Proizvodi za zaštitu od sunca koji su kreirani za svaki tip kože

Proizvodi za zaštitu od sunca koji su
kreirani za svaki tip kože

Eucerin SUN

Sunčeva svjetlost, posebice UVA i UVB zrake, može izazvati sunčeve opekline, prijevremeno starenje kože, hiperpigmentacije, oštećenje očiju, oslabljen imunološki sustav, fotoalergijske i fototoksične reakcije pa čak i rak kože. Liječnici i dermatolozi sve više upozoravaju na jaku povezanost između učestalosti raka kože i stupnja oštećenja DNK, podsjećajući nas na to da je upravo izlaganje suncu uzrok više od 90 posto slučajeva raka kože. Najbolje liječenje je upravo prevencija redovitim korištenjem njege za zaštitu kože od sunca stoga je važno zaštititi kožu lica prilikom svakog izlaganja UV zrakama čak i tijekom oblačnih dana.

Uz UVA i UVB zračenje, tu je i štetna HEV svjetlost

Sunčeva svjetlost sastoji se od UV svjetlosti, vidljive svjetlosti i infracrvenene svjetlosti. Plavi/ljubičasti dio vidljivog spektra sunčeve svjetlosti ima posebno visok stupanj energije i poznat je pod nazivom visokoenergetska vidljiva svjetlost ili HEV (High Energy Visible) svjetlost. Poput UVA zraka, HEV svjetlost generira slobodne radikale. Ti slobodni radikali potiču stanice kože da proizvode enzime koji razgrađuju kolagen i elastin, koji daju koži svjež, mladenački izgled. Ovaj proces se često naziva oksidativni stres i to je ono što uzrokuje fotostarenje kože (preuranjeno starenje kože kao rezultat izlaganja suncu). Uz UVA i UVB zračenje, HEV svjetlost može uzrokovati neujednačenu pigmentaciju kože (često se naziva hiperpigmentacija) i može doprinijeti uvjetima kao što su staračke pjege (također poznate kao sunčane mrlje) i melazma, stanje pigmentacije koje dovodi do sunčevih mrlja često prisutnih kod tamnije kože.

Eucerin SUN

Napredna spektralna tehnologija u proizvodima Eucerin Sun kombinira UVA/UVB filtere za zaštitu od UV zračenja i antioksidans licochalcon A, za zaštitu od visokoenergetske dnevne svjetlosti. UVA zaštita premašuje zahtjeve EU. Gliceretinična kiselina pruža dodatnu zaštitu DNK. Sve formule lagane su teksture, pogodne za lako nanošenje i brzo upijanje, a koriste se isključivo odabrani aktivni sastojci čija je djelotvornost i podnošljivost na koži klinički dokazana. Eucerin Sun njega posebno je prilagođena individualnim potrebama kože i sadrži aktivne sastojke koji ublažavaju probleme s kožom.

Zaštita od sunca za lice s hijaluronskom kiselinom koja štiti od fotostarenja

UV svjetlost je glavni uzrok oštećenja kože uzrokovanih suncem. No, visokoenergetske vidljive svjetlosti (HEVIS) također mogu potaknuti slobodne radikale koji uzrokuju daljnje naprezanje na koži. Fotostarenje je naziv za prerano starenje kože uzrokovano suncem. Procjenjuje se da je 90 posto preranog starenja kože uzrokovano sunčevim zrakama. Eucerin fluid za zaštitu od sunca i sprečavanje fotostarenja s SPF-om 30, je svakodnevna zaštita od sunca za sve tipove kože lica. Anti-age krema za sunčanje također uključuje gliceretiničnu kiselinu koja podržava vlastiti mehanizam obnavljanja DNA kože.

Eucerin SUN

Nevidljiva zaštita od sunca za masnu kožu

Sunce je dobro za duh i tijelo, ali pretjerano izlaganje sunčevim zrakama može dovesti do kratkotrajnih i dugotrajnih oštećenja kože. Uz to, pretjerano izlaganje suncu bez odgovarajuće zaštite može potaknuti uzročnike nastanka akni i pogoršati stanje kože. Eucerinova napredna spektralna tehnologija pruža masnoj i aknama sklonoj koži, visoku i vrlo visoku UVA/UVB zaštitu i zaštitu od HEVIS svjetlosti. Izrazito lagana i nekomedogena formula pruža učinak protiv sjaja do 8 sati.

Eucerin SUN

Pouzdana zaštita od sunca koja sprječava hiperpigmentaciju

Bez obzira na prirodnu boju kože, zaštita od sunca je važan korak u sprečavanju hiperpigmentacije. Važno je zapamtiti da sunčeve zrake utječu na kožu čak i tijekom oblačnih dana. Zato je važno redovito i temeljito nanositi pouzdanu zaštitu od sunca. Eucerin Pigment Control fluid za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+ prilagođen je svim tipovima kože. On pruža svakodnevnu pouzdanu zaštitu i pomaže u sprječavanju hiperpigmentacije izazvane suncem. Formula je dodatno obogaćena Thiamidolom. Radi se o učinkovitom i patentiranom Eucerinovom sastojku koji djeluje na glavni uzrok hiperpigmentacije. Vidljivo smanjuje tamne mrlje tijekom vremena i, uslijed redovite primjene, sprječava njihovo ponovno pojavljivanje.

Eucerin SUN

Prehrana za dodatnu zaštitu od sunca

Odgovarajuća njega za zaštitu od sunca je prva i najvažnija zaštita od sunca, ali postoje i drugi načini da kožu pripremite na sunce i zaštitite je. Jedan od njih je i hrana. Zdrava prehrana često zanemareni način na koji se pripremamo dolasku toplijeg vremena. Namirnice koje mogu pripremiti vašu kožu za zdravi sjaj tijekom ljeta su: borovnice, lubenica, cvjetača, orašasti plodovi i sjemenke, mrkva i lisnato povrće i zeleni čaj. Iako ove cjelovite namirnice bogate hranjivim tvarima mogu podržati zdravlje vaše kože, posebno kad je izložena suncu, imajte na umu da nisu zamjena za kremu za sunčanje. I dalje nanosite zaštitnu njegu za sunčanje svaki dan kako biste spriječili oštećenja od sunca i rak kože.

Eucerin SUN

Eucerin štiti kožu od sunca i brine o okolišu

Kad koži trebate pružiti zaštitu od sunca, bitno je odabrati njegu koja je blaga prema okolišu. Eucerin je već dug niz godina posvećen razvoju njege čiji je utjecaj na okoliš minimiziran, a kvaliteta zaštite od sunca i podnošljivost na koži jednaka. UV filtri predstavljaju jedini način zaštite kože od oštećenja izazvanih suncem: nezamjenjivi su kad je u pitanju zaštita od sunca. Međutim, za pojedine UV filtere smatra se da utječu na život u moru. Tu se poglavito misli na oksibenzon i oktinoksat – koji doprinose izbjeljivanju koralja što negativno utječe na krhki morski ekosustav.

Eucerin SUN

Eucerin SUN zaštita od sunca već je sad bez oksibenzona (benzofenona-3) i oktinoksata (oktil metoksicinamata) i u potpunosti je u skladu s ‘Havajskim zakonom o zaštiti koraljnih grebena’. Eucerin SUN zaštita od sunca sadrži samo mineralne i organske UV filtre koji su u skladu sa strogim standardima Uredbe Europske unije o kozmetičkim proizvodima. Koristi se optimalna kombinacija ovih filtara kako bi se pružila najbolja zaštita, a i očuvao okoliš.

Recikliram i dobivam

Eucerin koži posvećuje svu svoju strast i stručnost, ali uz pružanje njege za zdravu i lijepu kožu preuzima odgovornost i za okoliš. Dermokozmetička njega s klinički dokazanom učinkovitošću iza koje stoji 120 godina inovacija pažljivo je formulirana kako bi učinila kožu zdravom, vratila samopouzdanje i očuvala planet. Uključite se i vi u krug održivosti putem linka te sačuvajte praznu ambalažu Eucerin njege, donesite u odabrane Farmacia ljekarne i zamijenite za vrijedan poklon.

Eucerin SUN

Eucerin SUN proizvodi za zaštitu od sunca

Eucerin Oil Control Dry Touch gel-krema

Eucerin Oil Control Dry Touch gel-krema za zaštitu kože lica od sunca SPF 30 namijenjena je zaštiti masne kože lica koja je sklona aknama, licu daju dugotrajni mat ton. Sadrži tehnologiju za kontrolu masnoće s teksturom koja je na dodir suha. Uz to, ima dugotrajan učinak kontrole sjaja kože lica, brzo se upija, ne sadrži parfeme i nekomedogena je. Eucerin Oil Control Dry Touch gel-krema za zaštitu kože od sunca dostupna je i sa zaštitnim faktorom 50+.

Eucerin Oil Control Dry Touch gel-krema za zaštitu kože lica od sunca SPF 30
Eucerin Oil Control Dry Touch gel-krema za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+

Preporučena maloprodajna cijena ove gel-kreme s SPF-om 30 je 151,00 kn, a cijena gel-kreme s SPF-om 50+ je 160,00 kn.

Eucerin Photoaging Control CC tonirana krema

Eucerin Photoaging Control CC tonirana krema za zaštitu kože lica od sunca sa SPF-om 50+ sadrži hijaluronsku kiselinu, a može se koristiti nakon pilinga i terapije laserom. Ona pruža ujednačen i prirodno preplanuli ten te štiti od pojave pigmentacijskih mrlja. Njezina formula ne sadrži ulja i nekomedogena je, ne sadrži parfeme, kao ni parabene. Dostupna je u svijetloj i srednje tamnoj nijansi.

Eucerin SUN
Eucerin Photoaging Control CC tonirana krema za zaštitu kože lica od sunca sa SPF-om 50+, srednje tamna nijansa

Preporučena maloprodajna cijena je 169,00 kn.

Eucerin Photoaging Control fluid

Eucerin Photoaging Control fluid za zaštitu kože lica od sunca SPF 30 štiti kožu od fotostarenja, smanjuje bore na licu i dekolteu uz visoko i nisko molekularnu hijaluronsku kiselinu. Eucerin Photoaging Control fluid pomaže u sprječavanju nastanka staračkih pjega, pruža intenzivnu hidrataciju i brzo se upija. On je nekomedogen, bez parfema i parabena. Isto tako, koža ga vrlo dobro podnosi i nakon primjene lasera i/ili pilinga. Eucerin Photoaging Control fluid za zaštitu kože lica od sunca dolazi i sa zaštitnim faktorom 50.

Eucerin SUN
Eucerin Photoaging Control fluid za zaštitu kože lica od sunca SPF 30
Eucerin SUN
Eucerin Photoaging Control fluid za zaštitu kože lica od sunca SPF 50

Preporučena maloprodajna cijena je 155,00 kn za SPF 30, a 163,00 kn je cijena fluida sa SPF-om 50.

Eucerin Pigment Control fluid

Eucerin Pigment Control fluid za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+ je vrlo visoka zaštita od sunca za lice koja sadrži naprednu spektralnu tehnologiju – UVA/UVB zaštitu te zaštitu od visokoenergetske vidljive svjetlosti HEVIS. Namijenjen je svim tipovima kože, a njegova formula je dodatno obogaćena Thiamidolom.

Eucerin SUN
Eucerin Pigment Control fluid za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+

Foto: Unsplash, Eucerin

Učitati još
Zatvori