Ususret Danu vitamina C, donosimo njegove najbolje serume

Ususret Danu vitamina C, donosimo
njegove najbolje serume

Jeste li znali da se 4. travnja obilježava Dan vitamina C? Ova činjenica potaknula nas je da se ponovno podsjetimo zašto je ovaj vitamin toliko važan u našim životima. Osim što je na prvoj liniji borbe za naš snažniji imunitet, pa se u jesenskim i zimskim mjesecima intenzivno hranimo citrusima, sada su već jako dobro poznati i njegovi benefiti u svijetu ljepote.

Vitamin C postao je jedan od onih ‘it’ sastojaka mnogih beauty rutina unatrag nekoliko godina i od tada, usprkos novim trendi sastojcima koji se pojavljuju u kozmetici, i dalje uživa veliku popularnost. Nije ni čudno zašto, jer nanesen topički, ulazi u našu kožu i bori se sa štetnim djelovanjem slobodnih radikala, pomaže kod hiperpigmentacijskih mrlja i ujednačava ton kože, zaustavlja i smiruje upalne procese na koži i zaslužan je za transformaciju umornog, sivog i beživotnog tena.

O vitaminu C naročito se govori u kontekstu anti-age njege jer ima snažna anti-oksidativna svojstva, potiče proizvodnju kolagena i čini kožu čvršćom i blistavijom. Ako krenete u potragu za serumom s vitaminom C, nek vas ne zbuni L-askorbinska kiselina na deklaracijama proizvoda – ako ju vidite, na dobrom ste tragu, jer riječ o vrlo učinkovitom obliku vitamina C u njezi kože. U nastavku donosimo naših top 5 seruma s vitaminom C povodom službenog dana ovog vitamina.

 

Foto: Pexels, SkinCeuticals, The Ordinary, Skintegra, Olival, Tatcha

Učitati još
Zatvori