Liječnici preporučuju tri pregleda za koje uvijek morate imati vremena
Liječnici preporučuju tri pregleda za koje uvijek morate imati vremena

Liječnici preporučuju tri pregleda za
koje uvijek morate imati vremena

Laboratorijske pretrage te specijalistički i sistematski pregledi spadaju među temeljne medicinske postupke kojima se vrlo precizno može odrediti zdravstveno stanje pojedinca. Njihova najveća prednost je što potencijalno spašavaju živote, jer otkrivaju bolesti u vrlo ranoj fazi. Od sada se mogu obaviti u privatnim poliklinikama uz Dopunsko zdravstveno osiguranje, a evo što o tim pregledima kažu liječnici.

Laboratorijskim pretragama mogu se identificirati zdravstveni problemi prije pojave bilo kakvih simptoma, a pretragama su obuhvaćeni svi vitalni organi – srce, krvožilni sustav, jetra, gušterača, bubrezi, te mokraćni, koštani i probavni sustav.

Croatia osiguranje Dopunsko

Pregled zdravlja vrijedan

“Na temelju rezultata laboratorijskih pretraga donose se dvije trećine kliničkih odluka, dijagnoza, preporuke za liječenje i upućivanje na daljnje obrade. Svakako se preporučuju onima s kroničnim bolestima, ali i ostalima kao prevencija kako neka stanja ne bi prešla u kroničan oblik. Laboratorijskim pretragama možemo dijagnosticirati, ali i pratiti  razne bolesti kao što su dijabetes, bolesti srca i štitnjače, neke vrste karcinoma, anemiju, reumatske bolesti, celijakiju te brojne druge”, istaknula je spec. med. biokemije i laboratorijske medicine Lucija Šimetić, voditeljica laboratorijske dijagnostike u Croatia Poliklinici u Osijeku.

Kao što je navela, nalazi laboratorijskih pretraga mogu biti osnova za upućivanje na specijalističke preglede kojima se mogu postići vrhunski rezultati u dijagnostici i liječenju. Specijalistički pregledi obuhvaćaju razna područja, među kojima su kardiologija, neurologija, radiologija, ginekologija, urologija, pulmologija i brojna druga.

Dopunsko zdravstveno osiguranje

Važnost preventivnih pregleda

“Svjedoci smo sve učestalije pojave različitih kroničnih i zloćudnih bolesti u svim dobnim skupinama zbog nedostatka tjelesne aktivnosti, loše prehrane i ostalih faktora, stoga postoji velika potreba za prevencijom bolesti. Specijalističkim pregledima bolesti možemo otkriti prije nego nastanu komplikacije i unaprijediti kvalitetu života”, naglašava doc. prim. dr. sc. Ivan Radoja, dr. med.

Dodaje i kako je za rano otkrivanje raznih bolesti važan i sistematski pregled koji također uključuje dio specijalističkih pregleda, ali i EKG, spirometriju, dijagnostičke testove i slično.

Croatia Poliklinika u Osijeku

Dopunsko zdravstveno osiguranje

Novo Dopunsko zdravstveno osiguranje Croatia osiguranja pokriva upravo ove preglede, ali i razne druge medicinske usluge. Uz osnovno Dopunsko osiguranje već za samo nekoliko eura mjesečno više ugovorite zdravstvene preglede i pretrage čija je ukupna vrijednost čak i do 207 eura. Svi pregledi dostupni su u modernim privatnim poliklinikama u cijeloj Hrvatskoj, bez dugih čekanja i uputnice.

Osim toga, policu Dodatnog zdravstvenog osiguranja možete povezati s ostalim osiguranjima u Spektru, jedinstvenom programu pogodnosti u kojem cijelo vaše kućanstvo ostvaruje brojne uštede i benefite.

Više detalja o ovim jedinstvenim paketima potražite na crosig.hr.

Foto: Croatia osiguranje, Pexels

Učitati još
Zatvori