6 proizvoda za njegu bez kojih nećemo moći ove zime

6 proizvoda za njegu bez kojih
nećemo moći ove zime

Ako ste se posljednjih tjedana često pitali kada će napokon doći ono hladno jesensko vrijeme karakteristično za studeni, sada ste napokon došli na svoje. Koliko god nas veselile sve zimske radosti koje nam prethode i koje svake godine na poseban način obilježe najhladniju sezonu u godini, moramo biti realni prema tome što vremenski i ini uvjeti u kojima živimo zapravo rade našoj koži.

Zimi jako brzo i vrlo lako dolazi do toga da koža ispadne iz svoje ravnoteže. Prvo morate detektirati čimbenike koji narušavaju njeno zdravlje, a onda i njen izgled, a to su u prvom redu hladni zrak, vjetar, kao i suhe i (pre)grijane prostorije u kojima boravimo i koje našoj koži kradu vlagu.

Do neravnoteže još lakše dolazi ako po tipu kože pripadate kategoriji osjetljivog i suhog, no srećom, kozmetika u moderno vrijeme toliko je uznapredovala, da danas postoje specijalizirane linije za njegu kože, koje će vam pomoći zadržati ju u savršenom balansu od početka pa sve do kraja hladnije sezone. To znači da ćete se napokon moći pozdraviti sa suhim i perutavim tenom, kao i crvenom i iritiranom kožom, te drugim neugodnim simptomima koje zima i oštri zimski uvjeti ostavljaju na koži.

Dr. Hauschka Med linija

A u pomoć ove jeseni i zime uskače baš jedna takva sjajna linija za njegu kože, koju svakako morate otkriti, ako još uvijek niste. Zove se Dr. Hauschka Med i kao i drugi Dr. Hauschka proizvodi pruža njegu kože prepunu moćnih prirodnih sastojaka, no u ovom slučaju specijalizirana je na način da cilja na točno određene potrebe kože. Dr. Hauschka Med proizvodi s ljekovitim biljem i prirodnim uljima ne samo da štite kožu, već ju i pomažu dovesti u njeno optimalno stanje i pružaju mnogo više od bazične njege.

Ako se pitate kojim tipovima kože su namijenjeni ovi proizvodi, to su prvenstveno suha i jako suha koža, kao i koža s atopijskim dermatitisom. Namjerno su iz njihovih formulacija izuzeti mirisi i parfemi, kako bi ih mogla koristiti i osjetljiva i reaktivna koža, a zbog te činjenice Dr. Hauschka Med kozmetiku izuzetno dobro tolerira i dječja koža.

Osim proizvoda za kožu, tu je i nekolicina njih za zube, a svi su pomno razvijeni u suradnji s dermatolozima, kozmetičarima, stomatolozima i nezavisnim istraživačkim laboratorijima, u skladu s najnovijim znanstvenim saznanjima.

Precizne i efektivne kompozicije Dr. Hauschka Med proizvoda ne bi bile moguće bez ljekovitih sastojaka koji nisu odabrani samo zbog svojih aktivnih tvari, već i zbog holističkog efekta koji ostvaruju, djelujući terapijski kod suhe, perutave i crvene kože, te općenito kože koja ima problem sa zadržavanjem vlage. Najbitniji među njima definitivno je podnevni cvijet, za koji kažu kako je stručnjak za opskrbu tekućinom.

Suha je koža zaboravila kako održavati vanjski sloj vlažnosti, a otporan podnevni cvijet, koji vlažnost tako dobro veže na sebe, ponovno će je tomu poučiti. Ekstrakti podnevnog cvijeta koji na sebe vežu vlažnost jačaju funkciju barijere kože i potiču je da ponovno vrati svoju ulogu samostalnog očuvanja vlažnosti.

Ako i sami muku mučite sa suhom i osjetljivom kožom zimi ili atopijskim dermatitisom, iz Dr. Hauschka Med linije izdvojili smo nekoliko proizvoda koji će odraditi odličan posao i dodali im nekoliko heroja za lijepe i zdrave zube, bez upale desni:

Krema iz linije Dr. Hauschka Med idealna je za osnovnu njegu, zaštitu i jačanje kože lica. Kombinacija vrijednih organskih sastojaka kao što su makovo ulje i podnevni cvijeta pružaju dugotrajnu zaštitu i trajnu njegu. Osjetno i trajno ublažava isušivanje i nadraženost kože te ostavlja osjećaj ugode na koži.

Krema iz linije Dr. Hauschka Med, intenzivna je njega za suhu i nadraženu kožu lica i tijela. Glavni sastojak kreme je podnevni cvijet čija je tajna u debelim listovima bogatima sokom i vodom. Pomaže pri uspostavi prirodne ravnoteže na nadraženim i osjetljivim dijelovima kože te smanjuje napetost tijekom neugodnih razdoblja kada je koža posebno osjetljiva i treba dodatnu njegu. Jača prirodnu obrambenu funkciju kože, brzo se upija i ne ostavlja masni sloj.

Krema iz linije Dr. Hauschka Med za izrazito suhu, nadraženu i osjetljivu kožu te kožu sklonu neurodermitisu. Glavni sastojak kreme je ekstrakt biljke petoprste (Potentilla officinalis) koja ima izrazito umirujuće djelovanje i vrlo brzo potiče obnovu kože te jača njene obrambene funkcije. Odlična je nadopuna već postojećoj liniji Dr. Hauschka Med proizvoda za osnovnu i intenzivnu njegu.

Losion za tijelo s podnevnim cvijetom iz linije Dr. Hauschka Med namijenjen je za osnovnu dnevnu njegu tijela. Smanjuje osjećaj zategnutosti kože i sprječava njeno nadraživanje, umiruje kožu i potiče obnovu. Sadrži kvalitetna ulja prilagođena potrebama suhe, osjetljive kože, sklone nadraživanju. Brzo se upija i ne ostavlja masni sloj.

Osobama s osjetljivim zubima najviše će odgovarati Zubna pasta sa slanom vodom. Svi su proizvodi izrađeni od biljnih sastojaka te ne sadrže fluoride i tenzide, kemijske boje mirise i konzervanse.

Vodica za ispiranje usta s kaduljom pomaže pri sprječavanju upala usne šupljine. Svi su proizvodi izrađeni od biljnih sastojaka te ne sadrže fluoride i tenzide, kemijske boje mirise i konzervanse.

Dr. Hauschka liniju za osjetljivu suhu kožu, njegu zuba i usne šupljine detaljno možete istražiti ovdje.

 

Foto: Sanja Jagatić, Dr. Hauschka
Styling: Studio7

Učitati još
Zatvori