Recenzija: Znamo kako stati na kraj dehidriranoj koži ove zime

Recenzija: Znamo kako stati na kraj
dehidriranoj koži ove zime

Kakav god bio tip vaše kože, šanse da će ona patiti od dehidracije u zimskoj sezoni postaju izuzetno visoke.

Niske temperature i suhi zrak doista ne maze našu kožu, već joj malo po malo, dan po dan kradu sve ono što ju čini zdravom, blistavom i lijepom. Pogled u ogledalo ujutro nakon buđenja otkrit će nam da smo s razlogom nezadovoljne, jer kada nestane tog sjaja i svjetlosti na licu koji su danas istinski beauty ideali modernih žena, ostat će samo siv i beživotan ten, kao i dojam da nam je koža preko noći ostarila za nekoliko godina.

Hidratacija je ključ…

…ključ našeg zadovoljstva onime što vidimo u ogledalu, ali i ključ zadovoljstva, izgleda i zdravlja naše kože.

Hidrataciju joj zbog toga moramo pružati iz dana u dan i pomoći joj da u sebi zadrži vlagu, potrebnu više no ikad u zimskim mjesecima kada ju koža prirodno i pojačano gubi.

U tu svrhu naučile smo posezati za kozmetičkim proizvodima koji imaju snažan hidratacijski učinak i koji su u posljednjih nekoliko godina postali među najprodavanijima na beauty sceni, jer ipak uskaču u pomoć ondje gdje je koži to najpotrebnije.

No, ako vam dehidracija ipak predstavlja mnogo veći problem i ako pripadate zrelim i suhim tipovima kože kod kojih dehidracija naročito dolazi do izražaja, možda je vrijeme da prigrlite sveobuhvatniji pristup njezi vlastite kože – onaj koji će podrazumijevati više faktora od jedne hidratantne kreme. Upravo tu u priču ulazi Skin Moisture Lock – jedinstveni all-in-one dodatak prehrani brenda Advanced Nutrition Programme, koji je relativno nedavno stigao na hrvatsko tržište, i koji prema riječima brenda čuva svježinu kože, zadržava vlagu te čini ten punijim i glađim.

Što je zapravo Skin Moisture Lock?

Riječ je o novom premium suplementu za kožu i jedinstvenoj kombinaciji hijaluronske kiseline i ceramida. Ova dva sastojka u formuli svakako nisu slučajnost, jer i hijaluronska kiselina i ceramidi teže istom cilju – hidrataciji kože zadržavanjem vlage u njenim slojevima. Osim toga, naša ih koža prirodno sadržava, a kako ih gubimo sa starenjem i djelovanjem faktora iz okoliša, nastojimo ih nadomjestiti upravo specijaliziranom kozmetikom i preparatima poput ovoga.

Kada je riječ o Skin Moisture Locku, u njegovoj formuli, zahvaljujući posebnoj tehnologiji, spojeni su oblici koji se inače ne mogu lako kombinirati: spomenute molekule koje vole ulje (ceramidi) i molekula koja voli vodu (hijaluronska kiselina). Objedinjeni su u mekanom gelu i kapsulama koje nam pomažu zaključati vlagu, a istovremeno otključati mladolikost kože.

Ceramidi su definitivno jedan od onih sastojaka na koje vrijedi obratiti pozornost kod ovog proizvoda, jer su važni za očuvanje zdravlja kože, sprječavaju gubitak vlage i istodobno je štite od bakterija, toksina i prljavštine. Inače je riječ o prirodnim lipidima zastupljenima ponajviše u našem epidermisu, a kada ih gubimo, koža postaje suha, stanjena, gruba i naborana.

S druge strane, hijaluronska kiselina u ovoj formuli također ima moćan efekt, jer za razliku od kozmetičkih proizvoda bogatih hijaluronskom kiselinom koje nanosimo topički i djelujemo površno, ovdje ju posredstvom Skin Moisture Locka unosimo u organizam i na taj način hidratiziramo cijelu kožu, potičući sintezu novog hijalurona kojeg s godinama inače gubimo.

Ovaj novitet iz Advanced Nutrition Programmea odlučile smo isprobati i same te istražiti hoće li nam ovaj dodatak prehrani zbilja pomoći u eliminiranju – ili barem smanjivanju onog uobičajenog stupnja dehidracije kože s kojom se borimo u hladnijim mjesecima.

Kakvi su naši dojmovi testiranja novog obećavajućeg dodatka prehrani?

S Advanced Nutrition Programme dodacima prehrani već smo dobro upoznate, pa nas je jako brzo zainteresirao ovaj najnoviji – naročito svojim imenom i sugestijom da zaključava vlagu u kožu.

Kako starimo, zadržavanje optimalne razine vlage u koži nerijetko nam se pokaže izazovom i imamo osjećaj da je dovoljna samo jedna mala greška, odnosno malo odudaranje od rutine, da se naš ten vrati u ne toliko laskavo izdanje. Zato se zbilja trudimo redovito prakticirati jutarnju i večernju beauty rutinu i pratiti sve one korake na putu do optimalne hidratacije kože.

No, moramo priznati da je zima doista izazov. Ponekad se nađemo frustrirane kako i uz iscrpnu beauty rutinu naša koža svejedno pokazuje znakove dehidracije. U tim trenucima znamo da joj je potrebno mnogo više od kozmetike; prehrana bogata namirnicama na bazi vode, sama voda (preporučenih 2 litre dnevno), te dodaci prehrani koji će uskočiti baš ondje gdje našem organizmu treba podrška.

Skin Moisture Lock dolazi u dizajnerski vrlo zgodnoj ambalaži, u kojoj se nalazi ukupno 60 kapsula. Advanced Nutrition Programme preporučuje da se uzima jedna do dvije kapsule dnevno. Mi smo za potrebe recenzije svakog dana konzumirale dvije kapsule kako bismo u mjesec dana, koliko ovo pakiranje traje ako koristite duplu dozu, mogle donijeti zaključke o korištenju i učincima. Pile smo ih ujutro uz doručak i navečer uz večernji obrok.

Budući da je riječ o dodatku prehrani koji je najpotentniji po sadržaju koji krije unutar kapsule, nekih naročitih dojmova kod konzumacije zapravo i nema, no umjesto toga počele smo pomno pratiti što se događa s našom kožom u danima ili bolje rečeno tjednima nakon konzumacije. Prva dva tjedna nismo primijetile neke drastične promjene, no već u trećem tjednu počeli su pomaci – i to na bolje. Maleni, ali su nas ipak instantno razveselili.

Kombinirajući Skin Moisture Lock s redovitom beauty njegom, dobile smo dojam kao da su kozmetički proizvodi koje inače koristimo dobili mali boost u djelovanju: koža je prema kraju mjeseca i prema kraju korištenja dodatka postajala zaglađenija, mekša na dodir i naoko svježija i ljepša. Ujednačeniji je postao i ton kože, a sive sjene ublaženijeg su dojma. Evidentno je da Skin Moisture Lock sjajno obavlja svoju primarnu funkciju – zadržavanje vlage u koži i da je upravo hidratizirana koža – zadovoljna koža.

Vjerujemo kako će se s nastavkom korištenja ovih kapsula dojmovi dodatno intenzivirati, no i nakon mjesec dana možemo reći da smo sretne s učincima ovog malog, a opet tako značajnog dodatka prehrani za zdraviju i ljepšu kožu.

Advanced Nutrition Programme Skin Moisture Lock nabaviti možete na www.dermacare.hr te kod partnera po cijeni od 594,00 kn.

Foto: Sanja Tušek (Instagram)

Učitati još
Zatvori