Otkrijte CoolSculpting – tretman koji uklanja masne naslage zauvijek!

Otkrijte CoolSculpting – tretman koji
uklanja masne naslage zauvijek!

S dolaskom ljepšeg vremena u fokus dolazi i tijelo. Upravo je travanj mjesec u kojem mnoge žene počinju razmišljati o tretmanima za oblikovanje tijela, a tada je potrebno brzo i efikasno rješenje. U svijetu ekstremno tražena CoolSculpting metoda oblikovanja tijela dostupna je i u Hrvatskoj, a postaje sve popularnija kod Hrvatica u sklopu pripreme tijela za ljeto ili, pak, onih koje godinama maštaju o rješavanju tvrdokornih masnih naslaga s tijela.

Tretman koji daje zadivljujuće rezultate već nakon prvog posjeta

Masne stanice imaju svi, na nekima su one vidljivije, na nekima se manje vide, a isto tako, neki će ih se teže rješavati, a drugi lakše. Kojoj god skupini pripadali, nakon adolescentske dobi masne stanice u tijelu se prestaju brojčano povećavati, ali se povećava njihov volumen, što rezultira u tvrdokornim masnim naslagama na kritičnim dijelovima tijela – trbuhu, bedrima, bokovima, koljenima, nadlakticama i leđima.

Masne naslage na tim dijelovima tijela teško se smanjuju čak i uz zdrave navike, uravnoteženu prehranu i tjelovježbu. Smanjenje viška masnoće na siguran, nekirurški i učinkovit način moguće je putem CoolSculpting tretmana koji zamrzava i eliminira ili vidljivo smanjuje potkožne masne naslage na tretiranim područjima. Rezultati su zadivljujući već nakon prvog tretmana, a ono što je najveća prednost CoolSculpting je to što su učinci trajni. Sve o ovoj neinvazivnoj i učinkovitoj metodi otkrila nam je dr. med. Irena Pirkl iz poliklinike Kvaternik.

“CoolSculpting tretman funkcionira na principu kriolipolize, što je samo tehnički način da se kaže zamrzavanje masti. Masne stanice ne podnose hladnoću te kad se smrznu, one umiru i zatim se eliminiraju kroz prirodne procese u  tijelu. Ovaj se proces događa tako postupno da nećete nužno primijetiti razliku u svom svakodnevnom životu”, objašnjava Pirkl.

U potpunosti siguran i neinvazivan tretman

Upravo se u tome krije tajna sve veće popularnosti ove metode – više od 11 milijuna tretmana je provedeno na svijetu, a riječ je o neinvazivnoj i sigurnoj metodi poslije koje možete nastaviti sa svakodnevnim životom, za razliku od liposukcije koja je kirurški zahvat za koji je potrebna lokalna ili opća anestezija te oporavak u trajanju od nekoliko tjedana.

Kriolipoliza je potpuno siguran i neinvazivan tretman koji garantira dugoročne rezultate, a učinke vidite trenutačno. Tijekom perioda od tri mjeseca može se nepovratno izgubiti i do 25 posto masnih stanica u tretiranom području, a već nakon prvog CoolSculpting tretmana primijećuje se razlika – 20 do 25 posto masnog tkiva na tretiranom području bit će smanjeno.

“Svaki je tretman drugačiji i u potpunosti personaliziran. Ovisno o području koje se tretira, CoolSculpting  se može obaviti za samo 35 minuta. Ukoliko je potrebno više tretmana u jednoj sesiji, trebat će potrošiti više vremena. Nakon jednog tretmana vidjet će se smanjenje masnog tkiva do 20-25 posto na tretiranom području, a sve dalje ovisi o osobi i području koje se tretira. Konzultacije i suradnja s liječnikom su potrebni kako bi utvrdio jesu li dodatni tretmani potrebni za postizanje željenog cilja. Nakon tretmana nema nikakvih limitacija i odmah se možete vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima”, otkrila je Pirkl o procesu kriolipolize.

Tretman ne ostavlja ožiljke, rane ili bilo kakve druge tragove, a najbitnije je da je trajan. Masne stanice se ne obnavljaju, tako da su stanice uklonjene ovom metodom zauvijek odstranjene iz organizma, a na kritičnim točkama tijela je smanjena sposobnost nakupljanja masnog tkiva.

Dugotrajni rezultati vidljivi su već nakon par tjedana

Prvi dugotrajni rezultati mogu se uočiti već nakon tri do četiri tjedana, a konačan rezultat na nakon jednog do tri mjeseca. Broj i trajanje CoolSculpting tretmana odredit će se po stanju i građi tijela te rezultatima koje pacijent želi postići. “Treba imati na umu da CoolSculpting nije metoda mršavljenja, a da se tretmanu mogu podvrgnuti žene i muškarci s idealnom tjelesnom težinom ili blizu idealne koji žele smanjiti masno tkivo na nekom od 9 područja odobrenih za tretiranje od strane FDA (Američka agencija za lijekove), a to su područja na trbuhu, bokovima, gornjem dijelu leđa, prsima, unutarnjem i vanjskom dijelu bedara, iznad koljena, masnog tkiva ispod stražnjice te podbratka”, kaže Pirkl o idealnim kandidatima.

Prije svakog estetskog zahvata bitno je konzultirati se s liječnikom pa tako i prije odabira ove metode te je vrlo važno uputiti stručnjaka u povijest bolesti. Naime, tretman se ne preporučuje kod osoba koje boluju od krioglobulinemije, paroksizmalne noćne hemoglobinurije i hladne aglutininske bolesti. Također, izbjegava se raditi kod osoba koje imaju herniju, čak i ako je uklonjena, kao i na ili oko dijastaze rektusa (ravnog trbušnog mišića).

S CoolSculptingom do savršenog tijela za ljeto

Liječnik će pacijenta uputiti u tijek metode i objasniti kako funkcionira zamrzavanje tvrdokornih masnih stanica te upozoriti na osjećaje povlačenja, blagog štipanja, intenzivne hladnoće, trnce, peckanje, bol i grčeve na mjestu tretmana, koji se smanjuju kad područje utrne. Isto tako, nakon tretmana mogu se pojaviti privremeno crvenilo, oticanje, “bijeljenje”, modrice, zatezanje i peckanje.

CoolSculpting nekirurški tretman nije invazivan, pa nuspojave nakon njega nisu česte i uobičajeno su blage. “Rijetke nuspojave mogu se pojaviti u 1 do 10 od 10 000 tretmana CoolSculptingom (između 0,01% do 0,1%). Jedna takva rijetka nuspojava je vidljivo povećanje na tretiranom području, koje se može razviti od dva do pet mjeseci nakon tretmana i zahtijeva kiruršku intervenciju radi korekcije, što onda napravimo o trošku proizvođača uređaja”, izjavila je Pirkl.

Dokazana znanstvena metoda koja je alternativa liposukciji, otkriva nam liječnica iz poliklinike Kvaternik, pouzdan je i siguran tretman koja cilja kritična područja, no nikako nije tretman mršavljenja te je, ako se ne držite zdravih navika, moguće dobiti na težini ravnomjerno u cijelom tijelu. Ipak, oni koji su odlučni da žele promjene (i to prije ljeta), mogu odabrati CoolSculpting metodu i očekivati trajne, brze i efikasne rezultate, već nakon prvog tretmana. Tretman CoolSculpting možete isprobati u poliklinici Kvaternik u Zagrebu te u poliklinici Lacrima u Zadru, a sve o tretmanu doznati na CoolSculpting Adria.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori