Kako stati na kraj aknama u odrasloj dobi?

Kako stati na kraj aknama u odrasloj dobi?

Pogrešna je pretpostavka da se akne događaju samo u tinejdžerskoj dobi, kada hormoni najviše ‘luduju’, a upalni procesi nekontrolirano bujaju na koži, pa je isto tako pogrešna i pretpostavka da nam se nakon tog osjetljivog, formativnog razdoblja akne više ni ne mogu pojaviti na koži. Dapače, kasna pojava akni (nakon 25. godine) može se dogoditi svima bez obzira na stanje kože u tinejdžerskoj dobi, a istraživanja provedena na svjetskoj razini otkrivaju nam da su akne kod odraslih ljudi mnogo češće i raširenije no što mislimo. Primjera radi, polovica svjetskog stanovništva, a naročito žene, pati od akni u odrasloj dobi, a njih trećina ima i vidljive posljedice akni; postupalne hiperpigmentacije i ožiljke.

Razlog nastanka akni u odrasloj dobi

Onako školski i iz udžbenika, danas već dobro znamo kako su akne produkt pretjeranog lučenja žlijezda lojnica, a kombinacija sebuma, nakupljenih mrtvih stanica kože, nečistoća iz zraka koje se nevidljivo hvataju na našu kožu i raznih bakterija koje na nju prenosimo, može rezultirati pravom katastrofom na licu, pri čemu su akne poput pravih malih tempiranih bombi.

Ipak, akne u odrasloj dobi još su specifičnije i od izuzetne je važnosti pedantan pristup njezi kože, uz ciljane proizvode koji će poštivati njenu prirodnu ravnotežu. Ove akne izravno su povezane s hormonskim disbalansom, povećanim stresom, usporenim staničnim metabolizmom, upalama vezanima uz starenje kože…

A kao problem za sebe kada se poželimo uhvatiti u koštac s ‘odraslim aknama’ javlja se i činjenica da naša koža jednostavno nije ono što je nekoć bila: stanice se ne obnavljaju tako brzo, koža je osjetljivija i brže gubi vlagu, a na takvu podlogu uz akne se nerijetko uhvati i još neki kožni problem. I dok je tinejdžerska koža vrlo otporna i može podnijeti intenzivnije tretmane, koža u odrasloj dobi ne podnosi dobro agresivno tretiranje akni snažnim proizvodima koji u konačnici nadražuju i isušuju kožu, a samim time potenciraju i preuranjene znakove starenja.

Kako pomoći odrasloj koži s aknama?

Poznati kozmetički brend Dermalogica, koji nas redovito oduševljava inovacijama za njegu kože, već 10 godina posvećen je, između ostalog, i tretiranju akni u odrasloj dobi te nam pomaže s njihovim popratnim simptomima i problemima s kojima se suočava naša koža kada prijeđemo 25. godinu. Novi pristup njezi odrasle kože s aknama, u Dermalogici podrazumijeva i djelovanje na staničnu obnovu, sprječavanje stvaranja komedona i razvoja bakterija, te ujednačavanje boje tena, a sve to uz maksimalno poštivanje ionako osjetljive kože odraslih.

Obnovljena linija novog naziva – Active Clearing

AGE Bright Clearing Serum i AGE Bright Spot Fader dio su obnovljene linije za njegu problematičnog tena u odrasloj dobi novog naziva Active Clearing. Uz novitete, tu su dobro poznati borci protiv akni: čistač u gelu Clearing Skin Wash, nježna maska koja izvlači nečistoće Sebum Clearing Masque, gel za noćno pročišćavanje kože Overnight Clearing te zaštitna dnevna krema Oil Free Matte SPF 30. Proizvodi iz linije Active Clearing mogu se nanositi u slojevima, za najbolji učinak, ili ciljano.

Dermalogica AGE Bright Clearing Serum

Kao što mu i ime govori, riječ je o serumu koji pročišćava, ujednačava i ujedno pomlađuje kožu. On je snažan i visokokoncentriran, a jedan od najvažnijih sastojaka je salicilna kiselina, uz pomoć koje AGE Bright Clearing Serum potiče eksfolijaciju kože i ubrzava obnovu stanica. Kontinuiranim korištenjem, upalni procesi na koži se smanjuju, a znakovi starenja bitno su umanjeni. Vrijedi istaknuti i da serum služi kao potpora prirodnoj obrani kože, ne izaziva iritacije te hidratizira kožu i zaglađuje ten.

Dermalogica AGE Bright Spot Fader

Ovo je 2-u-1 posvjetljujući preparat za lokalnu primjenu koji smanjuje aktivne akne i s njima povezane pigmentacije. Također u svom sastavu ima salicilnu kiselinu, koja je zadužena za pročišćavanje kože. Niacinamid i heksilrezorcinol u formuli proizvoda komplementarno djeluju na kontrolu pigmentacija i ujednačavaju boju tena. AGE Bright™ kompleks naposljetku ublažava znakove starenja i dehidraciju.

Nove Dermalogica proizvode potražite na www.dermalogica.hr te kod ovlaštenih partnera.

Učitati još
Zatvori