjene možete i vi uvesti –i priključite se našem Almagea® izazovu na Instagramu.

  • Voda, voda i onda opet voda.

Ne možemo dovoljno naglasiti koliko je voda važna: za zdravlje, za ukupnu dobrobit organizma, ali i za gubitak suvišnih kilograma. Često brkamo glad i žeđ pa vas stoga potičemo da u 2020. godini uvedete jednu važnu promjenu: pijte dovoljno vode. Računaju se i bez kofeinski, nezaslađeni čajevi i limunada bez šećera. Ali voda neka bude osnova svega.

  • Nadopunite prehranu užurbanog životnog stila putem dodataka prehrani.

Zašto biste se mučili sami – pomozite si dodacima prehrani. Primjerice, Almagea® L-CARNITINE ACTIVE+ pomaže vam u metabolizmu masti i odlična je pomoć vašim ostalim naporima da dođete u dobru formu. Almagea® L-CARNITINE ACTIVE+ sadrži najčišći oblik L-karnitina te krom koji doprinosi metabolizmu svih makronutrijenata (ugljikohidrati, masti i proteini). Preporučuje se konzumirati ga 30-ak minuta prije tjelesne aktivnosti – dakle, u trenutku kada krećete prema teretani ili gymu, uzmite jednu (za žene) do tri (za muškarce) kapsule Almagea® L-CARNITINE ACTIVE+ i gledajte kako se vaši fitness ciljevi za ovu godinu ostvaruju.

  • Mjerite.

Svi smo previše kritični prema sebi. Da, i vi ste, priznajte. Ovisno kakve smo volje prije nego se pogledamo u zrcalo, vidjet ćemo ljepoticu ili… pa, nešto nelijepo, odaberite sami što točno. Jednako se tako ponašamo prema sebi kada se pokušavamo utegnuti ili izgubiti suvišne kilograme: čini nam se da se promjena događa presporo ili nikako. Prije početka vježbanja ili programa, jednostavno se izmjerite. Tjelesna masa, osnovne mjere (obujam prsa, struka i bokova) i zapišite ih. Fotografirajte se, s posebnim naglaskom na „kritična“ mjesta i potom se važite ili mjerite – i to u jutarnjim satima, jednom tjedno – nikako ne češće. Vidjet ćete rezultate u obujmu (centimetrima) prije nego na vagi, a prve će vam odgovore dati odjeća.

Učitati još
Zatvori