Dr. Elena Štimac Vukojević podijelila je s nama sve o najpopularnijem prirodnom anti-age tretmanu

Dr. Elena Štimac Vukojević podijelila je s nama sve o najpopularnijem prirodnom anti-age tretmanu

Želja za lijepim izgledom i pronalaženje radosti u ljepoti, stara je koliko i sama ljudska civilizacija. Stoga ne čudi da nas s jednakim žarom fascinira i danas. Dostupnošću novih tehnologija, izazovi anti-ageinga prilagođavaju se sve većim beauty zahtjevima modernih žena. Jedan od tih vječnih zahtjeva je i mladolika i zategnuta koža bez nepravilnosti. Elena Štimac Vukojević, dr. med. dent., specijalistica dentalne protetike Štimac centra dentalne medicine u Zagrebu, uvidjela je veliku potrebu u povećanju kvalitete i strukture kože lica svojih pacijenata i prepoznala to kao jednu od glavnih potreba u odluci o izboru estetskih tretmana u svojoj ordinaciji.

Uglavnom svi težimo brisanju bora s lica na različite, danas dostupne načine. Međutim, ne polazimo od pretpostavke da zaglađivanjem bora samo filerima ili drugim nekirurškim metodama efekt neće biti potpun. Struktura, elastičnost i kvaliteta kože s godinama opadaju, pa je jako bitno osvijestiti potrebu za tretmanima koji su usmjereni samoobnavljanju kože. Microneedling tretman SkinPen jedan je od najpopularnijih i najtraženijih tretmana današnjice koji je svojim rezultatima pacijentima vratio povjerenje u prirodno pomlađivanje“, rekla nam je dr. Štimac Vukojević.

Što je microneedling i zašto vam on treba?

Umorna koža bez sjaja, mrlje od izlaganja suncu, stari ožiljci od akni, vitiligo i slične kožne promjene mogu se riješiti ili bar znatno ublažiti microneedlingom. Ako želite nešto što će zaista osvježiti vaše lice, vratiti mu zdravi sjaj i zagladiti male nepravilnosti i sitne bore, microneedling je tretman za vas. Ime mu zvuči strašnije nego što u praksi izgleda. Također, mnogo je stariji nego što biste prvo pomislili – pod microneedling spada i akupunktura!

U sferi estetike, microneedling je nekirurška metoda estetskog tretmana koji djeluje ispod površine kože. Specijalizirani uređaj koji sadrži tanke iglice od nehrđajućeg čelika stvara na koži mikroubode, uzrokujući upalnu reakciju tkiva. Ona onda potiče stvaranje novih krvnih žila [tzv. angiogeneza] i samoobnavljanje tkiva što za sobom povlači stvaranje novog kolagena i elastina, glavnih prijatelja mladolikog i svježeg izgleda. Možemo reći da njime vlastitu kožu tjeramo na bržu i kvalitetniju regeneraciju, zbog toga microneedling tretman još zovu i tretmanom za poticanje proizvodnje kolagena [collagen induction treatment].

SkinPen je microneedling postavio u top 3 najpopularnija anti-age tretmana

Suvremeni prvak u ovoj kategoriji je maleni uređaj imena SkinPen, koji je microneedling postavio na zavidno mjesto u top tri najpopularnijih anti-age tretmana na svijetu. SkinPen je prvi medicinski microneedling uređaj koji je odobren od strane FDA. S obzirom na broj uboda na koži, SkinPen djeluje brže i od najboljih seruma ili drugih ponavljajućih kozmetičkih tretmana. Tretman traje 30-ak minuta, a najbolje učinke ima ako se ponavlja 3 puta u 3 mjeseca.

Dr. Štimac Vukojević objasnila nam je kako sam tretman SkinPenom funkcionira: “Kod ovog tretmana milijunima mikrouboda uređajem SkinPen nastaju brojne mikroozljede koje potiču stvaranje nove kože, kolagena i elastina. SkinPenom ublažavamo diskoloraciju kože, sitne pjegice i mrlje od pretjeranog izlaganja suncu i dobivamo rezultate zdravije i sjajnije kože. Područje primjene nije samo lice, primjenjiv je i na vrat, dekolte i ruke. Najprecizniji je uređaj svoje vrste na tržištu, stoga možete biti sigurni u njegovu pouzdanost i rezultate.

Microneedling voli kombiniranje

Skinpen je za svakoga tko nije zadovoljan izgledom svoje kože, bilo da je riječ o umornoj, sivoj, hiperpigmentiranoj koži ili koži sa sitnim borama. Također ga često koristimo uz PRP, hijaluronske filere ili botox, kako bi zajedničko djelovanje imalo jači efekt na krajnji pomlađujući rezultat. Pogodan je za sve osobe od 22. godine života nadalje”, napominje dr. Elena Štimac Vukojević.

Popularne radove dr. Štimac Vukojević hijaluronskim dermalnim filerima i prikaze tretiranja danas najpopularnijih mikroregija usta i brade možete pogledati na njenom Instagram profilu:

Putem njezinog Instagram profila se također možete javiti doktorici za sva pitanja vezana uz spomenute tretmane. 

Odabirom idealne kombinacije od 3 SkinPen tretmana u Štimac centru dentalne medicine do 28. veljače 2002. godine ostvarujete 20% popusta na ukupni iznos ovog beauty paketa. Nova era mladolikog izgleda je pred nama!

Foto: PR, Instagram

Učitati još
Zatvori