Feed-Fortify-Finish – novi svjetski trend za blistaviju kožu

Feed-Fortify-Finish – novi svjetski
trend za blistaviju kožu

Njega kože dosad je uglavnom bila fokusirana na odabir kvalitetne preparativne i održive dekorativne kozmetike koja neće uzrokovati neželjene reakcije, a pigmenti će joj dugo ostati stabilni. Novi svjetski trend prepoznao je važnost suplementacije za održavanje kože svježom, čime se pokazalo da i preparativna kozmetika djeluje dugotrajnije i intenzivnije.

Suplementacija ili uzimanje dodataka prehrani može značajno utjecati na djelovanje aktivnih tvari preparativne kozmetike prilikom njihova apliciranja na kožu. Znanstvenici Međunarodnog instituta za zdravlje kože tvrtke Dermalogica uočili su puno bolje rezultate stanja kože kod žena koje su uz nanošenje vrhunske Dermalogica kozmetike svakodnevno uzimale probrane dodatke prehrani.

dodaci

Iz više sličnih znanstvenih studija nastao je novi koncept održavanja kože svježom i blistavom, koji počiva na postulatu nazvanom Feed-Fortify-Finish.

Feed ili nahrani dio koncepta od izuzetne je važnosti jer pridonosi jačanju same kože, što je dosad bilo zanemarivano. Fortify ili osnaži ključan je zbog apliciranja kvalitetne preparativne kozmetike koja će svojim vrhunskim sastojcima osigurati najveću učinkovitost za pojedini tip kože. Finish ili zablistaj dio je koji ukazuje na to da se na tako pripremljenu podlogu aplicira kvalitetan mineralni makeup koji će zbog njenog povoljnog stanja zablistati svojim najjačim intenzitetom boja te osigurati maksimalnu trajnost i ugodnost nošenja.

make up

Važan je početak ili Feed

Prema podacima britanskog Ministarstva zdravlja, 95% žena ne uzima preporučenu dnevnu dozu vitamina A, 60% njih ne unosi dovoljno vitamina C, dok 58% žena uzima manje od preporučene dnevne doze kalcija.

Razlog tome je i današnja prehrana: voće i povrće koje jedemo sadržava znatno manje nutrijenata od onog što se uzgajalo prije 70 godina. Bilo bi potrebno konzumirati veliku količinu ovih namirnica da se zadovolje dnevne potrebe organizma. Multivitaminski pripravci djeluju kao “polica osiguranja” za sve minerale i vitamine koji su nam nužni u dnevnoj prehrani.

advanced

Na našem tržištu dostupan je Advanced Nutrition Programme koji odabire oblike suplemenata koji se najbrže apsorbiraju i osiguravaju maksimalnu bioiskoristivost. Primjerice, ANP omega-3 riblje ulje podvrgnuto je temeljitom testiranju na udio PCB-a (poliklorirani bifenili) i drugih štetnih supstancija – na tržištu trenutačno ne postoji čistije ulje. Ovaj pristup primijenjen je u kreiranju svih proizvoda, čime je zajamčena maksimalna čistoća i kakvoća sastojaka.

Advanced Nutrition Programme više je od proizvoda: to je cjeloviti pristup koji obuhvaća nutricionističko savjetovanje te sugerira promjene životnih navika s ciljem poboljšanja općeg zdravlja i vitalnosti. Bazira se na pristupu njezi kože na jedinstven način kako bi se održala njena vitalnost i mladolikost.

Advanced Nutrition Programme proizvodi dostupni su u DermaCare trgovinama, u odabranim ljekarnama, specijaliziranim prodavaonicama i partnerskim kozmetičkim salonima te putem webshopa https://www.dermacare.hr/.

advanced2

Foto: Dermalogica, Jane Iredale, Advanced Nutrition Programme

Učitati još
Zatvori